Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κιλκίς: Οι κινήσεις του κτηνοτρόφου πριν το φονικό - Οι κατηγορίες για ασέλγεια

Κιλκίς: Οι κινήσεις του κτηνοτρόφου πριν το φονικό – Οι κατηγορίες για ασέλγεια

Ο κτηνοτρόφος υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε άμυνα - Για ασέλγεια σε ανήλικο τον κατηγορεί η πλευρά του θύματος

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως από το φονικό στο Κιλκίς και για τα δευτερόλεπτα εκείνα πριν ο κατηγορούμενος κτηνοτρόφος αρπάξει την καραμπίνα και πυροβολήσει με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 45χρονου.

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ της Δευτέρας. Το θύμα και τρεις ακόμη, αποπειράθηκαν να παραβιάσουν την πόρτα της μονάδας όπου βρισκόταν και κοιμόταν εκείνη την ώρα ο ιδιοκτήτης της. Ο 54χρονος, άρπαξε το κυνηγετικό του όπλο και μέσα στο σκοτάδι, άνοιξε πυρ, τραυματίζοντας θανάσιμα τον 45χρονο.

Τόσο ο 54χρονος κτηνοτρόφος όσο και οι τρεις που κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο του Κιλκίς και από εκεί στα δικαστήρια, όπου τους ασκήθηκαν διώξεις και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή. Όλοι αναμένεται να απολογηθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Όσα έγιναν πριν το φονικό

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία, το θύμα μαζί με ακόμα τρία άτομα, συγγενείς μεταξύ τους, οι δύο εκ των οποίων ανήλικοι, προσέγγισαν το δωμάτιο που κοιμόταν ο κτηνοτρόφους δίπλα στο μαντρί του στις Μουριές Κιλκίς.

Ο ένας εκ των δύο ανηλίκων εκμεταλλευόμενος τη γνωριμία που είχε με τον κτηνοτρόφο, καθώς στο παρελθόν είχε εργαστεί στην κτηνοτροφική του μονάδα, κατάφερε να τον πείσει να βγει έξω από το δωμάτιο και στη συνέχεια με χρήση βίας να τον ακινητοποιήσουν το θύμα και ο ενήλικας συνεργός του με σκοπό οι δύο ανήλικοι να μπουν στο δωμάτιο και να αναζητήσουν τυχόν χρηματικό ποσό.

«Του είπαν ‘θα σε σκοτώσουμε, θα σε γαμ@σ@μ@, τον έβριζαν. Δεν ήταν το κίνητρο μόνο το κλέψιμο, ήθελαν να τον σκοτώσουν», λέει ο πατέρας του κτηνοτρόφου

Ωστόσο, όπως αναφέρει το makthes, ο κτηνοτρόφος κατάφερε να γλιτώσει και να μπει εκ νέου μέσα στο δωμάτιο. Το θύμα και οι τρεις συνεργοί του προσπάθησαν να παραβιάσουν την πόρτα με τη χρήση πυροσβεστήρα και σιδερένιας σκάλας ενώ απειλούσαν τον κτηνοτρόφο. Τότε εκείνος άρπαξε την καραμπίνα και πυροβόλησε εναντίον τους τραυματίζοντας θανάσιμα στο στήθος τον 45χρονο.

Οι τρεις άνδρες μετέφεραν το θύμα στο σπίτι του όπου και κατέληξε.

Ο κατηγορούμενος κτηνοτρόφος κάλεσε την αστυνομία και ενημέρωσε για τα όσα είχαν συμβεί ομολογώντας την πράξη του και υποστήριξε πως φοβόταν για τη ζωή του και βρισκόταν σε άμυνα.

Ωστόσο οι 3 φίλοι του θύματος υποστηρίζουν πως δεν είχαν ως κίνητρο τη ληστεία αλλά πήγαν να βρουν τον κτηνοτρόφο καθώς στο παρελθόν όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, ο 54χρονος είχε προχωρήσει σε ασελγείς πράξεις κατά δύο ανηλίκων μελών της οικογένειάς τους.

