Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πέντε πράγματα που ούτε οι πλούσιοι μπορούν να αγοράσουν

Πέντε πράγματα που ούτε οι πλούσιοι μπορούν να αγοράσουν

Ο πλούτος παρέχει πρόσβαση σε πολλά, αλλά ακόμη και οι πλούσιοι δεν μπορούν απλώς να αγοράσουν τίποτα

Ορισμένα προνόμια απαιτούν κάτι παραπάνω από χρήματα. Μερικές φορές, αυτό σημαίνει να βρίσκεται κανείς στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή, και υπάρχουν περιπτώσεις που οι οικογενειακές σας σχέσεις έχουν μεγαλύτερη σημασία από τον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Η αποκλειστικότητα δεν προορίζεται μόνο για τους πλούσιους, φυσικά, αλλά οι συμμετοχές σε αυτήν τη λίστα μπορεί να κοστίζουν έως και επτά ψηφία εάν είστε τυχεροί,  ή έχετε τις κατάλληλες διασυνδέσεις,  για να τις αγοράσετε.

Οι περιορισμένες συνδρομές, τα αυστηρά πάνελ έγκρισης και η σπανιότητα καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την απόκτησή τους για όποιον δεν είναι δισεκατομμυριούχος.

Εδώ είναι πέντε πράγματα που είναι δύσκολο να κάνεις ακόμα κι αν θεωρείσαι πλούσιος σύμφωνα με το Business Insider.

Συνδρομή Μέλους στο Augusta National Golf Club

Το Augusta National Golf Club φιλοξενεί το πιο δημοφιλές τουρνουά του αθλήματος – το Masters. Το τουρνουά είναι το αγαπημένο των πλουσίων και πλούσιοι φανατικοί του γκολφ συρρέουν στη Τζόρτζια την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου για να το παρακολουθήσουν.

Ο σύλλογος έχει μια μυστική λίστα περίπου 300 μελών. Δεν μπορείτε απλώς να κάνετε αίτηση και να πληρώσετε για μια συνδρομή. Γίνεται μόνο με πρόσκληση και μπορείτε να εγγραφείτε μόνο όταν ένα υπάρχον μέλος αποχωρήσει ή πεθάνει.

Το Bloomberg ανέφερε το 2015 ότι οι δισεκατομμυριούχοι Γουόρεν Μπάφετ, Μπιλ Γκέιτς και Στάνλεϊ Ντρούκεμιλερ ήταν μέλη.

Εξασφάλιση διαμερίσματος στο River House της Νέας Υόρκης

Σε ένα αδιέξοδο με θέα στον ποταμό East River της Νέας Υόρκης, υπάρχει εδώ και σχεδόν 100 έτη το 26-όροφο art-deco River House, ένα από τα πολυτελέστερα μέρη στη Νέα Υόρκη όπου η ιδιωτικότητα των κατοίκων είναι κορυφαία προτεραιότητα και ένα αυστηρό συμβούλιο προεδρεύει των αιτήσεων.

«Το River House, αποπνέει ευρωπαϊκή γοητεία, είναι ένα από τα πιο διάσημα εμβληματικά κτίρια της πόλης», αναφέρει η περιγραφή του στο StreetEasy. «Είναι παράδοση μεταξύ του προσωπικού και των ιδιοκτητών διαμερισμάτων να προστατεύουν το απόρρητο του κτιρίου».

Οι κάτοικοι κατέχουν συλλογικά το κτίριο και μοιράζονται ευθύνες. Ένα από αυτά τα καθήκοντα είναι η έγκριση ή η άρνηση όσων ελπίζουν να πιάσουν ένα διαμέρισμα. Αυτό δεν είναι τόσο απλό. Το Real Deal ανέφερε ότι ο Ρίτσαρντ Νίξον, η Τζόαν Κρόφορντ και η Νταϊάν Κίτον είχαν απορριφθεί. Μερικοί από τους διάσημους κατοίκους του περιλαμβάνουν την Ούμα Θέρμαν και τον Χένρι Κίσινγκερ.

Αγορά νέας τσάντας Hermès Birkin

Η τσάντα Hermès Birkin είναι σύμβολο κύρους μεταξύ των πλουσίων. Ανάλογα με το μέγεθος, το χρώμα και το υλικό, μια ολοκαίνουργια μπορεί να κοστίσει πέντε έως έξι ψηφία.

