Δευτέρα 27 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κελέτσης: Υπεγράφη η απόφαση για την ανασύσταση του Μελισσοκομικού Πάρκου Δαδιάς

Κελέτσης: Υπεγράφη η απόφαση για την ανασύσταση του Μελισσοκομικού Πάρκου Δαδιάς

Το έργο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Μελισσοκομίας του ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027

Την υπογραφή απόφασης ανασύστασης του Μελισσοκομικού Πάρκου Δαδιάς που καταστράφηκε από την πυρκαγιά του Αυγούστου που έπληξε τον Έβρο και την υλοποίηση και άλλων έργων στο νομό, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης.

Όπως ανέφερε, με την απόφαση «Καθορισμός του ακριβούς περιεχομένου και των λεπτομερειών εφαρμογής της Δράσης: Καταγραφή, χαρτογράφηση, αξιολόγηση και διαχείριση της μελισσοκομικής χλωρίδας, στην πυρόπολη του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, σε άλλες περιοχές της ΠΕ Έβρου και σε περιοχές της χώρας που έχουν πληγεί από τα ακραία φυσικά φαινόμενα του 2023» που υπέγραψε στις 17 Απριλίου, το έργο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Μελισσοκομίας του ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027.

Στόχος είναι να δημιουργήσουμε άλλα δύο τουλάχιστον, ένα στο βόρειο και ένα στο νότιο τμήμα του νομού, είπε ο κ. Κελέτσης

Οι στόχοι

«Δίνεται το «πράσινο φως» για την αποκατάσταση και τη χρηματοδότηση του μελισσοκομικού πάρκου στη Δαδιά του Έβρου καθώς και τη δημιουργία νέων Πάρκων σε άλλες περιοχές του Έβρου και της χώρας. Ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε άλλα δύο τουλάχιστον, ένα στο βόρειο και ένα στο νότιο τμήμα του νομού. Ως δυνητικοί δικαιούχοι υλοποίησης των έργων ορίζονται εξειδικευμένα Πανεπιστημιακά -Ερευνητικά Ιδρύματα, Ινστιτούτα και ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, με αποδεδειγμένη πρόσφατη εμπειρία και τεχνογνωσία στην πραγματοποίηση αντίστοιχων έργων. Αμέσως μετά την καταστροφή του Μελισσοκομικού Πάρκου της Δαδιάς από την πύρινη λαίλαπα που έπληξε τον Έβρο, δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα βρει τον τρόπο και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να αποκατασταθεί. Σήμερα, μετά από την κινητοποίηση όλων των αρμοδιοτήτων του υπουργείου μας, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι υπέγραψα τη σχετική απόφαση, βάσει της οποίας θα προχωρήσουμε όχι μόνο στην αποκατάσταση του Πάρκου Δαδιά αλλά θα προχωρήσουμε και στην υλοποίηση και άλλων στον Έβρο. Η δήλωση ότι θα μετατρέψουμε τη μεγάλη καταστροφή σε ευκαιρία για τον Έβρο, δεν μένει στα λόγια αλλά γίνεται πράξη», ανέφερε ο κ. Κελέτσης.

Sports in

Τα «σενάρια» είναι για μετά…

Τα ονόματα κάνουν «παρέλαση» για τον Ολυμπιακό αλλά αυτό που προέχει, ειδικά τώρα, είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 27 Μαϊου 2024