Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σε διακρατικό έργο ο Δήμος Κομοτηνής

Σε διακρατικό έργο ο Δήμος Κομοτηνής

Με στόχο την να γίνει μια πόλη χωρίς αποκλεισμούς προσβασιμότητας κινείται ο Δήμος Κομοτηνής.

Οκτώ Δήμοι της Ευρώπης ανέλαβαν από κοινού μια αποστολή στα πλαίσια ενός διακρατικού έργου, με σκοπό να φτιάξουν έτσι τις πόλεις τους, ώστε να είναι προσβάσιμες από όλους. Μάλιστα σε αυτό το έργο εγκρίθηκε από την διαχειριστική Αρχή του προγράμματος και η συμμετοχή του Δήμου Κομοτηνής.

Το έργο με τίτλο «Sharing Urban Solutions Towards Sustainable Mobility for ALL (S.M.ALL)», πρακτικά δίνει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες Δήμους να συνεργαστούν προσφέροντας τεχνογνωσία ο ένας στον άλλο και τεχνική συμβουλευτική υποστήριξη.

Επικεφαλής του έργου, που έχει διάρκεια 30 μήνες και αριθμεί οκτώ δήμους – εταίρους, είναι ο Δήμος Φεράρα Ιταλίας, ενώ στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν: ο Δήμος Στρασβούργου Γαλλίας, η Ένωση Δήμων QUADRILATERO URBANO Πορτογαλίας, ο Δήμος Λάρισας, ο Δήμος DURSKININKAI Λιθουανίας, ο Δήμος Σόφιας Βουλγαρίας, ο Δήμος Βουκουρεστίου Ρουμανίας και ο Δήμος SKOFJA LOKA Σλοβενίας.

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Κομοτηνής

Η χρηματοδότηση του έργου είναι 100% από ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια. Ο προϋπολογισμός του Δήμου Κομοτηνής είναι 65.000 ευρώ.

Κύριο αντικείμενο του έργου είναι η δημιουργία ενός διακρατικού δικτύου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με άξονα την βελτίωση της προσβασιμότητας στις πόλεις μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και της υιοθέτησης καλών πρακτικών.

Οι συμμετέχοντες σχηματίζουν ένα δίκτυο ανταλλαγής τεχνογνωσίας για τη δημιουργία ενός Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης με την ενεργό συμμετοχή των δημοσίων και ιδιωτικών φορέων που σχετίζονται με τη θεματική του έργου. Το σχέδιο θα προσφέρει στις πόλεις συγκεκριμένες λύσεις στις προκλήσεις ως προς τις πολιτικές που εξετάζοντα για την προώθηση της προσβασιμότητας και θα συνδέσει τις δράσεις τους με τα ευρύτερα κονδύλια της Πολιτικής Συνοχής για τη στήριξη της μακροπρόθεσμης εφαρμογής και της διαρκούς αλλαγής.

Στο πλαίσιο του έργου, ο Δήμος Κομοτηνής θα συμμετάσχει σε οκτώ διακρατικές συναντήσεις, θα διοργανώσει τουλάχιστον έξι τοπικές, θα δημιουργήσει ένα Τοπικό Σχέδιο Δράσης και θα υλοποιήσει το τοπικό πιλοτικό πρόγραμμα, που θα αφορά σε μια εφαρμογή για προσβάσιμες διαδρομές στην πόλη της Κομοτηνής.

Sports in

Υποψήφιος για δύο βραβεία ο Ελ Κααμπί (pic)

O Αγιούμπ Ελ Κααμπί, είναι υποψήφιος για MVP των πρώτων ημιτελικών στο Europa Conference League αλλά και για το καλύτερο γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024