Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
O Φιλίπ Πετρούσεφ «βροντοφωνάζει» παρών στα πλέι οφ (vids)

O Φιλίπ Πετρούσεφ «βροντοφωνάζει» παρών στα πλέι οφ (vids)

Άλλη μία μεγάλη εμφάνιση από τον Φιλίπ Πετρούσεφ στα πλέι οφ για τον Ολυμπιακό, με τον Σέρβο να δείχνει ηγετικές ικανότητες.

Ο Ολυμπιακός είναι με την… πλάτη στον τοίχο μετά την ήττα του στο ΣΕΦ από την Μπαρτσελόνα. Πλέον οι Ερυθρόλευκοι θα κυνηγήσουν δύο σερί νίκες ώστε να είναι εκείνοι που θα πάρουν το εισιτήριο για το Final Four του Βερολίνου.

Για να συμβεί αυτό ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα χρειαστεί πρωταγωνιστές. Ξεκάθαρο «Νο.1» δεν υπάρχει στους Πειραιώτες, αφού στηρίζονται στο σύνολο, όμως υπάρχουν ορισμένοι που έχουν όλα τα φόντα για να βγουν μπροστά. Ένας από αυτούς είναι δίχως αμφιβολία ο Φιλίπ Πετρούσεφ.

Ο Σέρβος φόργουορντ/σέντερ τα έχει πάει εξαιρετικά από τότε που έπιασε λιμάνι στα μέσα της σεζόν. Ωστόσο, συνεχίζει να βελτιώνεται και αυτό φαίνεται στα πλέι οφ με την Μπαρτσελόνα. Μπορεί όλοι να θορυβήθηκαν από τον τραυματισμό του στο Game 1.

Όμως εκείνος δεν… μάσησε, επέστρεψε στο Game 2 και στο Game 3 ήταν απλά απολαυστικός. Μπορεί να μην κατάφερε να πάριε τη νίκη στο ΣΕΦ, όμως δείχνει έτοιμος να κάνει το βήμα παραπάνω να πάρει κομβικό ρόλο στον Ολυμπιακό ενόψει της συνέχειας.

Η εξαιρετική παρουσία στη Βαρκελώνη και το… σοκ

Από το πρώτο παιχνίδι της σειράς και με δεδομένη την απουσία του Κώστα Παπανικολάου, ο Φιλίπ Πετρούσεφ θα είχε την ευκαιρία του. Ο Άλεκ Πίτερς δεν ήταν αποτελεσματικός στο Game 1 και έτσι ο Σέρβος βρήκε περισσότερα λεπτά. Μια κίνηση που δικαίωσε τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Οι Ερυθρόλευκοι έφυγαν με το διπλό, την ώρα που ο 24χρονος Σέρβος ήταν εξαιρετικός.

Τελείωσε το ματς με 12 πόντους (4/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 4/5 βολές) σε μόλις 15 λεπτά. Το Νet Rating (η διαφορά μεταξύ πόντων υπέρ και κατά ανά 100 κατοχές) του ήταν στο +17.9, παίρνοντας παράλληλα το 28% των επιθέσεων όσο ήταν στο παρκέ. Παράλληλα το True Shooting (η τιμή που μετρά την αποτελεσματικότητα των σουτ, μαζί με τις βολές) του ήταν στο εξωπραγματικό 83.3%.

Όλοι όμως πάγωσαν όταν χτύπησε στο γόνατο στο φινάλε του αγώνα, με τις εξετάσεις πάντως να είναι καθαρές, αφού υπέστη απλά μια διάταση. Αυτό δεν τον εμπόδισε να βγει στο παρκέ και στο Game 2. Αγωνίστηκε για 20 λεπτά, όντας βέβαια επηρεασμένος αφού δεν είχε προπονηθεί την προηγούμενη. Είχε όμως δεδομένα θετική παρουσία. Μέτρησε 6 πόντους σε 6 σουτ (3/4 δίποντα, 0/2 τρίποντα), παίρνοντας το 19% των επιθέσεων, ενώ το Net Rating έφτασε στο +5.9. Όμως δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα.

Η έκρηξη του Πετρούσεφ στο ΣΕΦ και το μήνυμα…

Σε ένα παιχνίδι που τα γκαρντ του Ολυμπιακού δεν ήταν στην καλύτερη μέρα τους, οι ψηλοί βγήκαν μπροστά. Πρώτος απ’ όλους ο Πετρούσεφ. Η συνολική παρουσία του σε άμυνα και επίθεση ήταν απλά εξαιρετική. Έμεινε στο παρκέ για 30 λεπτά και έλαβε μέρος σε 100 κατοχές. Πήρε το 23.3% των επιθέσεων των Ερυθρόλευκων και μέτρησε 18 πόντους (6/11 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 3/4 βολές), με το True Shooting του να είναι στο πολύ καλό 65% (οτιδήποτε πάνω από 60 είναι εξαιρετικό).

Παράλληλα, σε σχέση με τα δύο πρώτα ματς έκανε και τα λιγότερα λάθη (μόλις το 7% των κατοχών), με το Net Rating του να είναι στο εντυπωσιακό +21.6, το μεγαλύτερο του στη σειρά. Με δύο λόγια ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός αφού η παρουσία του, ακόμα και με το πρόβλημα που αντιμετώπισε, ήταν σε υψηλά επίπεδα. Αυτόν τον Πετρούσεφ χρειάζεται ο Ολυμπιακός, τόσο στη συνέχεια της σειράς, όσο φυσικά και στο μέλλον.

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024