Δευτέρα 03 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία: Συγκινεί μαμά χιμπατζής - Κουβαλά το νεκρό μωρό της στην αγκαλιά επί 3 μήνες

Ισπανία: Συγκινεί μαμά χιμπατζής – Κουβαλά το νεκρό μωρό της στην αγκαλιά επί 3 μήνες

Θρηνεί για το μικρό που έχασε και αρνείται να το αποχωριστεί - Πώς αντιδρούν οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου στο θέαμα

Η μητρική αγάπη διακρίνεται σε όλα τα ζώα και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από την κίνηση μίας χιμπατζίνας στην Ισπανία που αρνείται να αποχωριστεί από την αγκαλιά της το νεκρό βρέφος της εδώ και τρεις ολόκληρους μήνες.

Η χιμπατζίνα θρηνεί με τον δικό της τρόπο. Οι επισκέπτες στον ζωολογικό κήπο Bioparc στην πόλη της Βαλένθια βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα εξαιρετικά συγκινητικό θέαμα όλο αυτό το διάστημα, από όταν η «Ναταλία» έχασε το μωρό της όταν αυτό ήταν μόλις λίγων ημερών. Από τότε το κουβαλάει διαρκώς στην αγκαλιά της καθώς αρνείται να το αποχωριστεί.

Όπως οι άνθρωποι, έτσι και οι χιμπατζήδες μπορούν να θρηνούν τους δικούς τους, αλλά αυτό που είναι ασυνήθιστο είναι το τόσο έντονο και με τόση διάρκεια πένθος.

Η «Ναταλία» με το μωρό της

@elespanolcom El desgarrador duelo de una chimpancé del Bioparc de Valencia: abraza el c4dáver de su bebé desde hace meses. ⚠Las imágenes que se muestran en este vídeo fueron grabadas a los pocos días del nacimiento del pequeño. La escena sorprende a los visitantes por la avanzada descomposición del pequeño, pero el parque explica que debe respetar los tiempos de la madre # #Bioparc #BioparcValencia #Chimpancé #Animal #Animales #Dep #viral ♬ sonido original – EL ESPAÑOL 🦁


«Αυτή η συμπεριφορά έχει στο παρελθόν παρατηρηθεί στους χιμπατζήδες, όχι μόνο σε ζωολογικούς κήπους αλλά και στην άγρια φύση», δήλωσε μιλώντας στο Reuters ο Μιγκέλ Κασάρες, ο επικεφαλής του ζωολογικού κήπου Bioparc.

Πώς αντιδρούν οι επισκέπτες

Ο Κασάρες εξηγεί ότι πρέπει να γίνει σεβαστό το πένθος της Ναταλίας όπως ακριβώς και στους ανθρώπους. «Οι επισκέπτες μας, που αρχικά σοκάρονται από το θέαμα ενός νεκρού βρέφους χιμπατζή, αντιλαμβάνονται μόλις τους το εξηγήσουμε γιατί το αφήσαμε και γιατί το κρατάμε υπό παρακολούθηση».

Οι χιμπατζήδες συγκαταλέγονται στα πρωτεύοντα θηλαστικά που κινδυνεύουν περισσότερο με εξαφάνιση στην Αφρική, όπου ο πληθυσμός τους, που αριθμεί 100.000 με 200.000. Βασικοί λόγοι που τους θέτουν υπό εξαφάνιση είναι η απόμάκρυνση από τον οικότοπό τους και η λαθροθηρία.

Sports in

Συγκλονίζει ο Αλεξανδρής: «Ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να ζήσω αυτή τη βραδιά ως φίλαθλος του Ολυμπιακού»

Συγκινητικό ήταν το μήνυμα του Αλέκου Αλεξανδρή για την κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 03 Ιουνίου 2024