Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αχτσιόγλου: Η ΝΔ εφαρμόζει το δόγμα δουλειά όποτε, όσο και όπως θέλει ο εργοδότης

Αχτσιόγλου: Η ΝΔ εφαρμόζει το δόγμα δουλειά όποτε, όσο και όπως θέλει ο εργοδότης

«Η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να καταδικαστεί αποφασιστικά στην κάλπη των ευρωεκλογών», υπογράμμισε η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς Έφη Αχτσιόγλου

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή την 6ήμερη εργασία του νόμου Γεωργιάδη, επιφέροντας νέο πλήγμα στα δικαιώματα των εργαζομένων, σημείωσε η βουλεύτρια Β’2 Δυτικού Τομέα Αθηνών της Νέας Αριστεράς Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου, «μετά την κατάργηση του πλαισίου των συλλογικών συμβάσεων, μετά τη δεκάωρη δουλειά χωρίς υπερωριακή αμοιβή του νόμου Χατζηδάκη, η εφαρμογή της 6ήμερης εργασίας είναι ένα ακόμη βήμα οπισθοδρόμησης των εργασιακών σχέσεων στη χώρα μας».

«Η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να καταδικαστεί αποφασιστικά στην κάλπη των ευρωεκλογών»

Κατά την ίδια, «τη στιγμή που θα έπρεπε να είναι ζητούμενο και να τίθεται σε εφαρμογή η μείωση του εργάσιμου χρόνου με αύξηση μισθών, η ΝΔ εφαρμόζει το δόγμα δουλειά όποτε, όσο και όπως θέλει ο εργοδότης.

Ακολούθως η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται το πλαίσιο των χαμηλών μισθών που έχει διαμορφώσει και την αδυναμία των εργαζομένων να καλύψουν τις ανάγκες τους -σε περιβάλλον, μάλιστα, μεγάλης ακρίβειας και αισχροκέρδειας- για να υποχρεώσει τους εργαζόμενους στην 6ήμερη εργασία, η οποία θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες στην υγεία και ασφάλειά τους, στην προσωπική και οικογενειακή τους ζωή, ενώ θα είναι εμπόδιο και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Καταληκτικά η Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε πως «η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να καταδικαστεί αποφασιστικά στην κάλπη των ευρωεκλογών. Η Νέα Αριστερά θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο πλευρό των εργαζομένων για μείωση του εργάσιμου χρόνου, αύξηση μισθών, συλλογικές συμβάσεις, σταθερή δουλειά με προστασία και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων».

Sports in

ΜακΚίσικ: «Αισθάνομαι ότι είναι η χρονιά που θα τα πάρουμε όλα»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ μίλησε για τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Final-4 της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024