ΚΑΦ Κονφεντερέσιον Καπ: Ακύρωση ημιτελικού στην Αλγερία
Ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου της Συνομοσπονδίας Αφρικανικού Ποδοσφαίρου, μεταξύ της αλγερινής USMA και της μαροκινής RSB στο Αλγέρι, δεν διεξήχθη τελικά..
Ο αγώνας που επρόκειτο να αντιπαρατάξει, την Κυριακή 21 Απριλίου στην Αλγερία, τη μαροκινή RSB (Renaissance sportive de Berkane) απέναντι στην αλγερινή USMA (Union Sportive de la Médina d’Alger), στην πρώτη φάση των ημιτελικών του Κυπέλλου της Συνομοσπονδίας Αφρικανικού Ποδοσφαίρου (CAF), πιο γνωστού ως ΚΑΦ Κονφεντερέισον Καπ, δεν έλαβε τελικά χώρα, παρά το σχετικό σαφές αίτημα της Συνομοσπονδίας, λόγω κατάσχεσης από τις αλγερινές αρχές των επίσημων εμφανίσεων του μαροκινού συλλόγου, στις οποίες αποτυπωνόταν ο πλήρης χάρτης του Μαρόκου.
Οι παίκτες της μαροκινής ομάδας εμφανίστηκαν το βράδυ του αγώνα στο γήπεδο, αλλά αρνήθηκαν να παίξουν και αποχώρησαν εντέλει από το γήπεδο χωρίς τις φανέλες τους (οι οποίες είχαν κατασχεθεί κατά την άφιξή τους στο διεθνές αεροδρόμιο του Αλγερίου), αμέσως αφού ο εκπρόσωπος της CAF στον εν λόγω αγώνα πήρε ονομαστικά παρουσίες τους.
Ασκήθηκε έφεση
Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αλγερίας (FAF), η οποία αρνήθηκε να επιστρέψει τις φανέλες της μαροκινής ομάδας, άσκησε έφεση κατά της απόφασης του διευθυντή διασυλλογικών διοργανώσεων της CAF, με την οποία ο τελευταίος επιβεβαίωνε την καταλληλότητα των εμφανίσεων, ζητώντας, παράλληλα, από τις αλγερινές αρχές να τις επιστρέψουν επειγόντως, ώστε να μη διαταραχθούν οι οργανωτικές πτυχές του αγώνα. Έφεση που απορρίφθηκε την ημέρα του αγώνα από την επιτροπή προσφυγών της Αφρικανικής Συνομοσπονδίας, επιβεβαιώνοντας έτσι τη νομιμοποίηση της μαροκινής ομάδας να εμφανίζεται με φανέλες με τον χάρτη του Μαρόκου, από τη στιγμή που η ίδια η CAF είχε προηγουμένως εγκρίνει το σχέδιο και το περιεχόμενο των σχεδίων των εμφανίσεων από την αρχή της σεζόν.
Σε μια ύστατη προσπάθεια, η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αλγερίας πρότεινε νέες τροποποιημένες φανέλες, χωρίς τον χάρτη του Μαρόκου, στους αρχηγούς της μαροκινής αποστολής, κάτι που οι τελευταίοι απέρριψαν.
Η Συνομοσπονδία Αφρικανικού Ποδοσφαίρου αναμένεται να λάβει τις επόμενες ημέρες αποφάσεις σχετικά με την ακύρωση του ημιτελικού, ενώ ο πρόεδρος της FAF είχε ήδη απειλήσει ότι θα προσφύγει στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS), σε περίπτωση που η θέση της Αλγερίας δεν αντιμετωπιζόταν δίκαια, κατά την κρίση του, από την CAF.
- Ισχυρές καταιγίδες πριν τον τελικό του Μουντιάλ: Η πρόγνωση του καιρού για το Ισπανία – Αργεντινή
- Γαλλία – Αγγλία: Αυτές είναι οι ενδεκάδες του μικρού τελικού
- Στην Αθήνα ο Φαν Ντρόνγκελεν για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό
- Μπάρμπεκιου για την Αργεντινή πριν τον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ (pic,vid)
- ΕΠΟ: Όταν ο Μάκης Γκαγκάτσης δίνει δικαιώματα
- Μουντιάλ: Σχεδόν 20 δισ. δολάρια το οικονομικό αποτύπωμα στις ΗΠΑ
- Καραλής: «Χρειάζομαι ξεκούραση και αποθεραπεία – Μεγάλος στόχος το χρυσό στο Ευρωπαϊκό»
- Ευρωπαϊκό Κ18: «Χρυσή» η Ελένη Ιακωβάκη στα 400μ., με μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ! (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442