Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έκκληση Δημάρχου Ικαρίας για την στελέχωση του «Πολυδυνάμου» περιφερειακού ιατρείου Ραχών

Έκκληση Δημάρχου Ικαρίας για την στελέχωση του «Πολυδυνάμου» περιφερειακού ιατρείου Ραχών

Στην επιστολή του προς το Υπουργείο Υγείας ο Δήμαρχος υποστηρίζει πως δεν έχει αναπληρωθεί η θέση της μοναδικής ιατρού που υπηρετεί στο Π.Π.Ι. Ραχών Ικαρίας

Επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας 2η ΔΥΠε Πειραιώς & Αιγαίου έστειλε ο Δήμαρχος Ικαρίας Φανούριος Καρούτσος με την οποία κάνει έκκληση για την άμεση στελέχωση του «Πολυδυνάμου» περιφερειακού ιατρείου Ραχών.

«Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για τους λόγους όπου δεν έχει αναπληρωθεί η θέση της μοναδικής ιατρού που υπηρετεί στο Π.Π.Ι. Ραχών Ικαρίας για όσο διάστημα θα απουσιάζει λόγω εγκυμοσύνης και τοκετού.

Έχετε ήδη ενημερωθεί από 6 Μαρτίου εγγράφως από την ίδια την ιατρό. Υπενθυμίζουμε ότι εκκρεμούν οι προκηρύξεις για την στελέχωση του Π.Π.Ι. Ραχών, από συστάσεως του ΦΕΚ 283/2-11-2017, που τελικά δεν έγιναν ποτέ και αφορούν: 1 Θέση Γενικής Ιατρικής και Παθολογίας, 1 Θέση Ορθοπεδικής, 1 Θέση Παιδιάτρου» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην σχετική επιστολή.

Το Π.Π.Ι. Ραχών, δεν επιτρέπεται να μένει ούτε ώρα χωρίς γιατρό

Στην ίδια επιστολή, ο Δήμαρχος  Φανούριος Καρούτσος προσθέτει:

Το Π.Π.Ι. Ραχών εξυπηρετεί καθημερινά μεγάλο αριθμό κατοίκων λόγω της θέσης του, κυρίως ηλικιωμένων και παιδιών.

Μόνο στις σχολικές μονάδες της Δ.Ε. Ραχών φοιτούν 300 (τριακόσια) περίπου παιδιά χωρίς να υπολογίζονται και τα βρέφη. Οι παραπάνω ανάγκες κυριολεκτικά εκτοξεύονται τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της τουριστικής κίνησης, αλλά και σε περιόδους εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα.

Με βάση τα παραπάνω το Π.Π.Ι. Ραχών, δεν επιτρέπεται να μένει ούτε ώρα χωρίς γιατρό, ούτε βεβαίως να εφημερεύει ο εκάστοτε γιατρός του στο Κ.Υ Ευδήλου, όταν και εφόσον υπάρχει και αυτός.

Ο κίνδυνος είναι άμεσος για μόνιμους και επισκέπτες, όπως άλλωστε έχει καταδειχτεί και από περιστατικά που κατέληξαν μοιραία κατά καιρούς.

Μόλις προχτές 27/4/2024 συνέβη σοβαρό εργατικό ατύχημα στην περιοχής μας σε εναερίτη που χτυπήθηκε από ρεύμα κατά την διάρκεια εργασιών στην περιοχή Προεσπέρας και δεν μπορούσαν να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες από το Π.Π.Ι. Ραχών με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Κ.Υ Ευδήλου και από κει με στρατιωτικό αεροσκάφος στην Αθήνα».

Sports in

LIVE: Αρσεναλ – Έβερτον

LIVE: Αρσεναλ - Έβερτον. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αρσεναλ - Έβερτον για την 38η αγωνιστική της Premier League. Τηλεοπτικά από Novasports 3HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024