Αυτή την Κυριακή με «Το Βήμα»: Harper’s Bazaar, «ΚΥΠΡΟΣ 1974. Το πραξικόπημα, η εισβολή, η κληρονομιά» & ΒΗΜΑgazino
Το «Βήμα της Κυριακής» κυκλοφορεί με συναρπαστικές προσφορές μεταξύ των οποίων το βιβλίο «ΚΥΠΡΟΣ 1974. Το πραξικόπημα, η εισβολή, η κληρονομιά», Harper’s Bazaar και όπως κάθε Κυριακή, ΒΗΜΑgazino.
Στις 19 Μαΐου το «Βήμα της Κυριακής» κυκλοφορεί με συναρπαστικές προσφορές μεταξύ των οποίων το βιβλίο «ΚΥΠΡΟΣ 1974. Το πραξικόπημα, η εισβολή, η κληρονομιά», Harper’s Bazaar και όπως κάθε Κυριακή, ΒΗΜΑgazino.
Harper’s Bazaar
H λευκή συμφωνία της καλοκαιρινής μόδας.
Aξεσουάρ με καλλιτεχνικές αναφορές.
Η ταλαντούχα Μαίρη Μηνά
Αφιέρωμα Bazaar Casa: Οι κυρίαρχες τάσεις στη διακόσμηση τώρα.
Μαζί, «ΚΥΠΡΟΣ 1974. Το πραξικόπημα, η εισβολή, η κληρονομιά»
Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, μετά το πραξικόπημα της δικτατορίας Ιωαννίδη, σήμανε την εδαφική διαίρεση του νησιού και την απομάκρυνση από τις εστίες τους 160.000 Ελληνοκυπρίων.
Πρόκειται για εξέλιξη που γίνεται αντιληπτή από τον Ελληνισμό ως η μεγαλύτερη εθνική καταστροφή μετά το 1922. Η διεθνής κοινότητα, αν και δεν έκανε πολλά για να αποτρέψει τη διχοτόμηση, δεν αναγνώρισε ως σήμερα το τετελεσμένο της εισβολής και της τουρκικής κατοχής, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση δέχθηκε στις τάξεις της ολόκληρη την Κυπριακή Δημοκρατία.
Ο τόμος αναδεικνύει την ιστορική πορεία του Κυπριακού, πώς και γιατί οδηγήθηκε εκεί, και αποτιμά τις προοπτικές του. Οι συνέπειες της εισβολής ήταν βαρύτατες, αλλά η Κύπρος αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε σε μια ευημερούσα χώρα. Οι πιθανότητες επίλυσης του Κυπριακού εμφανίζονται μικρές, όμως οι διεθνείς συνθήκες ενδέχεται να επιδράσουν με τρόπο θετικό στις μελλοντικές εξελίξεις.
Και όπως πάντα, Βημαgazino.
- Σοβαρό εργατικό ατύχημα στη Θεσσαλονίκη – Σε κρίσιμη κατάσταση 49χρονος
- Τροχαίο με στρατιωτικό Steyr στον Έβρο – Δύο τραυματίες
- Ρωσία: Μετά την επίσκεψη Βανς, το Κρεμλίνο λέει ότι θα αναπτύξει τις σχέσεις με Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν
- Σε «Red Code» Αχαΐα και Ηλεία ενόψει της κακοκαιρίας – Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας
- Ιστορική συμμετοχή για την Εθνική στη League A του Nations League – Τι πρέπει να γνωρίζετε για την κλήρωση
- Αρχεία Έπσταϊν: Το Συμβούλιο της Ευρώπης ήρε τη διπλωματική ασυλία του πρώην γενικού γραμματέα του, Γιάγκλαντ
