Άλμα στα έσοδα καταλυμάτων και εστίασης τον Νοέμβριο – Η έκπληξη της Ικαρίας
Αθροιστικά καταλύματα και εστίαση ο κύκλος εργασιών τον Νοέμβριο 2023 ανήλθε σε 359.140.564 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 14,1% σε σχέση με τον Νοέμβριο 2022
Σε όρους ποσοστιαίας αύξησης καλύτερα και από τον Ιούνιο εξελίχθηκε ο Νοέμβριος του 2023 για τον κλάδο των καταλυμάτων και της εστίασης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), για τις επιχειρήσεις στον κλάδο των καταλυμάτων (κλάδος 55 της ταξινόμησης NACE Αναθ. 2), με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Νοέμβριο 2023 ανήλθε σε 186.164.893 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 21,8% σε σχέση με τον Νοέμβριο 2022, όπου είχε ανέλθει σε 152.816.458 ευρώ.

Αντίστοιχα για τις επιχειρήσεις στον κλάδο των υπηρεσιών εστίασης (κλάδος 56 της ταξινόμησης NACE Αναθ. 2), με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Νοέμβριο 2023 ανήλθε σε 172.975.671 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 6,9% σε σχέση με τον Νοέμβριο 2022, όπου είχε ανέλθει σε 161.815.979 ευρώ.
Αθροιστικά για τις επιχειρήσεις στους κλάδους των καταλυμάτων και των υπηρεσιών εστίασης (κλάδοι 55 και 56 της ταξινόμησης NACE Αναθ. 2), με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Νοέμβριο 2023 ανήλθε σε 359.140.564 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 14,1% σε σχέση με τον Νοέμβριο 2022, όπου είχε ανέλθει σε 314.632.438 ευρώ.

Για τις Περιφερειακές Ενότητες με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών έτους 2022 μεγαλύτερη από 1,0%, η μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Νοέμβριο 2023 σε σύγκριση με τον Νοέμβριο 2022 παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου (41,3%) και η μικρότερη αύξηση (0,2%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.
Πάντως ποσοστιαία η περιφερειακή ενότητα της Ικαρίας ήταν αυτή που έσπασε όλα κοντέρ, καθώς παρουσίασε αύξηση στον αθροιστικό κύκλο εργασιών (καταλύματα και εστίαση) τον Νοέμβριο της τάξης 221,8%!
Πηγή: ΟΤ
- Ματ Ντέιμον και Λουτσιάνα Μπαρόσο – Γνωρίστηκαν σε ένα μπαρ, είναι 20 χρόνια μαζί
- Φωτιά στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας – Μήνυμα του 112 για εκκένωση του Γαλατά
- Το εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε ο Χρήστος Τζόλης σε φιλικό (vid)
- Στενά του Ορμούζ: Η Ευρώπη εξετάζει προτάσεις για την επιβολή τελών πλοήγησης υπό όρους
- Θεσσαλονίκη: Δίωξη για 5 κακουργήματα στους συλληφθέντες για τον θάνατο της Β. Νέστορα – Διώκονται και για τρομοκρατική οργάνωση
- Φωτιά στο Θριάσιο Νοσοκομείο – Εκκενώθηκε το ισόγειο
- Το στοίχημα του καλοκαιριού για τις εκπτώσεις και ο στόχος των 7 δισ. ευρώ
- Το δίλημμα του Λανουά και η αγωνία των ΕΠΟ, ΚΕΔ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442