Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Cupra Leon: Αναβάθμιση εφ΄όλης της ύλης

Cupra Leon: Αναβάθμιση εφ΄όλης της ύλης

Ακολουθώντας το ανανεωμένο Formentor, το Leon αποκτά πρόσβαση σε αλλαγές που του εξασφαλίζουν μια ακόμα πιο επιθετική εμφάνιση, αναβαθμισμένο εξοπλισμό καθώς και περισσότερη ισχύ και δυνατότητες

Εκτός από το σημαντικά ανανεωμένο Formentor, η Cupra φρόντισε να ανανεώσει την «δική» της εκδοχή για το Leon εφαρμόζοντας μια σειρά εξίσου εκτεταμένων αναβαθμίσεων που αφορούν τόσο την hatchback έκδοση όσο και την station wagon.

Ξεκινώντας από τα ουσιώδη, τις κορυφαίες εκδόσεις του Cupra Leon εφοδιάζει ένας βελτιωμένος turbo δίλιτρος κινητήρας ο οποίος στην περίπτωση της hatchback έκδοσης αποδίδει 300 ίππους και στης station wagon 330 ίππους.

Εκτός από την επιπλέον ισχύ η πρακτικότερη κορυφαία έκδοση εφοδιάζεται de facto με τετρακίνηση η οποία του εξασφαλίζει και μια ακόμα δυνατότητα καθώς στα προγράμματα οδήγησης έχει προστεθεί ένα νέο, ονόματι Drift χάρη και στο νέο σύστημα διαχείρισης ροπής. Αυτό μπορεί να κατανείμει ακόμα και το μέγιστο της ροπής σε κάθε ένα από τους δύο πίσω τροχούς, εξασφαλίζοντας εκτός από τη δυνατότητα drift και την μέγιστη δυνατή ευελιξία όσο και δυναμική.

Αυτονόητα, όπως ίσχυε και στο «παρελθόν» ο συγκεκριμένος κινητήρας δεν αποτελεί την μοναδική επιλογή για το Leon Cupra που είναι διαθέσιμο εξίσου σε ήπια υβριδική αλλά και plug-in υβριδική διαμόρφωση. Η διαθέσιμη ισχύς ξεκινά από τους 150 ίππους ενώ στην περίπτωση της plug-in υβριδικής έκδοσης αξιοποιείται μια μεγαλύτερη μπαταρία, χωρητικότητας 19,7 kWh η οποία εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία που ξεπερνά τα 100 χλμ./ώρα.

Η επαναφόρτισή της μπορεί πλέον να συντελεστεί με ισχύ έως 50 kW σε ταχυφορτιστή ή με 3,6 kW μέσω wallbox και φορτιστή σε 7 kW, διαδικασία για την οποία απαιτούνται λιγότερο από τρεις ώρες για την πλήρη επαναφόρτισή της.

Πλην των παραπάνω βελτιώσεων, εκτεταμένες είναι οι αλλαγές και στην σχεδίαση με το Leon να μεταβάλλει επί το επιθετικότερο την εικόνα του και την όψη του ενσωματώνοντας την νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Cupra την οποία επιγράφει ως «shark nose».

Εκτός από το πιο επιθετικό ρύγχος έχουν προστεθεί φωτιστικά σώματα με το γνωστό μοτίβο των τριών τριγώνων, ένα μοτίβο που απηχεί και τα πίσω φώτα. Επίσης η ανασχεδίαση του πίσω προφυλακτήρα τονίζει το πλάτος της κατασκευής συνδυαστικά και με το νέο διαχύτη αλλά και την οριζόντια λωρίδα LED που συνδέει τα πίσω φωτιστικά σώματα και φιλοξενεί το φωτιζόμενο λογότυπο της Cupra.

Σημαντικές είναι οι αλλαγές έχουν υλοποιηθεί και στο εσωτερικό με επίκεντρο μια νέα οθόνη 12,9 ιντσών για το infotainment η οποία υπόσχεται υψηλότερη απόκριση και καλύτερη πιο διαισθητική λειτουργία. Το σύστημα ενσωματώνει ως standard Apple CarPlay και Android Auto ενώ οι οδηγοί μπορούν να προσθαφαιρέσουν widgets ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Στο κάτω τμήμα της οθόνης τοποθετούνται τα πλέον φωτιζόμενα χειριστήρια για τον έλεγχο του κλιματισμού για περισσότερη ευκολία στην χρήση.

Στα νέα στοιχεία συγκαταλέγεται επαγωγικό σύστημα φόρτισης κινητών τηλεφώνων με λειτουργία ψύξης για την αποφυγή υπερθέρμανσης τους, ένα προαιρετικό ηχοσύστημα 425 watt με 12 ηχεία και την υπογραφή της Sennheiser καθώς και η επιλογή επενδύσεων αποτελούμενων κατά 73% από vegan μικροΐνες για τα bucket καθίσματα.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Είμαστε σε συζητήσεις με τη διοίκηση για το ρόστερ της νέας σεζόν»

Η πρώτη ατάκα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τον Ολυμπιακό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024