Το πιο σημαντικό βήμα για την πρόκρισή της στο Final Four της Euroleague έκανε η Φενέρμπαχτσε, η οποία επιβλήθηκε με 89-78 της Μονακό εντός έδρας στο Game 3 για τα πλέι οφ της διοργάνωσης. Έτσι η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έκανε το 2-1 και θα επιχειρήσει την Παρασκευή να τελειώσει τη σειρά.
Η πρώτη περίοδος ήταν η πιο αμφίρροπη της αναμέτρησης, με τους Μονεγάσκους να έχουν το προβάδισμα. Όμως από το δεύτερο δεκάλεπτο οι Τούρκοι πήραν τα ηνία του αγώνα και σιγά-σιγά έχτισαν μια διαφορά. Το σύνολο του Σάσα Ομπράντοβιτς παρέμενε στο κόλπο του αγώνα, όμως η Φενέρ ήταν εκείνη που πήρε εν τέλει το ροζ φύλλο αγώνα.
Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ταρίκ Μπιμπέροβιτς με 14 πόντους, ενώ ο Νικ Καλάθης μέτρησε 13 πόντους. Καλές εμφανίσεις έκαναν επίσης οι Τάιλερ Ντόρσεϊ και Γιώργος Παπαγιάννης με 8 έκαστος. Από την άλλη, 23 πόντους είχε Άλφα Ντιάλο.
Περισσότεροι από 300.000 φίλαθλοι παρακολούθησαν ζωντανά τον Φρανκ Ίλετ να μένει… σύξυλος στην ισοπαλία της Γιουνάιτεντ με την Γουέστ Χαμ που «έσβησε το όνειρο για το κούρεμα που τόσο... λαχταράει!
Ο Κώστας Γαλανόπουλος εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από τον τραυματισμό του και έτσι ο Χιμένεθ δεν μπορεί να τον υπολογίζει για το σαββατιάτικο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Βόλο.