Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μέλος του Δικτύου «Οικοδομώντας την Ευρώπη με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης» ο Δήμος Κομοτηνής

Μέλος του Δικτύου «Οικοδομώντας την Ευρώπη με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης» ο Δήμος Κομοτηνής

Στην αποστολή συμμετείχαν στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Δήμος Κομοτηνής ως μέλος του Δικτύου «Οικοδομώντας την Ευρώπη με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης – Building Europe with Local Councillors BELC» συμμετείχε στην τριήμερη επίσκεψη που διοργάνωσε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, από τις 21 έως τις 23 Απριλίου στις Βρυξέλλες.

Στην αποστολή συμμετείχαν στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Ελλάδα και την Κύπρο, μέλη του συγκεκριμένου Δικτύου, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους θεσμούς και να ενημερωθούν για μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τα κράτη – μέλη. Στόχος της επίσκεψης ήταν να ενισχυθεί η ανταλλαγή γνώσεων και η συνεργασία μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε.

Στη διάρκεια του τριημέρου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με αξιωματούχους της Ε.Ε. και εκπροσώπους από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Επιτροπή των Περιφερειών. Τα μέλη της αποστολής είχαν αρχικά συνάντηση με τον Έλληνα Αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά ο οποίος αναφέρθηκε σε ευρωπαϊκά ζητήματα άμεσου ενδιαφέροντος για την τοπική αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα, παρουσίασε συνοπτικά τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για τα κράτη- μέλη και στο τέλος της συνάντησης απάντησε σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από συναντήσεις εργασίας με στελέχη των Γενικών Διευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μέσα από τις συναντήσεις αυτές ο κ. Λεχούδης ενημερώθηκε για ένα μεγάλο εύρος θεμάτων που αφορούν τον Δήμο Κομοτηνής, όπως τις διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις, τη στρατηγική της Ευρώπης για την προστασία του περιβάλλοντος, τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων και τη βιώσιμη ανάπτυξη, την πολιτική προστασία, το κρίσιμο ζήτημα του μεταναστευτικού και τη διαχείρισή του στην Ελλάδα, τη βιώσιμη γαλάζια οικονομία -που συνδέεται με τις πολιτικές που υλοποιούνται στις παραθαλάσσιες περιοχές- και τον τουρισμό.

Ο ίδιος είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τον πολυπολιτισμικό πλούτο της Κομοτηνής.

«Προαγωγή της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής»

Η τοποθέτηση του κ. Λεχούδη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

«Η περιοχή της Κομοτηνής αντιπροσωπεύει ένα ολοκληρωμένο μοντέλο κοινωνικής προόδου και πολυπολιτισμικής αρμονίας. Ο Δήμος Κομοτηνής έχει επιδείξει αξιοσημείωτη δέσμευση στην προαγωγή της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής μεταξύ πολυπολιτισμικών κοινοτήτων. Αυτό αποτελεί ένα πολύτιμο παράδειγμα που αξίζει της προσοχής μας και της υποστήριξής μας.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να αναγνωρίσει και να επαινέσει τις προσπάθειες της Κομοτηνής για τη δημιουργία ενός κοινωνικά προοδευτικού περιβάλλοντος που προάγει την ειρήνη και την αρμονία μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και θρησκειών. Παράλληλα, είναι ζωτικής σημασίας να παράσχουμε την αναγκαία υποστήριξη για τη συνέχιση και την ενίσχυση των προγραμμάτων κοινωνικής ασφάλειας και προστασίας στην περιοχή. Αυτά τα προγράμματα αποτελούν το θεμέλιο για τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής, και η συνεχής τους ενίσχυση είναι απαραίτητη για την ευημερία και την ανάπτυξη της περιοχής.

Επιπλέον, η πολυμορφία και η πλούσια κουλτούρα της Κομοτηνής δημιουργούν μια μοναδική ευκαιρία για την ανάπτυξη του τουρισμού και την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή. Εν προκειμένω, καλούμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να υποστηρίξει τις προσπάθειες της Κομοτηνής για την ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας και την ανάπτυξη βιώσιμων τουριστικών προγραμμάτων, που θα οδηγήσουν σε οικονομική ευημερία και ανάπτυξη στην περιοχή μας.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η στήριξη αυτών των πρωτοβουλιών θα συμβάλει στη διασφάλιση της ευημερίας και της σταθερότητας όχι μόνο στην Κομοτηνή, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Sports in

«Πρώτη» για Κόντη στον Παναθηναϊκό – Τι είπε στους ποδοσφαιριστές

Ο Χρήστος Κόντης πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με τον Παναθηναϊκό..

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024