Σάββατο 01 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ισραηλινός στρατός: Βρέθηκαν οι σοροί τριών ομήρων - Ανάμεσά τους και της Σάνι Λουκ

Ισραηλινός στρατός: Βρέθηκαν οι σοροί τριών ομήρων – Ανάμεσά τους και της Σάνι Λουκ

Τα πτώματα των απαχθέντων ανασύρθηκαν κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης των δυνάμεων του IDF και της επιχειρησιακής μονάδας του Shin Bet.

Τις σορούς τριών ομήρων μεταξύ των οποίων και της 22χρονης Σάνι Λουκ, της κοπέλας που είχε έρθει από τη Γερμανία για το μουσικό φεστιβάλ Supernova, εντόπισε ο ισραηλινός στρατός, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Ντανιέλι Χαγκάρι.

Σε έκτακτη ανακοίνωσή του ανέφερε ότι ο στρατός ανέσυρε τις σορούς τριών ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας. Πρόκειται για τους Ιτζάκ Γκελερέντερ, Αμίτ Μπουσκίλα και Σάνι Λουκ.

Τα πτώματα των απαχθέντων ανασύρθηκαν κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης των δυνάμεων του IDF και της επιχειρησιακής μονάδας του Shin Bet.

Οι σοροί, σύμφωνα με την ανακοίνωση βρέθηκαν όλες στη Τζαμπαλίγια της Γάζας σε σήραγγες της Χαμάς.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο Χαγκάρι είπε ακόμα ότι «σκοτώθηκαν εκεί από τρομοκράτες της Χαμάς και στη συνέχεια οι σοροί τους απήχθησαν στη Γάζα».

Υπενθυμίζεται ότι η νεαρή Σάνι Λουκ διασκέδαζε στο μουσικό φεστιβάλ Supernova, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, που έγινε στόχος της Χαμάς. Η υπόθεσή της έγινε γνωστή από την πρώτη στιγμή, καθώς η οικογένειά της την αναγνώρισε σε ένα από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν οι τρομοκράτες στο διαδίκτυο.

Η Σάνι κείτονταν αναίσθητη στο πίσω μέρος ενός φορτηγού με ενόπλους της Χαμάς. Οι πρώτες αναφορές έλεγαν πως οι τρομοκράτες την απήγαγαν, τη δολοφόνησαν και περιέφεραν σαν τρόπαιο το άψυχο σώμα της.

Ο Νισίμ Λουκ, πατέρας της 22χρονης Σάνι Λουκ, δήλωσε ότι η επιστροφή της σορού της αποτελεί ένα τέλος για την οικογένειά της. «Η βασανισμένη ψυχή γνωρίζει ότι υπάρχει μια τρύπα στην καρδιά κάπου στη Γάζα. Σήμερα πήραμε μια τελική απάντηση», είπε, προσθέτοντας ότι η κόρη του «ακτινοβολούσε φως, σε αυτήν και σε όσους την περιέβαλαν» και πως ακόμα και στο θάνατό της εξακολουθεί να ακτινοβολεί».

«Είναι ένα σύμβολο του λαού του Ισραήλ, ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι. Η εσωτερική και εξωτερική της ομορφιά που έλαμπε για να τη δει όλος ο κόσμος είναι ξεχωριστή», κατέληξε.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε «συντετριμμένος» από την είδηση ότι οι IDF ανέκτησαν τις σορούς των ομήρων Ιτζάκ Γκελερέντερ, Αμίτ Μπουσκίλα και Σάνι Λουκ.

«Η σύζυγός μου Σάρα και εγώ θρηνούμε μαζί με τις οικογένειες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

«Θα επιστρέψουμε όλους τους ομήρους μας – ζωντανούς και νεκρούς. Συγχαίρω τις γενναίες μας δυνάμεις που με αποφασιστική δράση επέστρεψαν τους γιους και τις κόρες μας στο σπίτι», προσέθεσε.

Sports in

Τι ενώνει και τι χωρίζει τους Κρόος και Ρόις πριν το φινάλε! (pics)

Ο Τόνι Κρόος και ο Μάρκο Ρόις έχοντας φτάσει στα 35, ανακοίνωσαν ότι αποχαιρετούν τους συλλόγους που έκαναν μεγάλη καριέρα, σε ένα ιστορικό ματς και για τους δύο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 01 Ιουνίου 2024