Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κεχαγιά: Θα γίνει το πρώτο βήμα στις ευρωεκλογές - Στις εθνικές θα έχουμε ριζική ανατροπή

Κεχαγιά: Θα γίνει το πρώτο βήμα στις ευρωεκλογές – Στις εθνικές θα έχουμε ριζική ανατροπή

Η Βούλα Κεχαγιά σημείωσε πως ο στόχος του 17% των εθνικών εκλογών είναι «απολύτως εφικτός, χωρίς να αποκλείουμε και την πιθανότητα να πιάσουμε και το 'δυάρι' στις ευρωεκλογές»

«Η ΝΔ έχει μια πολύ μεγάλη φθορά, γιατί ακόμη κι αν ισχύσουν οι δημοσκοπήσεις που την δείχνουν στο 32%, στο 33% ή στο 31%, θα έχει πέσει 8-10 μονάδες κάτω, μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο από τις εθνικές εκλογές και το περίφημο 41% που της έχει δώσει την αλαζονεία που βλέπουμε σε καθημερινή βάση», σχολίασε τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, τρεις εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά.

Είπε ότι υπάρχει «σταθερά ανοδική πορεία» για τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι «στις ευρωεκλογές ο κόσμος θα εκφραστεί πιθανότατα πολύ πιο ευνοϊκά» για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ σημείωσε πως «ο στόχος του 17%, το αποτέλεσμα των προηγούμενων εθνικών εκλογών, είναι απολύτως εφικτός, χωρίς να αποκλείουμε και την πιθανότητα να πιάσουμε και το ‘δυάρι’ στις ευρωεκλογές».

«Η ΝΔ είναι ένα κόμμα το οποίο ξέρει τι γίνεται στην ευρύτερη περιοχή, ήξερε ότι έρχονται οι εθνικιστικές δυνάμεις, όμορες και αδελφές, ως προς το ΕΛΚ, και για εσωκομματικούς λόγους δεν ήθελε να φέρει προς κύρωση τα τρία πρωτόκολλα συνεργασίας»

Η Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1, προσέθεσε ότι «κάτι τέτοιο θα σήμαινε, ακόμη και με τα ποσοστά που δίνουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις στη ΝΔ, ότι υπάρχει μία πολιτική ανατροπή, διότι δείχνει κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων κι αυτό θα είναι ένα βήμα ούτως ώστε στις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ να κινηθεί ακόμη καλύτερα και να κατακτήσει τη νίκη».

«Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει το πρώτο βήμα και ότι στις εθνικές εκλογές θα έχουμε ριζική ανατροπή», σημείωσε και εκτίμησε ότι στις τρεις εβδομάδες που απομένουν έως τις ευρωεκλογές θα αναπτυχθεί μια τέτοια δυναμική «που θα δείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη, έχει προοπτική και ότι μπορεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας στις πρώτες εθνικές κάλπες».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να συγκριθεί με τις εθνικές εκλογές, διότι ο ίδιος λέει ότι η ψήφος δεν μπορεί να είναι χαλαρή και ότι διακυβεύεται η πολιτική σταθερότητα, όπως ο ίδιος την προσδιορίζει.

Συμφωνία των Πρεσπών: «Βούτυρο στο ψωμί των εθνικιστών αν την καταγγείλει η Ελλάδα»

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών τόνισε ότι θα έπρεπε να τιμηθεί και από τις δύο πλευρές, ενώ υπογράμμισε πως όμως «όχι μόνο δεν τιμάται από τις εθνικιστικές δυνάμεις της Βόρειας Μακεδονίας, οι οποίες είναι και το αδελφό κόμμα της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αλλά δεν τιμάται και από την ελληνική κυβέρνηση, την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

«Ακούμε υπουργούς της κυβέρνησης και πρώην υπουργούς, τον κ. Γεωργιάδη σήμερα, να λένε ότι θα καταγγείλουμε αυτή τη Συμφωνία», προσέθεσε.

Σχετικά με το αν πρέπει να ακολουθηθεί ο δρόμος της καταγγελίας της Συμφωνίας, αν η άλλη πλευρά συνεχίσει να δείχνει ότι δεν θέλει να την τηρήσει, η κ. Κεχαγιά τόνισε χαρακτηριστικά πως «αυτό θα ήταν ‘βούτυρο στο ψωμί’ της Βόρειας Μακεδονίας και των εθνικιστικών δυνάμεων που την εκφράζουν τώρα».

«Τώρα η ΝΔ πληρώνει τα επίχειρα της εξωτερικής της πολιτικής»

Σημείωσε ότι θα έπρεπε ήδη να έχουν κυρωθεί τα 3 μνημόνια συνεργασίας πέντε χρόνια τώρα, αλλά η ΝΔ «εμπαίζει και τα πολιτικά κόμματα και το εσωτερικό του κόμματός της και όλο αυτό γίνεται για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης».

Ως προς το ποιο θα ήταν το όφελος που θα είχε προκύψει από την έγκαιρη κύρωση των μνημονίων συνεργασίας που προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών, υποστήριξε ότι «θα αποφεύγαμε να είμαστε εμείς ευάλωτοι απέναντι στη Συμφωνία, ως χώρα».

Είπε ότι ένα από τα τρία μνημόνια αφορά στην ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας και σχολίασε πως «αν μέσα από την κύρωση ενός τέτοιου μνημονίου, εμείς μπορούμε να μπλοκάρουμε την ενταξιακή πορεία της και να έχουμε αυτό το διαπραγματευτικό και διπλωματικό όπλο στα χέρια μας, αυτό δεν είναι σημαντικό;».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, πάντως, ότι «όλα αυτά ήταν προδιαγεγραμμένα. Η ΝΔ είναι ένα κόμμα το οποίο ξέρει τι γίνεται στην ευρύτερη περιοχή, ήξερε ότι έρχονται οι εθνικιστικές δυνάμεις, όμορες και αδελφές, ως προς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, και για εσωκομματικούς λόγους δεν ήθελε να φέρει προς κύρωση τα τρία πρωτόκολλα συνεργασίας. Τώρα πληρώνει τα επίχειρα της εξωτερικής της πολιτικής».

«Δεν θα γίνουν διεργασίες συμπόρευσης σε επίπεδο κορυφής»

Ερωτηθείσα για την πιθανότητα συμπόρευσης των κεντροαριστερών δυνάμεων και την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, η Βούλα Κεχαγιά ξεκαθάρισε ότι «οι όποιες διεργασίες γίνουν, φυσικά μετά τις ευρωεκλογές, θα γίνουν από τη βάση, από κάτω προς τα πάνω. Δεν θα γίνουν σε επίπεδο κορυφής – και αυτό είναι απολύτως βέβαιο».

Απαντώντας σε χθεσινή αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, τόνισε ότι «ο κ. Κασσελάκης είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Αυτό το λησμονεί ο κ. Ανδρουλάκης, θέλοντας να υποβαθμίσει την οντότητα του κ. Κασσελάκη, μιλώντας προσβλητικά και υποτιμητικά για ‘κόμμα Κασσελάκη’».

Για να σημειώσει χαρακτηριστικά: «Εδώ μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έχει τέτοια δυναμική την οποία ευχόμαστε να αποκτήσει και το κόμμα του κ. Ανδρουλάκη».

Sports in

Τι σχολίαζαν στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για την παραφιλολογία περί ανάμειξης του Βαγγέλη Μαρινάκη στο μπάσκετ

Τι αναφέρουν στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ για όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024