Δυο ημιτελικοί Ευρώπης την ίδια ώρα. Το ερχόμενο Σάββατο ο Ολυμπιακός στις 3 το μεσημέρι παίζει στο φαϊναλ φορ του πόλο γυναικών, ενώ η ανδρική ομάδα χάντμπολ αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος στον πρώτο ημιτελικό του European Cup στη Βουδαπέστη. Στιγμές ιστορικές.
Πως όμως αντιμετωπίζουν στην ουγγρική ομάδα τα ραντεβού με τους «ερυθρόλευκους»; Στο in.gr μίλησε ο αρχηγός της «Φράντι», Μπέντεγκουζ Μπουϊντοσό.
-Τι ξέρεις για τον Ολυμπιακό; Τόσο για τον σύλλογο όσο και για την ομάδα χάντμπολ.
«Γνωρίζουμε πολύ καλά την ποδοσφαιρική ομάδα, έχει φανταστικούς οπαδούς, όπως και η Φερεντσβάρος. Εκπληκτική είναι και η ατμόσφαιρα στους αγώνες της ομάδας μπάσκετ της Ευρωλίγκας και η ομάδα της υδατοσφαίρισης παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ, με παίκτη της εθνικής Ουγγαρίας, τον Μάρτον Βάμος. Στην περίπτωση της ομάδας χάντμπολ, έχει ελληνικό κορμό και έχει κάποιους ποιοτικούς ξένους παίκτες. Θα μπορούσα να αναφέρω τον πρώην παίκτη της Βέσπρεμ, Ιβάν Σλίσκοβιτς ή επίσης τον Ανχελ Μοντόρο που έπαιζε για την Μπαρτσελόνα. Μοιάζουν λίγο με την πρώτη μας αντίπαλό φέτος την Μπεσίκτας. Περιμένω μια σκληρή μάχη.
-Νιώθετε φαβορί για την πρόκριση στους τελικούς;
«Είναι απολύτως πενήντα-πενήντα, μικρά πράγματα μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Το πρώτο παιχνίδι είναι πάντα για να γνωριστούμε σαν αντίπαλοι, προετοιμαζόμαστε με βάση τα βίντεο, αλλά είναι πάντα λίγο δύσκολο, γιατί ο αντίπαλός μας παίζει σχεδόν πάντα πιο γρήγορο και καλύτερο χάντμπολ σε σύγκριση με ότι βλέπεις στα βίντεο. Είμαι σίγουρος ότι η πρόκριση θα κριθεί στην Αθήνα».
-Η ρεβάνς θα γίνει στην Αθήνα. Είναι αυτό ένα μειονέκτημα για εσάς;
«Η εμπειρία του αγώνα με την Τατράν Πρέσοφ μπορεί να είναι χρήσιμη, αφού ξέρουμε ότι μια μονομαχία διαρκεί 120 λεπτά. Παίξαμε εντός το πρώτο ματς όπως τώρα, νικήσαμε μόνο με τρία γκολ, αλλά μετά νικήσαμε και στο Πρέσοφ αν και χάναμε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Πρέπει να συγκεντρωθούμε μέχρι το τέλος του δεύτερου ματς. Ο Ολυμπιακός είναι αντίπαλος από το πάνω ράφι».
-Είσαι ήδη οκτώ χρόνια στην ομάδα και είσαι η σημαία της. Είναι αυτή η καλύτερη χρονιά;
«Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα κρίνουν αν η σεζόν μας θα είναι επιτυχημένη ή όχι. Αν κερδίσουμε αυτά τα παιχνίδια, αυτό σημαίνει ότι θα πάρουμε τουλάχιστον την τέταρτη θέση στο εθνικό πρωτάθλημα και θα είμαστε στον τελικό του Κυπέλλου Ευρώπης. Θέλουμε πολύ να σηκώσουμε ένα τρόπαιο, είναι σχεδόν καθημερινό θέμα στα αποδυτήρια ότι, όπως και η γυναικεία ομάδα του συλλόγου, θέλουμε να ανεβούμε στην ευρωπαϊκή κορυφή με μεγάλες νίκες».
Οι περισσότεροι πιστεύουμε πως όταν ένα ζευγάρι παίρνει διαζύγιο κάτι πολύ σημαντικό έχει διαταράξει τη ζωή τους. Ο ψυχολόγος John Gottman έχει άλλη άποψη, όμως
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Με έναν εντυπωσιακό φωτισμό που τράβηξε τα βλέμματα κατοίκων και επισκεπτών, ο Πύργος του Πειραιά «ντύθηκε» στα χρώματα του ΔΕΗ Tour of Hellas με πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά.
LIVE: Μπέτις – Μπράγκα. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπέτις – Μπράγκα για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6.
LIVE: Άστον Βίλα – Μπολόνια. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Άστον Βίλα – Μπολόνια για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 7.