Αλλά δεν περιμένετε να μπείτε σε ένα κατάστημα και να την αγοράσετε. Ειδικοί της Hermès λένε ότι ένας υποψήφιος αγοραστής πρέπει να ψωνίσει τον υπόλοιπο κατάλογο της μάρκας για λίγο πριν του προσφερθεί μια Birkin προς αγορά.

Οι ειδικοί λένε ότι δεν υπάρχει καθορισμένο ποσό που πρέπει να ξοδέψετε πριν λάβετε την κλήση για αγορά. Είναι ως επί το πλείστον ένα παιχνίδι αναμονής που εξαρτάται από το πότε θα είναι διαθέσιμη μια τσάντα.

Κλείσιμο τραπεζιού στο Rao’s στη Νέα Υόρκη

Η οικογενειακή επιχείρηση Rao’s διαθέτει μια χούφτα εστιατόρια διάσπαρτα στις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ. Η αρχική του τοποθεσία στην πόλη της Νέας Υόρκης είναι από τις πιο δύσκολες κρατήσεις.

Ο αυτόματος τηλεφωνητής εξηγεί ότι το Rao’s έχει κλείσει πλήρως για το υπόλοιπο του 2024. Δεν οφείλεται στο γεγονός ότι πρόκειται για κάποιο hot spot γεμάτο αστέρια.

Όσοι έχουν δικαιώματα τραπεζιού επιτρέπεται να δανείζουν τα τραπέζια τους σε φίλους ή να τα δωρίζουν σε φιλανθρωπικές δημοπρασίες

Υπάρχουν μόνο 10 τραπέζια και ανήκουν σε άτομα που ο συνιδιοκτήτης του Rao Φρανκ Πελεγκρίνο θεωρεί οικογένεια. Σε αυτούς τους επισκέπτες εκχωρήθηκαν «δικαιώματα τραπεζιού» σε συγκεκριμένες νύχτες και ότι οι μόνιμες κρατήσεις τους μεταβιβάζονταν από γενιά σε γενιά.

«Υπάρχουν εβδομαδιαία, μηνιαία, διμηνιαία, και τριμηνιαία, επομένως κάθε τρίμηνο, βλέπω όλους τους πελάτες μου. Και τώρα ασχολούμαι με τα παιδιά και τα εγγόνια τους», είπε ο Πελεγκρίνο στο Town and Country το 2020.

Όσοι έχουν δικαιώματα τραπεζιού επιτρέπεται να δανείζουν τα τραπέζια τους σε φίλους ή να τα δωρίζουν σε φιλανθρωπικές δημοπρασίες. Οι New York Times ανέφεραν πέρυσι ότι ορισμένοι επίδοξοι πελάτες ήταν πρόθυμοι να προσφέρουν εκατοντάδες δολάρια σε εφαρμογές κρατήσεων τρίτων για να το εξασφαλίσουν.

Μοναδικό ρολόι Cartier

Η Cartier δημιούργησε μόνο τέσσερα μοναδικά μοντέλα του ρολογιού Cheich και ένα που πουλήθηκε σε δημοπρασία για 1,1 εκατομμύρια δολάρια το 2022 σημείωσε ρεκόρ για τον κατασκευαστή κοσμημάτων, ανέφερε το Forbes.

Δημιουργήθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1980 ως έπαθλο για όποιον ολοκλήρωσε την πρόκληση Cartier κερδίζοντας δύο διαδοχικές κούρσες 6.200 μιλίων Παρίσι-Ντακάρ. Το 1984 και το 1985, ο μοτοσικλετιστής Γκασόν Ραχιέ έγινε ο πρώτος και μοναδικός που ολοκλήρωσε τις απαιτήσεις.

Η καταχώριση του Sotheby’s από το 2022 ανέφερε ότι από τότε, το ρολόι είναι «καλυμμένο από πέπλο μυστηρίου. Ένα από τα τέσσερα μοντέλα που κατασκευάστηκαν θεωρείται χαμένο και τα άλλα δύο παραμένουν στη συλλογή της Cartier. Η παραγωγή του ρολογιού τελείωσε το 1986.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Ξανά και ξανά: Η Marca «έντυσε» πάλι τον Μεντιλίμπαρ δαφνοστεφανωμένο έφηβο (pic)

Όπως με τη Φενέρ. Έτσι και με τη Βίλα. Η Marca επέλεξε τον ίδιο τρόπο για να συγχαρεί Ολυμπιακό και Μεντιλίμπαρ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024