Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Επίθεση με σπαθί κοντά σε σταθμό του μετρό στο Λονδίνο - Συνελήφθη ο δράστης

Βρετανία: Επίθεση με σπαθί κοντά σε σταθμό του μετρό στο Λονδίνο – Συνελήφθη ο δράστης

Πέντε τραυματίες, ανάμεσά τους και δύο αστυνομικοί - Το περιστατικό δεν συνδέεται με τρομοκρατία, σύμφωνα με την αστυνομία

Ένας άνδρας σε αμόκ κρατώντας σπαθί επιτέθηκε σε πολίτες και δύο αστυνομικούς σήμερα το πρωί κοντά στον σταθμό του μετρό στο Hainault, στο ανατολικό Λονδίνο, προτού συλληφθεί. Υπάρχουν αναφορές για πολλαπλά μαχαιρώματα, αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την Αστυνομία.

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες του Intependent, και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται η Daily Mail, οι κάτοικοι ξύπνησαν από «πολλές φωνές» και «διαπεραστικές κραυγές» και είδαν έναν άνδρα να είναι μέσα στα αίματα και να περιφέρεται έξω από τα σπίτια τους.

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο λίγο μετά τις 7 το πρωί έπειτα από αναφορές ότι ένα αυτοκίνητο εισήλθε σε σπίτι και πολίτες είχαν μαχαιρωθεί

Ο Daniel Garfinkle που ζει έξω από τον σταθμό δήλωσε ότι ξύπνησε στις 7 το πρωί από πολλές φωνές. «Υπήρχε ένας τύπος έξω γεμάτος αίματα, κοντά στο σταθμό έξω από το σπίτι μου. Η αστυνομία προσπαθούσε να ηρεμήσει τον δράστη, αλλά αυτός συνέχισε να πηγαίνει προς τον σταθμό ουρλιάζοντας».

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο έπειτα από αναφορές ότι ένα αυτοκίνητο εισήλθε σε σπίτι στο Hainault όπου βρίσκεται ο σταθμός του μετρό, λίγο μετά τις 7 το πρωί, και πολίτες είχαν μαχαιρωθεί.

Πλάνα που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνουν τον 36χρονο δράστη με το σπαθί στο χέρι να κινείται στην περιοχή.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τζέιμς Κλέβερλι, δήλωσε ότι ενημερώνεται τακτικά για το περιστατικό. «Θα ήθελα να ζητήσω από τον κόσμο να μην κάνει εικασίες και να παρέχει στην αστυνομία σχετικές με το περιστατικό πληροφορίες», έγραψε στο X.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Η Μητροπολιτική Αστυνομία αργότερα επιβεβαίωσε ότι ο 36χρονος άνδρας συνελήφθη. Η αστυνομία πρόσθεσε ότι δεν αναζητεί άλλους υπόπτους για την επίθεση, ενώ όπως ανακοινώθηκε δεν φαίνεται να σχετίζεται με τρομοκρατία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η αστυνομία και άλλες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο Hainault, στο ανατολικό Λονδίνο, σε ένα σοβαρό περιστατικό στο οποίο συνελήφθη ένας άνδρας με σπαθί. Κληθήκαμε λίγο πριν από τις 7 το πρωί σε αναφορές για ένα όχημα που έπεσε σε ένα σπίτι στην περιοχή Thurlow Gardens. Υπήρχαν αναφορές ότι άνθρωποι μαχαιρώθηκαν. Αυτή τη στιγμή καταλαβαίνουμε ότι ο ύποπτος συνέχισε να επιτίθεται σε άλλα μέλη του κοινού και σε δύο αστυνομικούς. Αναμένουμε ενημέρωση για την κατάσταση των τραυματιών. Ένας 36χρονος άνδρας συνελήφθη στη σκηνή και τελεί υπό κράτηση».

«Αυτό ήταν ένα τρομακτικό περιστατικό. Καταλαβαίνω ότι η ευρύτερη κοινότητα θα αισθάνεται σοκ και ανησυχία», δήλωσε ο αναπληρωτής βοηθός διοικητή της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Ade Adelekan.

«Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει κάποια συνεχιζόμενη απειλή για την ευρύτερη κοινότητα», κατέληξε ο ίδιος.

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024