Νέα Αριστερά: Το σχέδιο της ΝΔ είναι ακρίβεια, παραβιάσεις κράτους δικαίου, προνόμια για λίγους
Η Νέα Αριστερά σημειώνει ότι «η ήττα της Νέας Δημοκρατίας είναι η προϋπόθεση για την αλλαγή του πολιτικού χάρτη»
Τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Άγιο Δημήτριο, ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, σχολίασε δηκτικά η Νέα Αριστερά.
«Ο πρωθυπουργός σήμερα στην επίσκεψή του στον Άγιο Δημήτριο ισχυρίστηκε ότι η Νεα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα με σχέδιο για το μέλλον της χώρας. Μετά από πέντε χρόνια, ξέρουμε ποιο είναι αυτό», αναφέρει η Νέα Αριστερά.
Και τονίζει χρακτηριστικά: «Ακρίβεια, παραβιάσεις κράτους δικαίου και χαμένος χρόνος με προνόμια για λίγους αντί για τις μεγάλες τομές που έχει ανάγκη η χώρα».
Η Νέα Αριστερά σημειώνει ότι «η ήττα της Νέας Δημοκρατίας είναι η προϋπόθεση για την αλλαγή του πολιτικού χάρτη. Με την Αριστερά πρωταγωνίστρια των εξελίξεων και τις κοινωνικές διεκδικήσεις στην πρώτη γραμμή».
Τι είπε ο Μητσοτάκης;
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε, για μία ακόμη φορά, πως οι ευρωεκλογές είναι «εθνική κάλπη» και ζήτησε από τους ψηφοφόρους να παραμείνει η Νέα Δημοκρατία πολιτικά κυρίαρχη το βράδυ της 9ης Ιουνίου.
Έθεσε, μάλιστα, εκ νέου το δίλημμα «ποιος μπορεί να διεκδικήσει στην Ευρώπη περισσότερα για την Ελλάδα;», επικαλούμενος επιτεύγματα της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στο Ταμείο Ανάκαμψης και στο μεταναστευτικό.
«Δεν υπάρχει άλλη πρόταση διακυβέρνησης σήμερα. Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης. Αυτό δεν συνιστά πρόταση διακυβέρνησης, φίλες και φίλοι. Εμείς μιλάμε για τα πραγματικά προβλήματα, οι άλλοι ασχολούνται με τα δικά τους εσωτερικά ζητήματα», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.
- Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σέρρες
- Μπορεί μια πίτσα να μαρτυρήσει πότε δουλεύετε υπερωρίες και πότε έρχεται γεωπολιτικός «σεισμός»;
- LIVE: Ολυμπιακός – Φορτούνα Σιτάρντ
- Καιρός: Έρχονται τα πρώτα 40άρια: Μίνι καύσωνας και μετά βροχές και καταιγίδες
- Τσίπρας: Αλλάζουμε τον τρόπο που κάνουμε πολιτική – Το backstage πριν τη συζήτηση με τα μέλη της ΕΛΑΣ
- Ολυμπιακός: Η 11άδα του για το φιλικό παιχνίδι με τη Φορτούνα Σιτάρντ
- Είδαμε (κι εμείς) την «Οδύσσεια» – Το ομηρικό πνεύμα διέπει την ταινία, αλλά δεν πρωταγωνιστεί
- Φωτιά στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας – Σηκώθηκαν 3 εναέρια μέσα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442