Τρίτη 18 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού: «Η προστασία του Υμηττού αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα»

Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού: «Η προστασία του Υμηττού αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα»

Με επιτυχία διεξήχθη η μεγάλη άσκηση «Δια Πυρός» στον Υμηττό.

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη σήμερα Πέμπτη 16/5/2024 η άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024», πλησίον του Κοιμητηρίου Χολαργού (τέρμα οδού Αναστάσεως πλησίον Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας «Χρήστος Πετράκης».

Η άσκηση υλοποιήθηκε από την Πυροσβεστική και είχε ως αντικείμενο την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης, με σκοπό τη διαπίστωση σε ρεαλιστικές συνθήκες, της επιχειρησιακής ετοιμότητας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης και την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς του για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Εφαρμόστηκαν όλες οι φάσεις του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών και συμμετείχαν το Πυροσβεστικό Σώμα  (εναέρια μέσα, οχήματα, προσωπικό, πεζοπόρα τμήματα) καθώς και οι εμπλεκόμενοι φορείς, που συνδράμουν το Πυροσβεστικό Σώμα (οχήματα-προσωπικό Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ Βαθμού, προσωπικό και μέσα Ενόπλων Δυνάμεων, ΕΛ.ΑΣ., Ε.Κ.Α.Β., Σ.Π.Α.Υ., Εθελοντικές Οργανώσεις) στο πλαίσιο της αποστολής τους.

Για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε η υδατοδεξαμενή που βρίσκεται στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παπάγου – Χολαργού και ιδιαίτερα ενεργό ρόλο, είχαν οι Εθελοντές της Δασοπροστασίας Παπάγου – Χολαργού και το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας.

«Οι δημοτικές δυνάμεις ανταποκρίθηκαν»

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, δήλωσε:

«Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού και η εθελοντική μας ομάδα, ανταποκρίθηκαν με επιτυχία σε ότι τους ζητήθηκε στην μεγάλη άσκηση ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ της πυροσβεστικής υπηρεσίας που διεξήχθη στον Υμηττό. Η προστασία του Υμηττού αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα και ως δημοτική αρχή διαχρονικά συνδράμουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Σήμερα, για ακόμη μια φορά αποδείχθηκε ότι ενωμένοι μπορούμε να επιτύχουμε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσοι συντέλεσαν στην επιτυχή διεξαγωγή της άσκησης «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024», από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ιδιαίτερα τους Εθελοντές της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ., τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Τράκα, τον Προϊστάμενο του Αυτοτελούς Τμήματος Π.Π. Γιάννη Ανδριτσάκη και όλο το προσωπικό του Δήμου μας που συμμετείχαν τόσο στην προετοιμασία όσο και στην υλοποίηση της άσκησης».

Ο Μιχάλης Τράκας Αντιδήμαρχος Δόμησης, Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παπάγου – Χολαργού δήλωσε:

«Η επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων όσων εμπλέκονται με την πρόληψη και κατάσβεση των πυρκαγιών, δοκιμάζεται στο πεδίο μέσα από αυτές τις ασκήσεις της Πυροσβεστικής και ήταν ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η άσκηση πραγματοποιήθηκε στον Υμηττό, στα διοικητικά όρια του Δήμου μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το προσωπικό του Δήμου μας και ιδιαίτερα τον Γιάννη Ανδριτσάκη και την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασία Παπάγου – Χολαργού, τόσο για την προετοιμασία και για τη συμμέτοχή τους στην άσκηση, καθώς και για τη συνεχή συνεργασία και ετοιμότητα με σκοπό την προστασία του Υμηττού μας».

Μεταξύ των παρόντων στην άσκηση ήταν ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Νικόλαος Ρουμελιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Λεωνίδας Μανωλάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αττικής Λουκία Κεφαλογιάννη, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Ποιότητας Ζωής Παπάγου Χρύσα Παρίση, ο Δασάρχης Πεντέλης Ιωάννης Κολοβός, ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης, κ.α.

inSports

Μαρινάκης: «Γράψαμε ιστορία με τα δύο ευρωπαϊκά, ο Ολυμπιακός να συνεχίσει να κάνει τα όνειρα πραγματικότητα»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τον Ολυμπιακό σαν σήμερα πριν από 14 χρόνια και έστειλε το δικό του πολύ ιδιαίτερο μήνυμα μέσα από τα social media.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024