Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Μαρόκο διοργανώνει το Κύπελλο Εθνών Αφρικής Futsal 2024

Το Μαρόκο διοργανώνει το Κύπελλο Εθνών Αφρικής Futsal 2024

Χάρη στη συσσωρευμένη εμπειρία του στη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας, το Μαρόκο θεωρείται πλέον προνομιακή χώρα φιλοξενίας για αφρικανικές και παγκόσμιες διοργανώσεις ποδόσφαιρου.

Το Μαρόκο φιλοξενεί, από 11 έως 21 Απριλίου, το Αφρικανικό Κύπελλο Εθνών Ποδοσφαίρου Σάλας (CAN Futsal 2024), το οποίο θα αποτελέσει ενδεχομένως ευκαιρία για τη μαροκινή ομάδα να σηκώσει το τρόπαιο για τρίτη συνεχόμενη φορά. Πρόκειται για μια ομάδα σε τροχιά ανόδου: έφτασε στα προημιτελικά στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο και σήμερα είναι 8η στην κατάταξη της FIFA-Futsal, επιβεβαιώνοντας την ιδιότητά της ως υπερδύναμη στο άθλημα σε αφρικανικό επίπεδο.

Η νέα αυτή αθλητική διοργάνωση αναμένεται, εξάλλου, να είναι και ένα νέο επίτευγμα για το Μαρόκο, χώρα με μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας, επιβεβαιώνοντας έτσι την ηγετική του θέση στον αθλητισμό και τη δέσμευσή του στην ανάπτυξη του αφρικανικού ποδοσφαίρου.

Τι άλλο έχει φιλοξενήσει

Επισημαίνεται ότι η βορειοαφρικανική αυτή χώρα έχει φιλοξενήσει σειρά αθλητικών γεγονότων τα τελευταία χρόνια, μεταξύ άλλων και το Πρωτάθλημα Εθνών Αφρικής (CΑF 2018), το αφρικανικό Κύπελλο Εθνών Ποδοσφαίρου Σάλας (CAN Futsal 2020 στην πόλη Λααγιούν), το αφρικανικό Κύπελλο Εθνών Ποδοσφαίρου CAF U23, το Κύπελλο Εθνών Αφρικής ποδοσφαίρου γυναικών (CAF WCL), καθώς και τρεις διοργανώσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, ενώ έχει ήδη επιλεγεί για να φιλοξενήσει τη διοργάνωση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής ποδοσφαίρου γυναικών (CAF 2024), το Κύπελλο Εθνών Αφρικής ποδοσφαίρου (CAF 2025), τις 5 διοργανώσεις του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής γυναικών CAF U17, καθώς και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2030.

Τέλος, σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της συνεργασίας Νότου-Νότου και της αφρικανικής αλληλεγγύης, το Μαρόκο, λόγω των υψηλού επιπέδου υποδομών του, φιλοξενεί συχνά αφρικανικές ομάδες ποδοσφαίρου που έρχονται για να παίξουν τους επίσημους ή/και φιλικούς αγώνες τους.

Αυτό το success story είναι καρπός του οράματος της ανώτατης κρατικής αρχής, η οποία δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη του αθλητισμού και δε φείδεται προσπαθειών ώστε το Μαρόκο να γίνει προνομιακή χώρα φιλοξενίας μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και βασικός παράγοντας του αφρικανικού αθλητικού τοπίου.

Sports in

Στον «αέρα» το Μακάμπι – Παναθηναϊκός λόγω του κόσμου των Ισραηλινών

Το Game 3 της Μακάμπι με τον Παναθηναϊκό φέρεται να είναι στον… αέρα εξαιτίας των φιλάθλων των Ισραηλινών, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024