Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αγόρασαν χταπόδι για κατοικίδιο και τους... γέμισε με μωρά

Αγόρασαν χταπόδι για κατοικίδιο και τους… γέμισε με μωρά

Αυτό το σκανταλιάρικο χταπόδι είπε την τελευταία του λέξη μετά τον θάνατό του.

Μια οικογένεια από την Οκλαχόμα δεν είχε ιδέα ότι ένα κατοικίδιο χταπόδι, δώρο γενεθλίων για τον εννιάχρονο γιο της θα ήταν τόσο μεγάλη ευθύνη και θα οδηγούσε στη γέννηση 50 μωρών χταποδιών.

Ο Κάμερον Κλίφορντ, ένας 36χρονος οδοντίατρος, είπε στην Daily Mail ότι ο γιος του Καλ είχε εμμονή με τα χταπόδια από την ηλικία των τριών ετών.

«Κάθε γενέθλια, κάθε Χριστούγεννα, κάθε αργία, πάντα έλεγε: «Το μόνο που θέλω είναι ένα χταπόδι».

Τον Οκτώβριο toy 2023, ο Κλίφορντ τηλεφώνησε σε ένα τοπικό κατάστημα ενυδρείων και παρήγγειλε ένα θηλυκό χταπόδι για τα ένατα γενέθλια του Καλ. Την ονόμασαν Terrance.

@doctoktopus Terrance signals the end of her life-cyxle, but we have no idea how mich time we have left wirh her. #octopus #marinebiology #shrimpdaddy #saltwateraquarium #fyp #cephalopod #petoctopus #aquarium #octomom #biology #mom ♬ Heartbeats – Remastered 2023 – José González

Είχε… δώρο 50 μωρά

Όπως όμως ανακάλυψαν προς έκπληξή τους, η Terrance ήταν γονιμοποιημένο χταπόδι, και έφερε μάλιστα 50 αυγά που περίμεναν να εκκολαφθούν. Αποφάσισαν όμως να την κρατήσουν και κατέγραψαν την περιπέτεια της φροντίδας της στο TikTok.

Δυστυχώς, μία δραματική κατάληξη ήταν προδιαγεγραμμένη. Όταν ένα θηλυκό χταπόδι γεννά αυγά, εισέρχεται στον τελευταίο κύκλο της ζωής του. Αυτό διότι, λόγω ενστίκτου, τα θηλυκά χταπόδια προβαίνουν σε ακραία αυταπάρνηση για να διασφαλίσουν την επιβίωση της νέα γενιάς.

Αφού αποθέσουν τα αυγά τους στο εσωτερικό κάποιας βραχώδους ή κοραλλιογενούς κρυψώνας, μένουν στη φωλιά 24 ώρες το 24ωρο, προσέχοντας τα αυγά, χωρίς να κυνηγούν ούτε να δέχονται τροφή.

Μένουν τελείως άγρυπνα, για να απωθούν τυχόν θηρευτές, ενώ όταν τα αυγά αρχίζουν να εκκολάπτονται, αντλούν τις τελευταίες δυνάμεις τους για να τα βοηθήσουν να βγουν από τα κελύφη τους τις πρώτες ώρες. Τελικά καταρρέουν από την εξάντληση και την κακουχία.

Το θαλάσσιο «θηριοτροφείο»

Η οικογένεια έχει αναλάβει να αναθρέψει τα 50 νεογνά χταπόδια, προσπαθώντας σιγά σιγά να τα διαθέσει σε τοπικά ενυδρεία, ζωολογικούς κήπους και ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες, αφού σε μερικούς μήνες δεν θα χωρούν στη δεξαμενή τους.

Και ευτυχώς, αν και διανύει τους τελευταίους μήνες της ζωής της, η Terrance επιβίωσε από την περιπέτειά της, λόγω της ασταμάτητης φροντίδας της οικογένειας, κάτι που δεν θα κατάφερνε στο φυσικό της περιβάλλον.

«Τα πάει πολύ καλά, απλά ζει ήρεμα το υπόλοιπο της ζωής της στο ενυδρείο της», είπε ο Τέρενς. Η τυχερή Terrance είναι ένα από τα λίγα χταπόδια που θα δουν τα μικρά τους να μεγαλώνουν.

@doctoktopus It was going to end up in the ocean anyway 🤷 #octopus #marinebiology #shrimpdaddy #saltwateraquarium #fyp #cephalopod #cephalopod #petoctopus #saltwatertank #mom #crabcake ♬ original sound – Shoptopus

Sports in

Ο Κλοπ μίλησε για το μεγάλο «διπλό» του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα!

Τι είπε ο Γιούργκεν Κλοπ για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στο Μπέρμιγχαμ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024