Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Cupra Terramar: Το νέο μεσαίο SUV υψηλών επιδόσεων

Cupra Terramar: Το νέο μεσαίο SUV υψηλών επιδόσεων

Η ισπανική φίρμα ετοιμάζει την επόμενη προσθήκη στο portfolio της με την μορφή ενός μεσαίου SUV με στόχευση στις επιδόσεις το οποίο θα διατεθεί σε εκδόσεις με ήπια και plug-in υβριδική τεχνολογία

Φωτογραφίες: Automedia

H Cupra έχει ήδη καταγράψει στο ενεργητικό της πάνω από μισό εκατομμύριο πωλήσεις, από την στιγμή που αποσπάστηκε από την μητρική Seat. Tην περασμένη χρονιά κατέγραψε ένα ακόμα ρεκόρ πωλήσεων χάρη στη δημοτικότητα του Formentor που δείχνει να αποτελεί μια δημοφιλή εναλλακτική στην ευρωπαϊκή αγορά. Πλέον ετοιμάζεται για την επόμενη SUV προσθήκη στην γκάμα της με την μορφή του Terramar το οποίο θα παρουσιαστεί ως έκδοσης παραγωγής από το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς.

Προς το παρόν το επίμαχο SUV συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης με φόντο τον Αρκτικό Κύκλο. Αφετηρία για το SUV αποτελεί η μετεξελιγμένη εκδοχή της πλατφόρμας MQB η οποία φιλοξενεί επίσης το προσφάτως νέο VW Tiguan. Αυτό σημαίνει ότι στην αθέατη πλευρά του θα φιλοξενεί κινητήρες εσωτερικής καύσης σε συνδυασμό με υβριδική τεχνολογία και θα είναι το τελευταίο μοντέλο της Cupra που θα το πράξει.

Tην κορυφαία έκδοση του νέου SUV που σχεδιαστικά θα τηρήσει την γνώριμη αιχμηρή αισθητική γραμμή της Cupra αναμένεται να εφοδιάζει plug-in υβριδικό σύνολο το οποίο εκτός από την γενναιόδωρη ισχύ που θα ξεπερνά τους 270 ίππους, θα προσφέρει και ευρεία ηλεκτρική αυτονομία η οποία θα ανέλθει σε 100 χλμ.

Την γκάμα θα συμπληρώσουν βενζινοκινητήρες με ήπια υβριδική τεχνολογία σε δικίνητες και τετρακίνητες διαμορφώσεις.

Το μεσαίο μεγέθους SUV με μήκος περί τα 4,5 μέτρα, αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση και στην ψηφιακή τεχνολογία, ενσωματώνοντας στο εσωτερικό του ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών σε συνδυασμό με infotainment διάστασης 12,9 ή προαιρετικά 15,0 ιντσών με διευρυμένες δυνατότητες και όλες τις τελευταίες εξελίξεις του ομίλου VW σε επίπεδο εφαρμογών και συνδεσιμότητας.

Να σημειωθεί ότι το Terramar δεν αποτελεί μια μετασκευασμένη με προσανατολισμό στις επιδόσεις του ανάλογου μεγέθους ή διάδοχος του Ateca, αλλά μια υλοποίηση εξαρχής σχεδιασμένη για τα μέτρα της Cupra, «ενός SUV εντελώς διαφορετικού» όπως είχε σημειώσει ο επικεφαλής της Cupra όταν πρωτοανακοινώθηκε.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024