Σάββατο 22 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
INTRAKAT: Ισχυρή παρουσία σε Real estate και Τουρισμό

INTRAKAT: Ισχυρή παρουσία σε Real estate και Τουρισμό

Η Intrakat επενδύει με συνέπεια στην ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της στο Real Estate

Ο Όμιλος Intrakat επενδύει με συνέπεια στο Real Estate, κατασκευάζοντας κτιριακές και τουριστικές υποδομές υψηλής ποιότητας με στόχο αφ’ ενός να συνεισφέρει στην ανανέωση του κτιριακού αποθέματος της χώρας και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και αφ’ ετέρου να διασφαλίσει νέες πηγές εσόδων στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής του για το μέλλον.

Xenodocheio Milos

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Boutique hotel 5 αστέρων “Xenodocheio Milos”, ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτήριο στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο η Intrakat έχει μισθώσει και ανακαινίσει, στο πλαίσιο μίας επένδυσης, ύψους 8,5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για κτίριο του 1880, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας, εμβαδού 4.400 τ.μ. και δυναμικότητας 43 κλειδιών.

Στο ξενοδοχείο συστεγάζεται και το διασημότερο ελληνικό εστιατόριο στον κόσμο, το «Estiatorio Milos». Πρόκειται για το πρώτο παγκοσμίως ξενοδοχείο και εστιατόριο που λειτουργεί με το brand name Xenodocheio Milos του γνωστού chef και επιχειρηματία Κώστα Σπηλιάδη. Τη διαχείριση του Xenodocheio Milos έχει αναλάβει η εταιρεία Epoque Collection η οποία διαθέτει μεγάλη εξειδίκευση στη λειτουργία πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων.

Apanema Resort 

H Intrakat έχει ενισχύσει την παρουσία της στον τουρισμό και με την πρόσφατη απόκτηση του ξενοδοχείου Apanema Resort στη Μύκονο, ένα κτηριακό συγκρότημα επιφάνειας 1.544 τ.μ., που βρίσκεται στη Χώρα της Μυκόνου. Το Apanema Resort θα ανακατασκευαστεί πλήρως και θα συστηθεί εκ νέου στη διεθνή τουριστική αγορά ως ένα high end luxury boutique hotel, δίνοντας το στίγμα της υπεραξίας που επιδιώκει πάντα να δημιουργεί η Intrakat στις επενδύσεις της. Το Apanema Resort  θα προσφέρει στους επισκέπτες του μία ξεχωριστή εμπειρία διακοπών με έμφαση στην υψηλής ποιότητας πολυτελή διαμονή, τη γαστρονομία και την ευεξία.

Αλέξανδρος Εξάρχου, Αντιπρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος Intrakat.

Ενίσχυση του Real Estate

Η Intrakat επενδύει με συνέπεια στην ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της στο Real Estate. Πρόσφατα, προχώρησε σε μία εντυπωσιακή αναδιαμόρφωση ενός πολυώροφου κτηρίου γραφείων στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο μίσθωσε και ανακαίνισε έπειτα από σχετικό διαγωνισμό και το οποίο σήμερα στεγάζει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κτίριο έχει λάβει πιστοποίηση αειφορίας BREEAM.

INTRAKAT: Ισχυρή παρουσία σε Real estate και Τουρισμό

Το ακίνητο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο με ημιώροφο και εννέα ορόφους και χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως χώρος καταστημάτων και γραφείων. Η εταιρεία προχώρησε σε ριζική ανακαίνιση του πολυώροφου κτηρίου, μετατρέποντάς το σε έναν σύγχρονο, λειτουργικό χώρο γραφείων και καταστημάτων. Οι εργασίες ανακατασκευής περιλάμβαναν την αντικατάσταση της υφιστάμενης όψης του κτηρίου με νέα, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό τον φυσικό φωτισμό και αερισμό των ορόφων. Παράλληλα δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην θερμομόνωση, ηχομόνωση και ηχοαπορρόφηση.

Riviera Tower στο Ελληνικό

Παράλληλα, η Intrakat έχει αναλάβει, σε κοινοπραξία με την  Bouygues Batiment International την κατασκευή του Riviera Tower στο Ελληνικό, που θα είναι ο υψηλότερος «πράσινος» ουρανοξύστης στη Μεσόγειο, στο μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. H κοινοπραξία, αποτελεί συνεργασία μεταξύ μίας εκ των κορυφαίων κατασκευαστικών εταιρειών παγκοσμίως, με εξαιρετική φήμη και εκτεταμένη εμπειρία σε μελέτη και κατασκευή υψηλών κτηρίων πολυτελών κατοικιών, και μίας εκ των κορυφαίων κατασκευαστικών εταιρειών στην Ελλάδα στον κλάδο των υποδομών και κτηρίων.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο που θα προωθήσει τη βιώσιμη ανάπτυξη, θα δώσει ώθηση στην οικονομία, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, θα ενισχύσει τον τουρισμό αλλά και θα προσελκύσει κεφάλαια και επενδύσεις δισεκατομμυρίων, λειτουργώντας ως σύμβολο της ικανότητας του κατασκευαστικού κλάδου να αναλαμβάνει και να ολοκληρώνει με επιτυχία, σύνθετα, μεγάλης κλίμακας έργα.

Sports in

Oι Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 θα έχουν οικονομικό όφελος 9 δισ. ευρώ

Το εκτιμώμενο κόστος της διοργάνωσης έχει φτάσει τα 8,9 δισ και είναι ανεβασμένο κατά 16% σε σχέση με την αρχική πρόβλεψη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024