Δευτέρα 27 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακοί Αγώνες: Η μάχη για το χρυσό μετάλλιο στις… τιμές των ενοικίων

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η μάχη για το χρυσό μετάλλιο στις… τιμές των ενοικίων

Μόνο το 1/3 των διαθέσιμων ενοικιαζόμενων Airbnb για την περιοχή του Παρισιού έχουν κρατηθεί μέχρι στιγμής

Οι Παριζιάνοι που σκοπεύουν να εξαργυρώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες νοικιάζοντας τα διαμερίσματά τους αγωνίζονται να κλειδώσουν τις κρατήσεις, καθώς ένα πλεόνασμα καταχωρήσεων έρχεται στην αγορά, πιέζοντας προς τα κάτω τις τιμές, σύμφωνα με τους FT.

Μόνο περίπου το ένα τρίτο των διαθέσιμων ενοικιαζόμενων Airbnb για την περιοχή του Παρισιού έχουν κρατηθεί μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με την ομάδα ανάλυσης δεδομένων AirDNA, ενώ 3.000 έως 3.500 νέες καταχωρήσεις έρχονται online κάθε μήνα.

Πολλοί Παριζιάνοι σκοπεύουν να εγκαταλείψουν την πόλη κατά τη διάρκεια των αγώνων, οι οποίοι ξεκινούν στις 26 Ιουλίου, καθώς αναμένεται να επισκεφθούν την πρωτεύουσα 15 εκατομμύρια άνθρωποι, σύμφωνα με αξιωματούχους του τουρισμού. Ωστόσο, τα σχέδιά τους να νοικιάσουν τα σπίτια τους σε τουρίστες σε υψηλές τιμές κατά τη διάρκεια της ιερής περιόδου διακοπών του Αυγούστου στη Γαλλία καταρρίπτονται, καθώς η προσφορά ξεπερνά τη ζήτηση.

Η Stefania, μια τραπεζίτης που ζει στο μοντέρνο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού, νοικιάζει το στούντιο δίπλα στο διαμέρισμά της στην Airbnb τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. “Κανονικά κλείνει πολύ γρήγορα, αλλά το άνοιξα πριν από ένα μήνα για κρατήσεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν”, είπε.

Συνήθως χρεώνει 150 ευρώ τη βραδιά, αλλά για τις δυόμισι εβδομάδες των Ολυμπιακών Αγώνων το είχε ανεβάσει στα 250 ευρώ. Η έλλειψη κρατήσεων «φαίνεται ασυνήθιστη για αυτό που νόμιζα ότι θα ήταν μια περίοδος μεγάλης ζήτησης, αλλά αυτά τα 100 ευρώ δεν πρόκειται να μου φτιάξουν ή να χαλάσουν τη μέρα μου», δήλωσε η Stefania.

«Φαντάζομαι ότι θα νοικιάσει τελικά, αλλά ίσως χρειαστεί να μειώσουμε την τιμή».

Δεν είναι η μόνη που πρέπει να επανεξετάσει την τιμολόγηση. Ενώ η μέση τιμή που ζητούν οι επίδοξοι οικοδεσπότες της Airbnb στο Παρίσι είναι 594 ευρώ, η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση για κράτηση καταλύματος για την Ολυμπιακή περίοδο είναι 323 ευρώ σύμφωνα με την AirDNA.

Η Airbnb, η οποία είναι επίσης επίσημος συνεργάτης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, παραμένει αισιόδοξη για την ευκαιρία που προσφέρει στους οικοδεσπότες.

Δεκάδες χιλιάδες νέοι οικοδεσπότες έχουν καταχωρήσει καταλύματα στις πόλεις που φιλοξενούν Ολυμπιακές εκδηλώσεις από τις αρχές του 2023, σύμφωνα με την εταιρεία. Μια μελέτη της Deloitte που ανατέθηκε από την εταιρεία εκτιμά ότι ο μέσος οικοδεσπότης στην περιοχή του Παρισιού θα δημιουργήσει 2.000 ευρώ σε πρόσθετο εισόδημα κατά τη διάρκεια των αγώνων.

