Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Καλλιτέχνης σκιτσάρει πως είναι να ζεις με γάτες και πέφτει εντελώς μέσα

Καλλιτέχνης σκιτσάρει πως είναι να ζεις με γάτες και πέφτει εντελώς μέσα

Ρώσος καλλιτέχνης, ο Lingvistov σκιτσάρει σχετικά με το πως είναι η ζωή με γάτες και έχει γίνει διάσημος για αυτό

Η συμβίωση με γάτα σε διαμέρισμα έχει σίγουρα δεκάδες προκλήσεις, ειδικά αν κάποιος δεν έχει την πρότερη εμπειρία, όμως η συμβίωση με ένα κατοικίδιο είναι από μόνη της ανταμοιβή. Οι γάτες είναι ιδανικές για τη ζωή σε διαμερίσματα, επειδή είναι μικρές, κοιμούνται περίπου 15 ώρες την ημέρα και συνήθως είναι αρκετά αυτόνομες.

Όμως έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, περιέργεια και η κάθε μια τον δικό της χαρακτήρα, εμφανίζοντας πολλά ή λίγα από τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται στα σκίτσα εντός του άρθρου.

Οι γάτες είναι από τη φύση τους αναρριχητές, θέλουν να τροχίζουν τα νύχια τους και έχουν ενέργεια να εκτονώσουν. Δεν ξέρουν, δεν αντιλαμβάνονται και δεν θέλουν να αντιληφθούν τους ανθρώπινους κανόνες και οι άνθρωποι οφείλουν να προσαρμοστούν στη συμβίωση με μια γάτα. Η παροχή χώρου για να σκαρφαλώνουν και αντικειμένων για να παίζουν ή να γρατζουνάνε είναι κάτι που θα κάνει τη ζωή ενός ανθρώπου και της γάτας πιο εύκολη και ευτυχισμένη.

Κρίνοντας τα σκίτσα ο καλλιτέχνης έχει περάσει άπειρες (ερ)γατοώρες με τα συμπαθή τετράποδα

Οι γάτες μπορεί να βαρεθούν εύκολα αν δεν έχουν αρκετά παιχνίδια ή αντικείμενα να μπορούν να παίξουν μόνες για να τις κρατούν διανοητικά διεγερμένες και ενεργές, ώστε να σπαταλούν ενέργεια. Συχνά, οι γάτες που βαριούνται μπορεί να γίνουν καταστροφικές ή να συμπεριφέρονται με υπερβολικό ξύσιμο, χρησιμοποιώντας την τουαλέτα έξω από το κουτί της άμμου ή αναπτύσσοντας άγχος. Η παροχή ψυχαγωγίας στον αιλουροειδή φίλο σας διατηρεί το περιβάλλον του συναρπαστικό και προάγει την καλή υγεία και ευεξία.

Όπως κάθε κατοικίδιο, οι γάτες μεγαλώνουν οπότε αλλάζουν και οι κρυψώνες τους.

Διαδραστικά παιχνίδια για γάτες

Τα διαδραστικά παιχνίδια για γάτες προσφέρουν εμπλουτισμό στο περιβάλλον μιας γάτας. Μπορούν να διεγείρουν τις κοινωνικές τους ανάγκες και να αποτρέψουν την πλήξη (και τις ζημιές). Οι γάτες εσωτερικού χώρου είναι επίσης επιρρεπείς στο να είναι υπέρβαρες από την έλλειψη στοιχείων παιχνιδιού ή εμπλουτισμού όπως αποκαλούνται, οπότε το να ένα παιχνίδι με περιστρεφόμενη μπάλα ή ένα παιχνίδι με ψάρι που πηδάει μπορεί να αυξήσει την ποσότητα δραστηριότητας που κάνουν χωρίς τον ιδιοκτήτη.

Με τον ιδιοκτήτη υπάρχουν πολλά παιχνίδια να επιλέξει κανείς. Ξεκινώντας από το σωτήριο laser pointer που κατά πάσα πιθανότητα ανακαλύφθηκε από γατόφιλο. Αυτό που σίγουρα ανακαλύφθηκε από γατόφιλους είναι το ραβδί με προσαρτημένο παιχνίδι στην άκρη του. Είναι σωτήριο.

