Κυριακή 26 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κεχαγιά: Ο Κασσελάκης δεν μίλησε για θαύμα - Η Αριστερά όμως μπορεί να προκαλέσει πολιτικά θαύματα

Κεχαγιά: Ο Κασσελάκης δεν μίλησε για θαύμα – Η Αριστερά όμως μπορεί να προκαλέσει πολιτικά θαύματα

Η Βούλα Κεχαγιά σχολίασε τις αντιδράσεις μετά την αποπομπή Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι κομματικοποιεί τον Μπελέρη

Τις εξελίξεις αναφορικά με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά τη αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη, σχολίασε η Βούλα Κεχαγιά, τονίζοντας πως «δίνεται πολύ μεγάλη διάσταση στο ζήτημα του κ. Παπανώτα ίσως γιατί είναι και πολύ οικείο πρόσωπο στους τηλεθεατές».

«Εμείς κοιτάμε μπροστά, κοιτάμε να παρουσιάσουμε ένα νέο, σύγχρονο και ελπιδοφόρο ψηφοδέλτιο, με ισχυρούς συμβολισμούς, όπως θα δείτε και από την πεντάδα που θα παρουσιαστεί σήμερα (19/4), με  ανθρώπους που έχουν διακριθεί στα επαγγελματικά τους περιβάλλοντα, ανθρώπους που πιστεύουν στη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και θέλουν να προσφέρουν με την επαγγελματική τους εμπειρία στο ευρωπαϊκό όραμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία», προσέθεσε μιλώντας στον Αθήνα 9,84.

Η Βούλα Κεχαγιά τόνισε πως «το μήνυμα που στέλνουμε στους πολίτες είναι ότι πρέπει να μας εμπιστευτούν, αλλά συγχρόνως το μήνυμα προς τους υποψηφίους μας είναι ότι τίποτα δεν τελειώνει μετά τις ευρωεκλογές. Ανεξάρτητα από το ποιοι θα διακριθούν και θα αναδειχθούν με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, το ευρωψηφοδέλτιο αποτελεί μια δεξαμενή νέων στελεχών για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι οποίοι θα μείνουν κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και θα δουλέψουν για την επόμενη μέρα».

«Η ΝΔ κομματικοποιεί τον Μπελέρη»

Απαντώντας σε ερώτημα για την υποψηφιότητα Μπελέρη στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο, επισήμανε ότι «η Νέα Δημοκρατία κακώς κομματικοποιεί τον κ. Μπελέρη».

Όπως ανέφερε, «ο κ. Μπελέρης βρίσκεται στις αλβανικές φυλακές, είναι ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, και θεωρούσαμε ότι η παρουσία του ως εκλεγμένου αιρετού θα ήταν μια ασπίδα προστασίας για τα συμφέροντα της ελληνικής μειονότητας. Από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία θέλει να χρησιμοποιήσει τον κ. Μπελέρη για δικούς της, κομματικούς λόγους, και για να κεντρίσει ένα δικό της, ιδιαίτερο ακροατήριο, εμείς δεν έχουμε να πούμε τίποτα περισσότερο».

«Ο Κασσελάκης δεν μίλησε για θαύμα – Η Αριστερά όμως μπορεί να προκαλέσει πολιτικά θαύματα»

Μάλιστα, κληθείσα να σχολιάσει αν η παρουσία Μπελέρη στην Ευρωβουλή θα γνωστοποιήσει ακόμη περισσότερο και στην Ευρώπη τα ζητήματα της ελληνικής μειονότητας, η Βούλα Κεχαγιά σημείωσε χαρακτηριστικά: «Θα μπορούσαμε όμως και να αντιστρέψουμε το ερώτημα: Αν ο κ. Μπελέρης εκλεγεί ευρωβουλευτής, ο κ. Ράμα θα ικανοποιηθεί ή όχι; Γιατί τότε ο κ. Μπελέρης δεν θα είναι πια εκλεγμένος δήμαρχος, ‘θα φύγει από τη μέση’ όπως λέγεται, κι έτσι θα εκλεγεί ένας νέος δήμαρχος Χειμάρρας και δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιο θα είναι και το μέλλον για τις περιουσίες των Ελλήνων μειονοτικών».

«Επικίνδυνη η προσπάθεια ταύτισης Κασσελάκη με Βελόπουλο από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ»

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας την αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη ότι «βολεύει τη ΝΔ ο κ. Κασσελάκης και ο κ. Βελόπουλος, γιατί αντί να απαντά για τα υπαρκτά κοινωνικά προβλήματα, απαντά σε κηραλοιφές και θεωρίες συνωμοσίας», η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «οι κηραλοιφές ανήκουν στον κ. Βελόπουλο, και χαλάλι του».

