Κυριακή 26 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
609 χιλιάδες ευρώ κάνουν το Δήμο Πολυγύρου, «έξυπνο»

609 χιλιάδες ευρώ κάνουν το Δήμο Πολυγύρου, «έξυπνο»

Ο Δήμος Πολυγύρου εντάσσεται στην ανάπτυξη εφαρμογών Έξυπνων Πόλεων και Τεχνολογιών

Μετασχηματίζεται ψηφιακά ο Δήμος Πολυγύρου.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, υπέγραψε την ένταξη της Πράξης «Ανάπτυξη Εφαρμογών Έξυπνων Πόλεων και Τεχνολογιών για το Διαδίκτυο των Αντικειμένων (ΙΟΤ) του Δήμου Πολυγύρου», στο Πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021-2027» και στην Προτεραιότητα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Δημόσιου Τομέα», τοποθετώντας τον Δήμο Πολυγύρου στις έξυπνες πόλεις της χώρας!

Το έργο περιλαμβάνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Πολυγύρου με τον σχεδιασμό, την προμήθεια και την εγκατάσταση εφαρμογών και τεχνολογικών μέσων που θα βελτιώσουν τη διαχείριση και λειτουργικότητα του αστικού περιβάλλοντος του δήμου, παρέχοντας πιο αποδοτικές, καινοτόμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, προς όφελος των κατοίκων, των επισκεπτών και των επιχειρήσεων.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Διασύνδεση λαμπτήρων σε κεντρικό υπολογιστικό κέντρο διαχείρισης, έξυπνα συστήματα ενεργειακής διαχείρισης δημοτικών κτιρίων, εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων μέτρησης ποιότητας υδάτων, με προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού.

Μπαίνουμε στον ψηφιακό χάρτη

«Ο Δήμος Πολυγύρου μπαίνει στον ψηφιακό χάρτη της Ελλάδας. Οι προσπάθειες της διοίκησης για την ανάπτυξη του Δήμου είναι πολυεπίπεδη, με σκοπό πάντα τη γρήγορη εξυπηρέτηση των πολιτών και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους» επισημαίνει ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Γιώργος Εμμανουήλ.

Η υλοποίηση των εν λόγω δράσεων αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου προγραμματισμού του Δήμου Πολυγύρου για την μετατροπή του δήμου σε μία έξυπνη πόλη μέσω εφαρμογής βιώσιμων πολιτικών με την χρήση προηγμένων τεχνολογιών που συμβάλουν στην ενεργειακή εξοικονόμηση, στην βελτιστοποίηση διαχείρισης των δικτύων και των υδάτινων πόρων, στην προστασία του περιβάλλοντος, στη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η δημόσια δαπάνη της πράξης που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 609.771,68 €.

Sports in

Μετά το Youth League πήραν και το πρωτάθλημα τα «χρυσά» παιδιά του Ολυμπιακού (0-0)

Ο Ολυμπιακός Κ19 έμεινε στο 0-0 με την αντίστοιχη ομάδα του Παναιτωλικού και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος για τη σεζόν 2023-24.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 26 Μαϊου 2024