Κυριακή 02 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Μάντσεστερ Σίτι ή Άρσεναλ: Η ώρα της αλήθειας στην Premier League (pic)

Μάντσεστερ Σίτι ή Άρσεναλ: Η ώρα της αλήθειας στην Premier League (pic)

Θα σηκώσει το τέταρτο σερί η Μάντσεστερ Σίτι ή η Άρσεναλ θα κάνει την έκπληξη και θα ανέβει στον θρόνο του αγγλικού ποδοσφαίρου;

Ο πρωταθλητής Αγγλίας θα γίνει γνωστός το απόγευμα της Κυριακής (18:00), όταν θα διεξαχθούν ταυτόχρονα όλες οι αναμετρήσεις για την 38η και τελευταία αγωνιστική της Premier League.

Η -κάτοχος του τίτλου- Μάντσεστερ Σίτι είναι το φαβορί για να διατηρήσει τα πρωτεία και να «γράψει Ιστορία», καθώς ποτέ στο παρελθόν ομάδα δεν έχει στεφθεί τέσσερις σερί χρονιές πρωταθλήτρια στην Αγγλία, ωστόσο, για να το καταφέρει, θα πρέπει να νικήσει τη Γουέστ Χαμ στο «Έτιχαντ Στέιντιουμ» ή να φέρει το ίδιο αποτέλεσμα με την Άρσεναλ, η οποία ακολουθεί από απόσταση δύο βαθμών.

Εφόσον πραγματοποιηθεί αυτό το… σενάριο, οι «σίτιζενς» θα πανηγυρίσουν το δέκατο πρωτάθλημα της ιστορίας τους. Εάν, όμως, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα χάσει βαθμούς κόντρα στα «σφυριά», η Άρσεναλ έχει την ευκαιρία, με δική της νίκη επί της Έβερτον στο «Έμιρεϊτς», να κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα μετά από τον τίτλο που κατέκτησε χωρίς ήττα η ομάδα των «κανονιέρηδων» της σεζόν 2003-04.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ισοπαλία δεν ευνοεί τη Μάντσεστερ Σίτι, καθώς, αν αναδειχθεί ισόπαλη με τη Γουέστ Χαμ και, παράλληλα, η Άρσεναλ νικήσει την Έβερτον, οι δύο ομάδες θα ισοβαθμήσουν στην κορυφή, αλλά οι Λονδρέζοι θα έχουν το πάνω χέρι, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Αυτή τη στιγμή οι «πολίτες» έχουν +60 σε αυτόν τον τομέα, ενώ η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα έχει +61.

Στο μεταξύ, με τις Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Λίβερπουλ και Άστον Βίλα να έχουν εξασφαλίσει θέση στη league phase του νέου Champions League, το ενδιαφέρον στρέφεται στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά «εισιτήρια», στη… διανομή των οποίων θα παίξει ρόλο και το αποτέλεσμα του ντέρμπι του Μάντσεστερ στον τελικό του Κυπέλλου.

Όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα, η Τότεναμ του Άγγελου Ποστέκογλου χρειάζεται ένα βαθμό στο «Μπράμαλ Λέιν» κόντρα στην -ουραγό και υποβιβασμένη- Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για να… «κλείσει» θέση στο Europa League, ενώ η Τσέλσι, η οποία βρίσκεται στο -3 από τους «πετεινούς», αλλά έχει προβάδισμα τριών βαθμών σε σχέση με τη Νιούκαστλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υποδέχεται την Μπόρνμουθ και κρατάει την τύχη της στα χέρια της σε ό,τι αφορά την έκτη θέση της κατάταξης και την έξοδο στην Ευρώπη.

Από την πλευρά της, η Νιούκαστλ, η οποία αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μπρέντφορντ, θέλει τη νίκη για να διατηρηθεί στην έβδομη θέση και να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο», εφόσον η Σίτι νικήσει τη Γιουνάιτεντ στον τελικό του Κυπέλλου.

Αν, όμως, η Γιουνάιτεντ πάρει το Κύπελλο, θα «βγει» αυτή στο Europa League, ωστόσο μπορεί να το καταφέρει και μέσω πρωταθλήματος, εφόσον νικήσει εκτός έδρας την Μπράιτον και, παράλληλα, η Νιούκαστλ χάσει βαθμούς κόντρα στην Μπρέντφορντ.

Τέλος, οι εκκρεμότητες στο «μέτωπο» του υποβιβασμού έχουν ουσιαστικά διευθετηθεί, καθώς η -18η της βαθμολογίας- Λούτον, η οποία βρίσκεται τρεις βαθμούς μακριά από τη Νότιγχαμ και τη σωτηρία, χρειάζεται ένα… θαύμα για να παραμείνει στα «μεγάλα σαλόνια», ήτοι να νικήσει τη Φούλαμ και, εκτός από ήττα της Φόρεστ κόντρα στην Μπέρνλι, να υπερκαλύψει και ένα μειονέκτημα 12 γκολ στη διαφορά τερμάτων, καθώς η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο υπερέχει σε αυτόν τον τομέα με -19 έναντι -31 των «χάτερς».

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής και η βαθμολογία:

Άρσεναλ-Έβερτον 19/5

Μπρέντφορντ-Νιούκαστλ 19/5

Μπράιτον-Μάντσεστερ Γ. 19/5

Μπέρνλι-Νότιγχαμ Φόρεστ 19/5

Τσέλσι-Μπόρνμουθ 19/5

Κρίσταλ Πάλας-Άστον Βίλα 19/5

Λίβερπουλ-Γουλβς 19/5

Λούτον-Φούλαμ 19/5

Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Χαμ 19/5

Σέφιλντ Γιουν.-Τότεναμ 19/5

Sports in

Kρόος: «Είμαι ευτυχισμένος, ποτέ δεν πίστευα πως θα κατακτούσα έξι Champions League»

Ο Τόνι Κρόος, μετά την κατάκτηση του Champions League, στάθηκε στο πανέμορφο «αντίο» του στο ποδόσφαιρο, τονίζοντας ότι είναι ευγνώμων για την καριέρα που πραγματοποίησε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 02 Ιουνίου 2024