«Εγώ δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση, είτε πρόκειται για πολιτικό αρχηγό, είτε για οποιονδήποτε πολίτη, να ταυτίζει ένα δημοκρατικά εκλεγμένο αριστερό και προοδευτικό πολιτικό αρχηγό με τον κ. Βελόπουλο της Ελληνικής Λύσης, που όλοι ξέρουμε τι εκφράζει. Και ποτέ δεν πούλησε καμιά επιστολή του Ιησού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αυτή η προσπάθεια ταύτισης του Στ. Κασσελάκη με τον Βελόπουλο, που επιχειρείται συνειδητά από τη ΝΔ, και τώρα και από το ΠΑΣΟΚ, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη», υπογράμμισε, σημειώνοντας πως «η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μπορούν να θεωρούν ότι επωφελούνται από αυτή την ταύτιση, ο ελληνικός λαός όμως δείχνει ότι δεν παρασύρεται από τέτοιου είδους επικοινωνιακές πομφόλυγες τις οποίες επιχειρούν τα άλλα κόμματα. Σε καμιά περίπτωση δεν δέχομαι, και ως εκπρόσωπος Τύπου και ως απλός πολίτης, την απόπειρα ταύτισης ανθρώπων που δεν έχουν κανένα κοινό αξιακό και ιδεολογικό χαρακτηριστικό», ξεκαθάρισε.

«Ο Κασσελάκης δεν μίλησε για θαύμα»

Η Βούλα Κεχαγιά απάντησε σε ερώτημα και για τα περί αναφοράς σε «θαύμα» από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η Αριστερά μπορεί να προκαλέσει πολιτικά θαύματα πάντως».

«Αυτό που έχω να πω είναι ότι ο κ. Κασσελάκης, στη συνομιλία που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, περιέγραψε τι είχε συμβεί όταν είχε γίνει η βάφτισή του και τι είχε πει ο ιερέας. Δεν χρησιμοποίησε τη λέξη ‘θαύμα’, ούτε είπε ότι βίωσε ένα θαύμα. Αν εξυπηρετεί όσους κάνουν πολιτική με επικοινωνιακά παιχνίδια να λένε ότι μίλησε για θαύματα ο κ. Κασσελάκης, αυτό είναι κάτι άλλο το οποίο δεν μπορώ να το σχολιάσω και με υπερβαίνει», τόνισε.

«Ο ελληνοτουρκικός διάλογος βοηθάει, αρκεί η μία πλευρά να μην είναι υποχωρητική»

Αναφερόμενη στην επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα και την επαναφορά ζητημάτων γκρίζων ζωνών από την Τουρκία, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «η Άγκυρα συνεχίζει να προκαλεί, σχεδόν σε καθημερινή βάση. Και το ερώτημα που θέτουμε προς την κυβέρνηση είναι: Συνεχίζει να ισχύει η Διακήρυξη των Αθηνών ενώ η Άγκυρα την παραβιάζει κατά συρροήν;».

Παράλληλα, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πάντα υπέρ του διαλόγου των δύο πλευρών, για να προσθέσει πως «εμείς δεν θα πούμε στον κ. Μητσοτάκη να μην συναντήσει τον Ερντογάν. Ο διάλογος πάντα βοηθάει, αρκεί η μία πλευρά να μην είναι υποχωρητική, να μην κάνει πως δεν βλέπει τις παραβιάσεις και τις προκλήσεις της άλλης πλευράς, και εν προκειμένω του κ. Ερντογάν, και να αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι όλα επικοινωνία. Δεν μπορούμε λοιπόν στο όνομα της διακήρυξης των Αθηνών, η οποία έχει καταπατηθεί πολλάκις από την Άγκυρα και τον κ. Ερντογάν, να λέμε ότι όλα βαίνουν καλώς. Θα πρέπει να μπαίνουν τα ζητήματα στη βάση της εθνικής μας εξωτερικής πολιτικής», επισήμανε.

Τέλος, απαντώντας στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει ειδική ενημέρωση μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν και σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, η Βούλα Κεχαγιά σημείωσε πως «ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει πει ότι δεν πιστεύει στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, οπότε εμείς δεν θα κάνουμε προτάσεις οι οποίες θα πέφτουν στο κενό για να τις απορρίπτει ο κ. Μητσοτάκης».

Sports in

Μετά το Youth League πήραν και το πρωτάθλημα τα «χρυσά» παιδιά του Ολυμπιακού (0-0)

Ο Ολυμπιακός Κ19 έμεινε στο 0-0 με την αντίστοιχη ομάδα του Παναιτωλικού και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος για τη σεζόν 2023-24.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 26 Μαϊου 2024