Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ιράν: Θα απαντήσουμε άμεσα και στο μέγιστο επίπεδο εάν το Ισραήλ επιδείξει τυχοδιωκτισμό

Ιράν: Θα απαντήσουμε άμεσα και στο μέγιστο επίπεδο εάν το Ισραήλ επιδείξει τυχοδιωκτισμό

Ελάχιστες ώρες πριν το Ισραήλ χτυπήσει το Ιράν, έβγαινε ζωντανά στο CNN ο ΥΠΕΞ Αμίρ-Αμπντολαχιάν, προειδοποιώντας εναντίον επίθεσης μεγάλης κλίμακας εναντίον του Ιράν.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν προειδοποίησε ότι «το σιωνιστικό καθεστώς θα λάβει άμεση και σκληρή απάντηση σε περίπτωση οποιουδήποτε άλλου ισραηλινού τυχοδιωκτισμού» μετά την επίθεση της Τεχεράνης με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα κατεχόμενα εδάφη. Ελάχιστες ώρες πριν το Ισραήλ χτυπήσει το Ισφαχάν σε ένα «χειρουργικό χτύπημα».

«Η επόμενη απάντησή μας θα είναι άμεση και σε μέγιστο επίπεδο σε περίπτωση που το ισραηλινό καθεστώς προχωρήσει ξανά σε τυχοδιωκτισμό και αναλάβει δράση κατά των συμφερόντων του Ιράν», δήλωσε ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν στην Έριν Μπέρνετ του CNN σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη.

«Εάν το ισραηλινό καθεστώς διαπράξει ξανά το σοβαρό λάθος, η απάντησή μας θα είναι αποφασιστική, οριστική και λυπηρή γι’ αυτούς», δήλωσε ο Αμιραμπντολαχιάν, σημειώνοντας ότι η ίδια προειδοποίηση κοινοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο μέσω της ελβετικής πρεσβείας στην Τεχεράνη.

O Αμίρ-Αμπντολαχιάν προειδοποίησε το Ισραήλ να μην επαναλάβει το λάθος, εννοώντας χτύπημα αντίστοιχης βαρύτητας με την επίθεση στο προξενικό κτίριο του Ιράν στη Δαμασκό.

Οι δηλώσεις ειπώθηκαν λίγο πριν το Ισραήλ επαναλάβει το «προηγούμενο κατάφωρο λάθος»

«Δεν επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένταση και κρίση ή να αυξήσουμε τέτοιες καταστάσεις στη Δυτική Ασία και ελπίζουμε ειλικρινά ότι το ισραηλινό καθεστώς δεν θα επαναλάβει το προηγούμενο κατάφωρο λάθος», είπε. «Οι λεπτομέρειες μιας πιθανής μέγιστης απάντησης έχουν σχεδιαστεί από τις ένοπλες δυνάμεις του Ιράν», πρόσθεσε. Ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν δήλωσε επίσης ότι ελπίζει ότι τυχόν ισραηλινές ενέργειες θα σταματήσουν από τις ΗΠΑ και ότι ο Λευκός Οίκος «δεν θα δώσει εκ νέου άδεια στο Ισραήλ που αναζητά περιπέτεια».

«Πιστεύουμε ότι η Αμερική θα υπολογίσει σύμφωνα με τα μηνύματα που ανταλλάχθηκαν μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης τους τελευταίους έξι μήνες», είπε, όταν ρωτήθηκε αν θα μπορούσαν να πλήξουν αμερικανικούς στόχους (σ.σ. Assets, στοιχεία, η ακριβής λέξη).  «Οι επιχειρήσεις μας ως απάντηση πραγματοποιήθηκαν σε στενό πλαίσιο, διότι δεν επιδιώκαμε να πλήξουμε πολλαπλούς στόχους», είπε αναφερόμενος στην επίθεση εναντίον του Ισραήλ.

Η έτερη πληροφορία που διέρρευσε, είναι πως στην επιχείρηση του Ιράν χρησιμοποιήθηκαν μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) Shahed 131/136, βαλλιστικοί πύραυλοι Kheibar Shekan, βαλλιστικοί πύραυλοι Emad και πύραυλοι τύπου cruise με την ονομασία Paveh.

Η φωτογραφία ανήκει σε ιρανό καλλιτέχνη και είναι προσομοίωση επίθεσης των Shahed που είναι εκρηκτικά drones ή drones αυτοκτονίας, καθώς είναι μιας χρήσης.

Sports in

Oλυμπιακός: Γητευτής ονείρων

Ο Ολυμπιακός του σήμερα είναι ικανός για τα πάντα. Οι δε ποδοσφαιριστές του αποφασισμένοι στον απόλυτο βαθμό, να τα δώσουν όλα. Γιατί πολύ απλά, θέλουν τα να νιώσουν όλα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024