Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κασσελάκης από Νοσοκομείο Σύρου: Δεν νοείται κοινωνικό κράτος με μόνο κίνητρο το φιλότιμο

Κασσελάκης από Νοσοκομείο Σύρου: Δεν νοείται κοινωνικό κράτος με μόνο κίνητρο το φιλότιμο

Ο κ. Κασσελάκης από τη διοίκηση των Νεωρίων αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας ως «κόρης οφθαλμού» της βιομηχανίας των Ναυπηγείων.

Την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν οι γιατροί κάτω από αντίξοες συνθήκες, εξήρε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο», τονίζοντας ότι «δεν νοείται να έχεις κοινωνικό κράτος και κράτος πρόνοιας με μόνο κίνητρο το φιλότιμο. Δε γίνεται να βασιζόμαστε στο φιλότιμο για να μπορεί να διοικείται η πολιτεία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ άκουσε τα προβλήματα που του εξέθεσε το ιατρικό προσωπικό με βασικό – όπως ανέφεραν – την έλλειψη προσωπικού και ειδικότερα ειδικευόμενων, πράγμα που οδηγεί στην υπολειτουργικότητα του μοναδικού νοσοκομείου των Κυκλάδων.

Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποδέχθηκαν η διοίκηση του νοσοκομείου, ο εκπρόσωπος των γιατρών του νοσοκομείου και μέλη του ιατρικού προσωπικού.

Ο κ. Κασσελάκης άκουσε τα προβλήματα που του εξέθεσε το προσωπικό του νοσοκομείου

«Να διαφυλαχθεί η βιομηχανία των Ναυπηγείων»

Στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης συμμετείχε σε σύσκεψη στα γραφεία της Διοίκησης των Νεωρίων της Σύρου.

Εκεί αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας ως «κόρης οφθαλμού» της βιομηχανίας των Ναυπηγείων καθώς -όπως υπογράμμισε-βλέπουμε τις βιομηχανίες από την Ελλάδα να φεύγουν στο εξωτερικό.

«Αν δείτε τους αριθμούς από την Τράπεζα της Ελλάδος ή από την ΕΛΣΤΑΤ, οι ξένες άμεσες επενδύσεις έχουν μειωθεί σε σχέση με πέρσι 40%».

«Πρώτη προτεραιότητα είναι ο άνθρωπος το οποίο σημαίνει ασφάλεια στην εργασία. Ότι έξοδο και να είναι αυτό, ότι δαπάνη και να είναι αυτή», τόνισε ο κ. Κασσελάκης

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε λόγο για την ειλικρινή συζήτηση που πρέπει να έχει η πολιτεία για το πως στήνονται σωστά και μακροπρόθεσμα αυτές οι επιχειρήσεις και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που πρέπει να υπάρχουν.

«Πρώτη προτεραιότητα είναι ο άνθρωπος το οποίο σημαίνει ασφάλεια στην εργασία. Ότι έξοδο και να είναι αυτό, ότι δαπάνη και να είναι αυτή. Από εκεί και πέρα σίγουρα σεβασμός στο περιβάλλον μαζί με ανάπτυξη και βιωσιμότητα και ανθεκτικότερη οικονομία».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την υποβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και τις επιλογές στις διοικήσεις των δημοσίων οργανισμών.

«Ξέρουμε ότι στη χώρα μας το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, δεν λειτουργεί σωστά. Το έχουν κάνει Ανεξάρτητη Αρχή για να μην το ελέγχουν. Αλλά εκεί που θα έπρεπε να μην έχουν έλεγχο όπως είναι οι Διοικήσεις των Δημοσίων Οργανισμών, εκεί θέλουν να παρεμβαίνουν. Είναι πολύ επιλεκτική κυβέρνηση στο τί θέλει να ελέγχει και να μην ελέγχει».

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Πάρος και ακολουθούν σήμερα η Νάξος και η Αμοργός.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024