Ενόχληση για την εισβολή, νεύρα, καχυποψία, αποδοχή. Αυτό είναι το καλό σενάριο.

Οι γάτες κοιμούνται ένα μεγάλο μέρος της ημέρας και λατρεύουν να κάνουν ηλιοθεραπεία κατά τους θερμότερους μήνες. Τα καθίσματα παραθύρου για γάτες προσαρμόζονται στο παράθυρό σας και δίνουν στη γάτα τη δυνατότητα να κοιμάται στον ήλιο ή να παρατηρεί τα πουλιά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έχοντας ένα καθορισμένο και άνετο σημείο για να κουρνιάζει η γάτα, θα γουργουρίζει όλη μέρα ευτυχισμένη. Από χνουδωτά κρεβάτια μέχρι σπηλιές για γάτες, οι επιλογές είναι αμέτρητες.

Το μικρό γατάκι που σκαρφάλωνε πάνω σας τώρα κοιμάται στο στήθος ή το κεφάλι σας. Αγελαία ζώα οι γάτες, τους αρέσει να κοιμούνται με παρέα στα ζεστά.

Κρατώντας τη γάτα απασχολημένη και ενεργή

Οι γάτες είναι φυσικοί κυνηγοί και οι αργές ταΐστρες ή οι ταΐστρες παζλ μπορούν να τους δώσουν αυτή την αίσθηση του ενστίκτου και να επιτρέψουν στη γάτα σας να «κυνηγήσει» την τροφή της και να την κατακτήσει με το σπαθί της. Αυτού του είδους οι ταΐστρες έχουν σχεδιαστεί για να αποτελούν πρόκληση και να κρατούν το ενδιαφέρον της γάτας.

Όπως τα διαδραστικά παιχνίδια, έτσι και οι σήραγγες γάτας είναι ιδανικές για να βάλετε περισσότερη δραστηριότητα στην καθημερινή ρουτίνα της γάτας σας. Τα τούνελ επιτρέπουν στη γάτα σας να αξιοποιήσει την άγρια πλευρά της με το να κρύβεται, να παίζει και να ορμάει. Ρίξτε μερικά παιχνίδια εκεί μέσα και η γάτα σας θα γίνει αμέσως κυνηγός! Χρήσιμο όσο τα γατόδεντρα και τα οι ταΐστρες-παζλ. Όλες οι γάτες όμως λατρεύουν τις κούτες και τα κουτιά. Φθηνό και πιάνει πάντα. Ή περίπου πάντα. 

Με τον καιρό, οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν τι θέλουν οι κατοικίδιοι φίλοι τους από αυτούς.

Γατοκαταστροφές

Νομίζουν πως παίζουν στο Ocean Εleven στον ρόλο του Βενσάν Κασέλ, όμως στην πραγματικότητα απλά γκρεμίζουν οτιδήποτε βρεθεί στο διάβα τους.

Επειδή όπως αναφέρθηκε οι γάτες είναι φυσικοί αναρριχητές αυτό είναι κάτι που πρέπει να καλλιεργήσει ένας ιδιοκτήτης γάτας παρά να απαγορεύσει. Τα γατόδεντρα με θέσεις παρατήρησης (και ύπνου) είναι ένα υπέροχο δώρο για τις γάτες που θα κάνουν λιγότερες ζημιές όπως φαίνεται στο πάνω σκίτσο. Παρόλα αυτά οι ζημιές είναι αναπόφευκτες, οπότες καλό είναι η διακόσμηση κάθε σπιτιού να είναι μινιμαλιστική για την αποφυγή τραυματισμού των ζώων και των ζημιών σε συναισθηματικά σουβενίρ ή κειμήλια.

Περισσότερα αποκλειστικά σκίτσα του Lingvistov, εδώ.

inSports

«Η Τσέλσι αγόρασε τον Ολίσε από την Κρίσταλ Πάλας»

Εξαετές συμβόλαιο με τον Μίκαελ Ολίσε υπέγραψε η Τσέλσι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα « TEAMtalk».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024