Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Cupra Dark Rebel: Σπορ φαντασιακό

Cupra Dark Rebel: Σπορ φαντασιακό

H ισπανική φίρμα παρουσιάζει στη γερμανική μπιενάλε ένα υπερβατικό sportscar το στυλ του οποίου δημιουργήθηκε κατόπιν διαδικτυακής διαβούλευσης με τους λάτρεις της φίρμας και το οποίο δεν αποκλείεται στο μέλλον να βρει διέξοδο στην παραγωγή

Η Cupra έδωσε από το Μόναχο ένα καθ΄όλα φιλόδοξο δείγμα των προθέσεων για τη διαμόρφωση του μέλλοντός της με την μορφή ενός ακραιφνώς  σπορ πρωτοτύπου οι λεπτομέρειες του οποίου έχουν σμιλευτεί μέσω online configurators που έδωσαν λόγο στους λάτρεις της φίρμας αλλά και τους influencers οι οποίοι την εκπροσωπούν. Το αποτέλεσμα της online διαβούλευσης προσγειώθηκε στη γερμανική έκθεση με σάρκα και οστά και αφού η Cupra είχε παρουσιάσει, στο πρόσφατο παρελθόν, και την ψηφιακή αποτύπωσή του η οποία αποτέλεσε το καλούπι για το ομολογουμένως σχεδιαστικά συναρπαστικό concept car που συστήνεται ως Dark Rebel.

«Το Dark Rebel είναι η έκφραση της κατεύθυνσης που θέλουμε να δώσουμε στην φίρμα και ένα δείγμα όσων μπορoύμε να πραγματοποιήσουμε», δήλωσε ο επικεφαλής της ισπανικής φίρμας Wayne Griffiths.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, πλην της αυταπόδεικτης εξωπραγματικής σχεδίασης, το Dark Rebel δημιουργεί την απαραίτητη σύνδεση με τα γνωστά μοντέλα παραγωγής της Cupra μέσω ορισμένων λεπτομερειών όπως το χαρακτηριστικό μοτίβο των φωτιστικών σωμάτων, το φωτιζόμενο σήμα της Cupra καθώς και την χαρακτηριστική γραμμή LED στο πίσω τμήμα που θυμίζει το πρόσφατο Tavascan ενώ δεν λείπουν τα παντός είδους στοιχεία στο χρώμα του χαλκού που χαρακτηρίζουν τα μοντέλα των Ισπανών.

Πλην των παραπάνω και την συνολική αισθητική προσέγγιση με το εξαιρετικά μακρύ πίσω τμήμα και το κοντό όσο και πληθωρικό πίσω που θα καθιστούσε το Dark Rebel ως ιδανικό… batmobile, αξίζει να σημειωθεί ότι το concept car έχει μήκος 4,5 μέτρων, πλάτος 2,2 μέτρων και όπως επιβεβαιώνει η Cupra έχει σχεδιαστεί με το σκεπτικό να θέσει τον οδηγό στο επίκεντρο.

Έτσι οι δύο bucket θέσεις του εσωτερικού διαχωρίζονται σαφώς από ένα σχεδιαστικό μοτίβο που δημιουργεί ένα πολεμικό cockpit για τον οδηγό που έχει στη διάθεσή του ένα τιμόνι βγασμένο από τον κόσμο του gaming. Από την εξίσωση δεν λείπει η απαραίτητη οθόνη αλλά μια τρισδιάστατη ψηφιακή απεικόνιση ενός avatar που λειτουργεί εν είδει ψηφιακού βοηθού.

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές παραγωγής του όσο και αν αυτές με βάση την εμφάνισή του δείχνουν ουτοπικές, ο επικεφαλής της Cupra δήλωσε ότι επιθυμία της εταιρείας είναι να κατασκευάσει κάτι αντίστοιχο, σημειώνοντας ότι η ισπανική φίρμα θα μπορούσε να αξιοποιήσει τεχνογνωσία και τεχνολογία από το οπλοστάσιο της Porsche.

Όπως εύκολα υποθέτει κανείς με βάση την εποχή που διανύουμε το Dark Rebel έχει το status του αμιγώς ηλεκτροκίνητου και παρόλο που η Cupra δεν αναφέρεται σε στοιχεία που να αφορούν τα δυνητικά τεχνικά χαρακτηριστικά, η αρχιτεκτονική J1 που φιλοξενεί τις Porsche Taycan και Audi e-tron GT θα μπορούσε στην μετεξελιγμένη επόμενη εκδοχή της να αποτελέσει ιδανική αφετηρία για μια αντίστοιχη επιδίωξη δια χειρός Cupra.

Sports in

Αιχμές από τον Λάκοβιτς μετά το Μπαρτσελόνα – Γκραν Κανάρια: «Χάσαμε για λόγους που δεν καταλαβαίνω»

Σπόντες από τον Γιάκα Λάκοβιτς, μετά από την ήττα της Γκραν Κανάρια από τη Μπαρτσελόνα στην παράταση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024