Ζάκυνθος: Κλειστή για ακόμα μια χρονιά η διασημότερη παραλία στο «Ναυάγιο»
Τι αναφέρει η ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε
Κλειστή θα παραμείνει για ακόμα μια χρονιά η διασημότερη παραλία της Ζακύνθου, το θρυλικό «Ναυάγιο», σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν στις 2 Μαΐου οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού.
Σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε και κατόπιν της εισήγησης του προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, Ευθύμιου Λέκκα, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία και η προσέγγιση-αγκυροβολία πλωτών μέσων, ούτε και η λήψη θαλάσσιου λουτρού από λουόμενους στη θαλάσσια περιοχή εσωτερικά της νοητής γραμμής, η οποία ενώνει τα δύο άκρα (βόριο και νότιο) του Όρμου.
Απαγορεύεται και η θέαση
Επίσης όσον αφορά το πάνω μέρος, απαγορεύεται η πρόσβαση στο κορυφαίο τμήμα του πρανούς και στο πλάτωμα πάνω από την διάσημη παραλία: Η απόφαση απαγορεύει τη θέαση του ναυαγίου και την προσέγγιση σε απόσταση μικρότερη των 10 μέτρων από το πρανές του βράχου.

Για το θέμα μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο βουλευτής Ζακύνθου, Διονύσιος Ακτύπης, ο οποίος επεσήμανε την «σπουδαιότητα της παραλίας του Ναυαγίου για τη Ζάκυνθο» ενώ τόνισε ότι από την πλευρά της κυβέρνησης γίνονται «όλες οι απαραίτητες ενέργειες, που δεν είχαν γίνει ποτέ, ώστε να διασωθεί ένα από τα πιο φωτογραφισμένα αξιοθέατα της χώρας μας».
Ακόμα, ο κ. Ακτύπης, αναφερόμενος στην ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 2 Μαίου, δήλωσε ότι «τα μέτρα που ελήφθησαν στην παραλία είναι ακριβώς τα ίδια με τα περσινά και όσον αφορά το πλάτωμα πάνω από την παραλία, απαγορεύτηκε η προσέγγιση σε απόσταση μικρότερη των 10 μέτρων από το πρανές».
Τέλος, ο βουλευτής Ζακύνθου, αναφέρθηκε στις ενέργειες που γίνονται για την προστασία των χιλιάδων τουριστών που επισκέπτονται τον χώρο από το πλάτωμα για φωτογραφήσουν την παραλία. «Ο δήμος Ζακύνθου έβαλε προειδοποιητικές πινακίδες στο πλάτωμα και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προχωράει το έργο της προστασίας με τον φράχτη».
- Δουδωνής: Εξόχως προβληματικό ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών
- Γεραπετρίτης από Λιβύη: Προχωρήσουμε σε συζητήσεις για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ
- Τροχαία: Πενθήμερο εντατικών ελέγχων στην Αττική – Συνελήφθησαν 20 οδηγοί, οι 10 υπό την επήρεια αλκοόλ
- Ο «συναγερμός» του Μπαρτζώκα και η… Μπαρτσελόνα
- Νίκος Μουτσινάς: Η guest εμφάνισή του στο Έχω παιδιά
- Αχαρνές: Συνελήφθη 25χρονος για διατάραξη κοινής ησυχίας – Το ηχοσύστημα μεγάλης ισχύος στο αυτοκίνητό του
- Τσιτσιπάς: «Αυτές είναι οι στιγμές που με κάνουν να απολαμβάνω πραγματικά το παιχνίδι»
- «Ήταν σχιζοφρενής» – Τι κατέθεσε ο ψυχίατρος για τον Γάλλο που «θέρισε» τη Ράνια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442