H μεγαλύτερη εκδήλωση φιλοξενίας στην ιστορία της Airbnb

«Το Παρίσι 2024 πρόκειται να είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση φιλοξενίας στην ιστορία της Airbnb, με περισσότερους επισκέπτες να διαμένουν σε τοπικά σπίτια στην πλατφόρμα μας από ό, τι σε οποιαδήποτε εκδήλωση, ποτέ», ανέφερε η εταιρεία. «Χιλιάδες άνθρωποι στις πόλεις υποδοχής άνοιξαν τα σπίτια τους για πρώτη φορά και περισσότερες από τις μισές καταχωρήσεις που έλαβαν κράτηση το έκαναν σε λιγότερο από επτά ημέρες».

Ωστόσο, η εξασφάλιση αυτών των κρατήσεων παραμένει δύσκολη, καθώς διατίθενται επίσης στην αγορά μπλοκ δωματίων ξενοδοχείων που προορίζονταν προηγουμένως για ολυμπιακές αποστολές.

Τα ξενοδοχεία έχουν αρχίσει επίσης να μειώνουν τις τιμές, καθώς ανταγωνίζονται για την πληρότητα, σύμφωνα με τον ειδικό στον τουρισμό Olivier Petit της συμβουλευτικής εταιρείας In Extenso. Ενώ το Λονδίνο έχτισε περίπου 7.000 νέα δωμάτια ξενοδοχείων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012, το Παρίσι έχει προσθέσει μόνο περίπου 2.000 δωμάτια, σύμφωνα με τον Petit.

«Βραχυπρόθεσμα, αυτό θα μπορούσε να είναι λίγο δύσκολο για τα ξενοδοχεία. . . αλλά μεσοπρόθεσμα είναι πολύ καλύτερο να έχουμε ένα ευέλικτο απόθεμα υπερπροσφοράς Airbnb σε αντίθεση με τη μόνιμη επέκταση του αποθέματος δωματίων ξενοδοχείων που πρέπει συνεχώς να γεμίζει», είπε.

Πολλοί επίδοξοι οικοδεσπότες ενοικίασης Ολυμπιακών Αγώνων είναι πιθανό να απογοητευτούν. Υπήρξε «έκρηξη της προσφοράς» σε όλες τις πλατφόρμες ενοικίασης διακοπών, συμπεριλαμβανομένων των Airbnb, Abritel και Booking.com, σύμφωνα με τον συνιδρυτή της Lycaon Imo, Stéphane Daumillare, ο οποίος λέει ότι υπάρχουν σήμερα περίπου 15.000 διαθέσιμες κρατήσεις σε αυτές τις πλατφόρμες.

«Όσοι είχαν πολύ προϋπολογισμό και ήταν οργανωμένοι έχουν ήδη κλείσει κατά την περίοδο που οι τιμές ήταν πολύ υψηλές τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, κάνοντας τις τιμές να ανεβαίνουν», είπε.

Τώρα, καθώς η προσφορά εκρήγνυται, «έχουμε δει τις τιμές να μειώνονται τους τελευταίους τρεις μήνες», δήλωσε ο Daumillare. Εκτιμά ότι μόνο περίπου μία στις τέσσερις διαθέσιμες καταχωρήσεις θα κρατηθεί για τουλάχιστον τρεις νύχτες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Η αγορά γίνεται όλο και πιο ορθολογική. Το τρένο έφυγε από το σταθμό για εξαιρετικά υψηλές τιμές», δήλωσε ο Daumillare. Ωστόσο, «θα εξακολουθούν να υπάρχουν ευκαιρίες για μεταγενέστερες κρατήσεις, διότι εκτός από τους κανονικούς τουρίστες, θα υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και στη συνέχεια μένουν για τουρισμό».

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Τα «σενάρια» είναι για μετά…

Τα ονόματα κάνουν «παρέλαση» για τον Ολυμπιακό αλλά αυτό που προέχει, ειδικά τώρα, είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 27 Μαϊου 2024