Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Πολεμώντας στην… αυλή του

Ολυμπιακός: Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Με 29% τρίποντο, ένα λάθος (19!) για κάθε ασίστ και εννέα χαμένες βολές δεν ποντάρεις τα λεφτά σου σε break. Πολλώ δε μάλλον στο Palau Blaugrana που χθες βράδυ, νιώθοντας τον κίνδυνο, ήταν σε mood playoffs.

Παρά ταύτα ο Ολυμπιακός γύρισε στο ξενοδοχείο του με «λεία» το ίδιο το πλεονέκτημα της έδρας. Η τέλεια ληστεία. Με δόξα και τιμή. Κυριαρχώντας για σαράντα ολόκληρα λεπτά σε αυτή την πρώτη παρτίδα με τη Μπαρτσελόνα.

Πως και γιατί; Μην το ψάχνουμε. Διότι αυτή η ομάδα όλα τα μπορεί. Ακόμη και να μετατρέπει τα προβλήματα της σε πλεονέκτημα. Αμφιβάλλει κανείς πως με τόσους τραυματισμούς μες τη σεζόν έπαθε κάτι σε… ανοσία;

Βάζει 83 φέτος στην Euroleague η Μπαρτσελόνα. Χθες όταν κρίθηκε οριστικά τα ματς είχε δέκα λιγότερους, πιασμένη στην δαγκάνα της καλύτερης άμυνας στην Ευρώπη. Την βραχυκύκλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας βγάζοντας άσους από το μανίκι ένα μάτσο από αναπάντεχους ήρωες: Τον Φίλιπ Πετρούσεφ του πρώτου ημιχρόνου. Τον καταπληκτικό στην άμυνα Λουκ Σίκμα που ήρθε από το πουθενά να γίνει «παράγοντας» της νίκης. Τον πλασμένο για αυτά τα ματς Σακίλ ΜακΚίσικ.

Πέρασε ο Ολυμπιακός από τη Βαρκελώνη με τον Κώστα Παπανικολάου απόντα και με τον Τόμας Γουόκαπ άποντο (και άφαντο στην τέταρτη περίοδο με τέσσερα φάουλ). Με τον πρώτο σκόρερ της χρονιάς Άλεκ Πίτερς να –«κατεβαίνει» στο «3» και να- βάζει μόλις μια βολή! Και με τον Αζάια Κάνααν να είναι ο μοναδικός που –δικαίως- αγωνίστηκε παραπάνω από τριάντα λεπτά σε μια συγκυρία που κανείς δεν θα πρέπει να ξεχνά πως αύριο και όλας υπάρχει game 2.

Ένα μικρό έργο τέχνης. Ή μια ακόμη νύχτα στη δουλειά για τον άνθρωπο που έχει μετατρέψει τον Ολυμπιακό σε μια ολοκληρωμένη πολεμική μηχανή. «Η σειρά είναι ακόμη 0-0. Εμείς απλά ανυπομονούμε για το επόμενο παιχνίδι» έσπευσε να στείλει το μήνυμα του και στα δύο αποδυτήρια ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Όχι, δεν παίζει μόνο με τα τετραγωνικά του παρκέ ο back to back καλύτερος προπονητής της Euroleague. Ήδη «παίζει» και με το μυαλό του άπειρου Ρότζερ Γκριμάου στην rookie σειρά του playoffs. Έλεγε και ξανάλεγε ο 45χρονος για το πόσο άνετα ένιωθε φέτος η ομάδα του, στην έδρα της. «Δεν νιώσαμε άνετα από την αρχή» παραδέχτηκε χθες θέλοντας να εξηγήσει τι συνέβη στον δρόμο για το 0-1.

Απαραίτητη σημείωση: Ο πληθυντικός αν μη τι άλλο αναδεικνύει την… ευγένεια του 45χρονου. Από την άλλη αμφισβητεί ήδη την ψυχραιμία του. Καλώς ήρθε στον πόλεμο των playoffs. Εκεί όπου ο Γιώργος Μπαρτζώκας νιώθει όπως στην αυλή του σπιτιού του.

Sports in

Με Φουντούλη και Γεννηδουνιά συνεχίζει να γράφει ιστορία

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Final 4 μετά από πέντε χρόνια και ήδη κάνει όνειρα για την ανάδειξη του σε πρωταθλητή Ευρώπης για τρίτη φορά μετά το 2002 και το 2018.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024