Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μελισσοκομία: «Τρέχουν» οι προθεσμίες για το μελισσοκομικό πρόγραμμα 2024

Μελισσοκομία: «Τρέχουν» οι προθεσμίες για το μελισσοκομικό πρόγραμμα 2024

Σε ποιες δράσεις μπορούν να συμμετέχουν οι μελισσοκόμοι

Έως τις 30 Μαΐου έχουν προθεσμία οι μελισσοκόμοι της χώρας να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο μελισσοκομικό πρόγραμμα έτους 2024 στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ 2023 – 2027.

Οι δράσεις οι οποίες «τρέχουν» είναι η αντικατάσταση κυψελών («Εξοπλισμός  για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων») και μετακινήσεις κυψελών («Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας».

Η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί συνοδευόμενη από τα δικαιολογητικά επιλεξιμότητας και παραστατικά υλοποίησης των δράσεων σε ειδική εφαρμογή του ΥΠΑΑΤ –Ψηφιακές Υπηρεσίες για Μελισσοκόμους, μέσω GOV.gr με Κωδικό Taxisnet, ή στα Κέντρα Μελισσοκομίας.

Αντικατάσταση και μετακίνηση κυψελών οι δύο δράσεις συμμετοχής των μελισσοκόμων

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν

Για την αντικατάσταση κυψελών και κινητών βάσεων απαιτούνται τιμολόγια αγοράς κυψελών και κινητών βάσεων με εξοφλητική απόδειξη και αποδεικτικό ηλεκτρονικής πληρωμής (για ποσά άνω των 500 ευρώ) (ημερομηνία αγοράς κυψελών και κινητών βάσεων από 16/10/2023 έως 30/5/24). Επίσης, ενισχύεται η αγορά νέων κυψελών σε ποσοστό έως 10% του αριθμού των κατεχομένων κυψελών και νέων κινητών βάσεων σε ποσοστό έως 20% των κατεχομένων κυψελών.

Δικαιούχοι της συγκεκριμένης δράσης είναι οι μελισσοκόμοι που έχουν στην κατοχή τους τουλάχιστον 20 κυψέλες.

Στη δράση για τις μετακινήσεις κυψελών δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι «επαγγελματίες αγρότες» σύμφωνα με τη βεβαίωση εγγραφής του  ΜΑΑΕ, με ελάχιστη ακαθάριστη αξία της συνολικής τους οικογενειακής γεωργικής παραγωγής να είναι 5.000 ευρώ και ενεργό ΚΑΔ που αφορά τη μελισσοκομία, εφόσον είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον εκατόν δέκα (110) παραγωγικών μελισσοσμηνών, έχουν δηλώσει τις κατεχόμενες κυψέλες τους, μετακινούν τουλάχιστον 40% επί του αριθμού των καταγεγραμμένων κυψελών διαχείμασης που δήλωσαν κατά την τρέχουσα περίοδο, σε απόσταση άνω των είκοσι (20) χιλιομέτρων.

Τα σχετικά παραστατικά που δηλώνουν την μετακίνηση των μελισσοσμηνών, θα πρέπει να έχουν ημερομηνία έκδοσης από 16/10/2023 μέχρι και 30/5/2024, τα οποία μαζί με τα υπόλοιπα απαραίτητα δικαιολογητικά να αναρτηθούν το αργότερο έως 30/5/2024 στην ψηφιακή εφαρμογή του ΥπΑΑΤ.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024