Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Υπάρχει ιδανικό εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα; Ναι, η KAFEA TERRA με τη «σφραγίδα» Great Place to Work!

Υπάρχει ιδανικό εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα; Ναι, η KAFEA TERRA με τη «σφραγίδα» Great Place to Work!

Συμπερίληψη, αλληλεγγύη, σεβασμός, συνεργασία, είναι τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν μία θετική εταιρική κουλτούρα και ένα ευημερές εργασιακό περιβάλλον για τους ανθρώπους της ΚAFEA TERRA.

Πώς φαντάζεσαι το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον; Πιθανότατα, σκέφτεσαι φουτουριστικά σκηνικά παρόμοια με αυτά της Silicon Valley, τραπέζια για ping pong και ποδοσφαιράκι ή χαμογελαστούς εργαζόμενους να πληκτρολογούν μπροστά από οθόνες, καθισμένοι σε μπάλες pilates. Ωστόσο, ένα πραγματικά ευχάριστο και δημιουργικό περιβάλλον εργασίας, το οποίο σου επιτρέπει να «ανθίσεις», είναι πολλά περισσότερα από αυτό.

Πριν μερικά χρόνια, η ιδανική απασχόληση στην Ελλάδα συνεπαγόταν με μία σταθερότητα και μία ικανοποιητική αμοιβή, όμως, οι millenials και οι gen zers κατάφεραν, ευτυχώς, να αναδιαμορφώσουν το «τοπίο» στην αγορά εργασίας. Πλέον, έννοιες όπως συμπερίληψη, σεβασμός και ενσωμάτωση είναι χαρακτηριστικά που καθιστούν μία επιχείρηση περιζήτητη από μελλοντικούς εργαζόμενους και όχι άδικα. Αναρωτιέσαι ποιες είναι αυτές οι επιχειρήσεις; H πιστοποίηση Great Place to Work®, δηλαδή το ειδικό ερωτηματολόγιο που απευθύνεται στους εργαζομένους μίας επιχείρησης και διερευνά κατά πόσο η εταιρική της κουλτούρα τους ικανοποιεί και τους ωφελεί, δίνει την απάντηση.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο συμπλήρωσαν για τρίτη χρονιά οι εργαζόμενοι της KAFEA TERRA, πρότυπης βιομηχανίας επεξεργασίας και τυποποίησης καφέ στην Ελλάδα, με αναγνωρισμένες μάρκες καφέ όπως illy, Dimello, Dimello Three Continents, AREA 51 και Distillo, ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Να αποδείξουν με τις απαντήσεις τους πως πρόκειται για μία εταιρεία που πραγματοποιεί ό,τι υπόσχεται: Να φροντίζει την ισορροπία και την ευημερία των ανθρώπων της, να τους παρέχει κίνητρα αλλά και ένα σύγχρονο, θετικό περιβάλλον το οποίο καλλιεργεί καθημερινά την καλύτερη δυνατή εκδοχή τους.

Μία «αγκαλιά» από διαφορετικούς ανθρώπους που συνεργάζονται για τον ίδιο σκοπό

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αξίζει κάποιος να εργαστεί στην KAFEA TERRΑ και ένας από αυτούς είναι οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της σε ένα μεσογειακό περιβάλλον, που διατηρεί πλούσια βιοποικιλότητα. Ας μην σταθούμε εδώ, όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, καθώς ήδη από την ίδρυσή της το 1988 η KAFEA TERRA έχει μία ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Επενδύει σε ανθρώπους που έχουν πάθος και αγάπη για τον καλό καφέ, εργαζόμενους που συμβάλλουν στην επίτευξη των σκοπών της.

Βλέπεις η αμέριστη αφοσίωση των εργαζομένων της, που αποτελούν έναν ετερόκλητο πυρήνα που «αγκαλιάζει» διαφορετικά, φύλα και εθνικότητες με αγάπη και σεβασμό, συμβάλλουν σε μία τόσο δυναμική εξελικτική πορεία, σε ένα Great Place to Work®. Και ακριβώς επειδή αναγνωρίζει πού οφείλει την επιτυχία της, προσπαθεί να προσφέρει νέες θέσεις εργασίας και να δημιουργεί μακροχρόνιες συνεργασίες. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε πως το 40% των εργαζομένων της έχει συμπληρώσει πάνω από 10 έτη στην εταιρεία ενώ 26 εργαζόμενοί της απασχολούνται εκεί πάνω από 20 έτη.

Οι συγκεκριμένοι αριθμοί επιβεβαιώνουν πως πρόκειται για μία εταιρεία που αναγνωρίζει πως αποτελεί κινητήριο μοχλό εξέλιξης των ανθρώπων της. Μία εταιρεία που στηρίζει, ενθαρρύνει και ανταμείβει τους πολύτιμους συνοδοιπόρους της σε αυτό το δημιουργικό «ταξίδι» στον κόσμο του καφέ, σε ένα «ταξίδι» με προορισμό την προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη κάθε εργαζόμενου.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως όλοι οι εργαζόμενοι απολαμβάνουν προνόμια και ευκαιρίες, παρακολουθούν σεμινάρια, επιμορφώσεις, συμμετέχουν σε εκθέσεις και συνέδρια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σημαίνει πως η ανέλιξή τους προκύπτει από αντικειμενικά κριτήρια, όπως ο επαγγελματισμός, η υπευθυνότητα, η συνέπεια, η θέληση και  οι υγιείς επαγγελματικές σχέσεις με τους υπόλοιπους συναδέλφους.

Ένα ευχάριστο περιβάλλον εργασίας που υπόσχεται μία καλύτερη ποιότητα ζωής

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας η KAFEA ΤERRA θεωρείται ένα Great Place to Work® για τους εργαζομένους της, διότι, έχει διαμορφώσει ένα ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον, ένα θετικό κλίμα συνεργασίας και μετάδοσης γνώσεων, το οποίο εμπνέει, ενδυναμώνει, συμβάλλει στο μέγιστο για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, αλλά και στην ευεξία των εργαζομένων.

Μάλιστα, αυτό το περιβάλλον περιλαμβάνει και έναν ελαιώνα, ένα μεγάλο μποστάνι λαχανικών, καρποφόρα δέντρα, κότες και κόκορες και άλλα οικόσιτα ζώα, που επιτρέπουν στους εργαζομένους να επωφεληθούν από τις ευεργετικές ιδιότητες που απορρέουν από την επαφή με τη φύση.

Ακόμη και αν σου ζητούσε κάποιος να φανταστείς και να περιγράψεις το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον, σίγουρα η φαντασία σου δεν θα μπορούσε να προσεγγίζει το περιβάλλον που απολαμβάνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι της KAFEA TERRA. Και αν υπάρχει κάτι που αποκαλύπτει το παράδειγμα της συγκεκριμένης εταιρείας, αυτό είναι πως οι εταιρείες που μεριμνούν ώστε οι άνθρωποί τους να αισθάνονται πληρότητα, δεν είναι μόνο περιζήτητες στην αγορά εργασίας, αλλά σε βάθος χρόνου κατακτούν μία ηγετική θέση στον κλάδο τους.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024