Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Φέρεται να χτύπησε σχεδόν όλες τις χώρες που συμμετείχαν στις επιθέσεις εναντίον του

Ισραήλ: Φέρεται να χτύπησε σχεδόν όλες τις χώρες που συμμετείχαν στις επιθέσεις εναντίον του

Με το χτύπημα στο Ιράκ χθες το βράδυ, το Ισραήλ είναι ο νο1 ύποπτος για επιθέσεις σε όλες σχεδόν τις χώρες από τις οποίες εκτοξεύθηκαν drones και πύραυλοι στις 13 Απριλίου.

Στις 13 Απριλίου 2024, το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν σε συνεργασία με την Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ, τη λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ και τους Χούθι της Υεμένης, εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και των κατεχόμενων από το Ισραήλ Υψιπέδων του Γκολάν με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους.

Μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες ανάμεσα στα χτυπήματα, το Ισραήλ φέρεται να χτύπησε  την Χεζμπολάχ σε περισσότερες από μια επιθέσεις, ραντάρ στη Συρία, ραντάρ στο Ιράν και οργανώσεις της οργάνωσης-ομπρέλα «Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ» (σ.σ. τις κατά κόρον σιιτικές Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης που όταν χτυπούν τις βάσεις των ΗΠΑ ή το Ισραήλ χρησιμοποιούν τον όρο Ισλαμική Αντίσταση). Μόνο στην Υεμένη δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής πλήγμα.

Το Ισραήλ πλην της περίπτωσης της Χεζμπολάχ, δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για κανένα από τα υπόλοιπα χτυπήματα τα οποία στην πλειονότητά τους εφόσον προήλθαν από το Ισραήλ, μάλλον έγιναν με F-35, τα οποία έχουν ανεπαίσθητο ή καθόλου στίγμα στα ραντάρ (σ.σ. Σε Συρία και Ιράν χτύπησαν μάλιστα βάσεις ραντάρ ως προκαταρκτικό χτύπημα). Παραμένει όμως ο Νο1 ύποπτος.

H βάση Kalsu από βίντεο που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Telegram το βράδυ των χτυπημάτων.

Λίβανος, Συρία, Ιράν, Ιράκ κατά σειρά οι επιθέσεις

Είναι απολύτως κατανοητό πως όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές δεν έδωσαν μεγάλη έκταση στις επιθέσεις από «αγνώστους», για να μην συρθούν υπό την πίεση της κοινής γνώμης σε περαιτέρω αντίποινα εναντίον του Ισραήλ, υπό τον φόβο των ΗΠΑ.

Μάλιστα στην περίπτωση του Ιράκ η επίσημη κυβέρνηση διέψευσε την επίθεση, την ώρα που οι Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης (PMF) την επιβεβαίωναν.  Οι Δυνάμεις Λαϊκές Κινητοποίησης στο Ιράκ δήλωσαν ότι σημειώθηκε έκρηξη στο αρχηγείο τους στη στρατιωτική βάση Kalsu.

Πηγές από τη Βαγδάτη, όπως επικαλούνται Ιρακινά μέσα και το Al Mayadeen του Λιβάνου, διευκρίνισαν ότι η «επίθεση είχε ως στόχο το Διοικητήριο του επιτελείου των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης, μια βάση αρμάτων μάχης και την είσοδο του αρχηγείου της Διοίκησης Τοποθεσιών της Βαβυλώνας».

Τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η αεροπορική επιδρομή έπληξε την εγκατάσταση αεράμυνας στη νότια επαρχία Νταράα ξημερώματα Παρασκευής. «Ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση από τα βόρεια της κατεχόμενης Παλαιστίνης, με στόχο τις εγκαταστάσεις αεράμυνάς μας στη νότια περιοχή. Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα υλικές ζημιές», ανέφερε το SANA επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024