Κοζάνη: Αρκουδάκι τριών μηνών κατέφυγε σε αυλή σπιτιού για να γλιτώσει από σκυλιά
Οι ένοικοι ειδοποίησαν τον Αρκτούρο που το μετέφερε στο Κέντρο Επανένταξης Άγριας Ζωής, καθώς η επανένωση με τη μητέρα δεν κατέστη δυνατή
Χαριτωμένο σαν παιδικό λούτρινο παιχνίδι, ένα κυνηγημένο από σκυλιά αρκουδάκι σώθηκε χάρη στα αντανακλαστικά δύο ανθρώπων στο Εμπόριο Κοζάνης.
Το μόλις τριών μηνών άγριο ζώο προσπάθησε να βρει καταφύγιο στην αυλή του Παύλου και της Μάρθας, ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας. Το άγριο ζώο διεσώθη όταν το ζευγάρι το περιόρισε σε ασφαλές σημείο και ειδοποίησε τη Δασική Υπηρεσία Κοζάνης και τον Αρκτούρο.
Το αρκουδάκι ονομάστηκε Μάρθα προν τιμήν της ιδιοκτήτριας του σπιτιού, ζυγίζει περίπου πέντε κιλά και είναι υγιέστατο
Όταν κατέφθασε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης, ηρέμησε το ζωάκι που ήταν τρομοκρατημένο, δίνοντάς του λίγη τροφή και νερό και άρχισε αμέσως να αναζητά τη μαμά αρκούδα σε δασική περιοχή, κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε.
Μάλιστα, το αρκουδάκι τοποθετήθηκε μέσα σε μία πρόχειρη κατασκευή, από την οποία δεν μπορούσε να αποδράσει, αλλά θα ήταν εύκολο για τη μητέρα να το βγάλει από εκεί.
Δεν εντοπίστηκε η μαμά αρκούδα
Οι κραυγές και το κλάμα της μικρής αρκούδας ακούγονταν σε μεγάλη ακτίνα και θα ήταν αρκετά ώστε να το εντοπίσει και να επανενωθούν. Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν έγινε και έτσι ο Αρκτούρος παρέλαβε ξανά το αρκουδάκι το επόμενο πρωί και το μετέφερε στο Κέντρο Επανένταξης Άγριας Ζωής.
Εκεί το άγριο ζώο θα παραμείνει για ένα έτος και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί επιχείρηση επανένταξής του στο φυσικό περιβάλλον.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης, το αρκουδάκι ονομάστηκε Μάρθα ως ελάχιστη ανταπόδοση στην κυρία που το έσωσε, ζυγίζει περίπου πέντε κιλά και είναι υγιέστατη.
Τα πρώτα δείγματα είναι πολύ ενθαρρυντικά, γιατί αποφεύγει τους φροντιστές της και διατηρεί τη συμπεριφορά άγριου ζώου.
Πηγή: ΑΠΕ
- Η FIFA πήρε θέση για το γκολ της Αγγλίας και την spider-cam: «Ο αισθητήρας δεν κατέγραψε κάποια επαφή»
- Μητσοτάκης: Αυτοέπαινοι για τις συλλήψεις για Marfin – Πανηγυρισμοί για τη μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη
- Βάγια Νέστορα: Στο μικροσκόπιο των Αρχών το κινητό που πέταξε ο 29χρονος κατηγορούμενος
- Εύβοια: Επτά σεισμικές δονήσεις μέσα σε 25 λεπτά
- Ο ΠΑΟΚ δίνει 2 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό για Τολιόπουλο – Το «χρυσό» συμβόλαιο στον Έλληνα γκαρντ
- The Birthday Party – Ο Γουίλεμ Νταφόε υποδύεται έναν τύπο σαν τον Ωνάση αλλά αυτό δεν αρκεί
- Ναυτιλία: Τα παγκόσμια σημεία συμφόρησης – Στενά και Διώρυγες
- Έδωσε το σύνθημα ο Λαουτάρο: «Άλλο ένα βήμα, η Αργεντινή έδειξε από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη» (pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442