Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανησυχία για το ναυάγιο της Ζακύνθου - Αναζητείται λύση για την διατήρηση του «Παναγιώτη»

Ανησυχία για το ναυάγιο της Ζακύνθου – Αναζητείται λύση για την διατήρηση του «Παναγιώτη»

Πλέον είναι ορατές μόνο η πρύμνη και η πλώρη του

Στη Ζάκυνθο βρέθηκε ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με αφορμή την τεράστια φθορά του ναυαγίου.

Στο νησί είναι όλοι προβληματισμένοι για το μέλλον του ναυαγίου «Παναγιώτης», καθώς η τελευταία κακοκαιρία που έπληξε το νησί προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερες φθορές στο σκαρί κόβοντάς το κυριολεκτικά στη μέση.

Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες είναι ορατές μόνο η πρύμνη και η πλώρη του, με την εικόνα να μην θυμίζει σε τίποτα το πολυφωτογραφημένο αξιοθέατο που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.

Έτοιμο να εξαφανιστεί το πλοίο

Αυτοψία στην παραλία

Μεταλλειολόγοι, τοπογράφοι, λιμενολόγοι αλλά και ο ίδιος ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που είναι και ναυπηγός, αποβιβάστηκαν στην παραλία του Ναυαγίου για να δουν απο κοντά τον «Παναγιώτη» και να βρούν λύση για την διατήρησή του σκάφους στο πέρασμα του χρόνου.

Κατά την διάρκεια της αυτοψίας διαπιστώθηκε η μεγάλη φθορά που έχει υποστεί το κουφάρι του πλοίου, ωστόσο κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου οι αρμόδιοι έδειξαν την αισιοδοξία τους για την δυνατότητα συντήρησης της υπάρχουσας κατάστασης του «Παναγιώτη» για τα επόμενα χρόνια.

«Δεν είμαστε σίγουροι ότι ένα καινούργιο «φαινόμενο» δεν θα επιταχύνει την ήδη υπάρχουσα καταστροφή»

Ο Πρύτανης και οι εμπλεκόμενοι ειδικοί του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Πρόθεση μας είναι να συνδράμουμε στην τοπική κοινωνία, το ενδιαφέρον μας αποτελεί δικιά μας πρωτοβουλία, μια διεπιστημονική πρόκληση, βασίζεται σε εθελοντική πρόθεση-μελέτη. Στόχος μας είναι να πράξουμε το καλύτερο με συγκεκριμένες προτάσεις. Χρειάζεται υπομονή ωστόσο η τοπική κοινωνία πρόκειται και θα λόγο σε ότι γίνει».

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων η ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ανεγέρθηκε στην ήδη άσχημη κατάσταση του εμβληματικού αξιοθέατου του νησιού. «Ανθρώπινοι παράγοντες π.χ.graffiti έχουν επιδράσει μαζί με την σκουριά και την οξείδωση στην διάβρωση του πλοίου… Κατανοούμε ότι υπάρχει επείγουσα διάσταση στο θέμα, αλλά η έρευνα απαιτεί χρόνο και τεκμηρίωση. Δεν είμαστε σίγουροι ότι ένα καινούργιο «φαινόμενο» δεν θα επιταχύνει την ήδη υπάρχουσα καταστροφή, είναι ένα σύνθετο πρόβλημα, που έχει δύο σκέλη, αυτό της μάχης με το χρόνο και της ολοκληρωμένης λύσης σε αυτό επιθυμούμε την αρωγή της πολιτείας και μακάρι να συμμετέχουν κι άλλοι», κατέληξαν.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη τύπου

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024