«Πρόφαση τα περί ασέλγειας»

«Αυτά είναι όλα ψέματα, δεν τον κατηγόρησε κανένας ότι ενόχλησε την ανήλικη κοπέλα. Αυτό ήταν πρόφαση για να του επιτεθούν», είπε στον ΑΝΤ1, η μητέρα του κτηνοτρόφου.

«Πήγαν εκεί και του είπαν ότι πείραξε την ανήλικη, τους απάντησε ότι δεν είχε κάνει κάτι και τότε του είπαν “θα σε σκοτώσουμε”. Το παιδί μου πρόλαβε να κλειδώσει την πόρτα και πήρε την Αστυνομία. Αυτοί προσπαθούσαν να σπάσουν την πόρτα. “Αναγκάστηκα, ρε μάνα, να σκοτώσω εγώ, γιατί σήμερα θα είχες την κηδεία μου”, μου είπε στο τηλέφωνο ο γιός μου», συμπλήρωσε η μητέρα του κτηνοτρόφου.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πατέρας του κτηνοτρόφου ανέφερε στο MEGA:

«Ο γιος μου, όταν ήρθαν αυτοί εδώ πέρα, πήρε την Αστυνομία τηλέφωνο και τους είπε ‘έχω τέσσερα άτομα εδώ, θέλουν να με λιντσάρουν, να με κλέψουν, να με σκοτώσουν’. Του είπαν ‘κρυφτείτε, φύγετε’. Ο γιος μου κοιμόταν μέσα, τον αιφνιδίασαν μέσα στον ύπνο. Του είπαν ‘θα σε σκοτώσουμε, θα σε γαμ@σ@μ@, τον έβριζαν. Δεν ήταν το κίνητρο μόνο το κλέψιμο, ήθελαν να τον σκοτώσουν. Αν τον σκότωναν, δε θα τον βρίσκαμε κιόλας, θα τον πετούσαν πουθενά και δε θα ξέραμε και ποιος το έκανε».

Σύμφωνα με την οικογένεια του κτηνοτρόφου, ο 54χρονος, πριν δύο χρόνια είχε πάρει τον ανήλικο γιο του άνδρα που πυροβολήθηκε για δουλειά, για να φυλάει τα πρόβατα. «Του έκλεψε από το αμάξι του κάποια πράγματα και τον έδιωξε».

«Για εκφοβισμό πυροβόλησε»

Ο πατέρας του δράστη του φονικού, υποστηρίζει ότι τους φίλους του 45χρονου «τους έχει σιχαθεί όλο το χωριό, είναι αγανακτισμένο. Πέρασαν πάνω από 500 άτομα και μου είπαν ‘κ. Μιχάλη όλο το χωριό είναι με το μέρος σου, έχεις δίκιο’. Κλέβουν και ρημάζουν. Αυτοί παλιά ήταν στην Αθήνα και τους έδιωξαν από εκεί. Ήρθαν σε ένα χωριό πιο κάτω και τους διώξανε και από εκεί».

«Ήταν τέσσερα άτομα, μπορούσε να τα σκοτώσει και τα τέσσερα. Ο άνθρωπος χτύπησε έναν για να γλιτώσει, δεν πήγε να σκοτώσει άνθρωπο, για εκφοβισμό πυροβόλησε. Το παιδί όταν έγινε το φονικό και μετά, πήρε τηλέφωνο την Αστυνομία, τους ρώτησε τι να κάνει και του είπαν ‘πάρε το αυτοκίνητό σου και φύγε από το μαντρί και πήγαινε σε ένα μέρος να κρυφτείς και ερχόμαστε να σε βρούμε’. Πήγε μέσα στο χωριό και τους κάλεσε και πήγαν τον συνάντησαν εκεί, είχε και το όπλο. Έδωσε ραντεβού με την Αστυνομία που θα συναντηθούν, του είπε ο αστυνόμος ‘κρύψου να μη σε σκοτώσουν και εμείς ερχόμαστε’», συμπλήρωσε.

«Κρίμα στο παλικάρι που ‘έφυγε’ αλλά κρίμα και στο δικό μας το παιδί»

Ο Δημήτρης Ασλανίδης, ξάδερφος του κτηνοτρόφου, είπε στο MEGA:

«Τι δουλειά είχαν να πάνε εκεί 4 άτομα 22.00 η ώρα το βράδυ; Το παιδί κοιμόταν και είναι ένα παιδί που δεν πειράζει ούτε μυρμήγκι. Πήγαν αυτά τα 4 άτομα, κάνανε κομμάτια την πόρτα. Τους ξέρω αυτούς φυσικά. Και το θύμα το ήξερα. Η αστυνομία ξέρει το ποιόν τους, κάποια στιγμή θα γινόταν κάτι τέτοιο. Εγώ ξέρω τον πατέρα του θύματος, ήμασταν συγχωριανοί. Δε δούλευαν, έκαναν βόλτες. Τον είχε πάρει μια βδομάδα τον ανήλικο για να τον βοηθήσει να του βοσκάει τα πρόβατα και τον έπιασε να του κλέβει 50 ευρώ μέσα από το αμάξι και τον έδιωξε».

«Κρίμα στο παλικάρι που ‘έφυγε’ αλλά κρίμα και στο δικό μας το παιδί. Πήγαν να τον σκοτώσουν. Του μίλησαν η μάνα του και ο αδερφός του, και τους είπε να ησυχάσουν. Το παιδί όταν ήταν εκεί πέρα πήρε την Αστυνομία τηλέφωνο και είπε ότι του σπάνε την πόρτα και ρώτησε τι να κάνει. Όταν είδε ότι του σπάνε την πόρτα, έκλεισε το τηλέφωνο και πήρε το όπλο. Του έλεγαν ‘άνοιξε, θα σε ξεκοιλιάσουμε’. Αυτό ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. Τον γέμισαν ψέματα (σ.σ. το θύμα) και ήρθε. Όλο το χωριό έλεγε ότι είναι φυσιολογικό αυτό που έγινε. Βρήκαν εκεί το τσεκούρι και τον πυροσβεστήρα, δεν τα είχαν μαζί τους. Ήταν λάθος αυτό που έγινε, και να χαθεί έτσι ένα παιδί», συμπλήρωσε ο κ. Ασλανίδης.

«Το ζήτημα είναι αν βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα»

Από την πλευρά της, η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη, λέει:

«Το κύριο ζήτημα αυτής της υπόθεσης είναι αν ο συγκεκριμένος δράστης βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα. Αυτό που θα εξεταστεί από το δικαστήριο είναι κατά πόσο ο τρόπος, ακόμα και η ώρα που έγινε το αδίκημα, δηλαδή η απόπειρα της διάρρηξης που έγινε στο συγκεκριμένο σπίτι και εν συνεχεία ο τρόπος που αυτοί οι άνθρωποι επιτέθηκαν στον δράστη, αν του προξένησαν τέτοιο φόβο, την ώρα που μάλιστα κοιμόταν, που μπορούν να αποδείξουν ότι πράγματι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα και ήθελε να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

»Αυτό μπορεί να αποδειχθεί από κάθε μικρή λεπτομέρεια που υπάρχει στη δικογραφία, όπου οι δικαστές τελικά θα δουν αν αίρεται η άδικη αυτή πράξη».

inSports

«Τρέλα» από τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Εξαφανίστηκαν» 4.000 εισιτήρια διαρκείας σε 24 ώρες!

Πανζουρλισμός στον κόσμο του Ολυμπιακού για τα εισιτήρια διαρκείας της νέας σεζόν, καθώς μέσα σε μία μέρα πήραν 4.000 κάρτες και πάνε φουλ για… ρεκόρ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024