Τάντιτς: «Αυτή τη φορά θα πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη»
Ο Ντούσαν Τάντιτς μίλησε για τη ρεβάνς της Φενέρμπαχτσε με τον Ολυμπιακό και τόνισε ότι η ομάδα του πρέπει να αποφύγει τα λάθη του πρώτου ματς για να πάρει την πρόκριση.
Ο Ντούσαν Τάντιτς εκπροσώπησε τους παίκτες της Φενέρμπαχτσε στη συνέντευξη Τύπου της ρεβάνς των προημιτελικών του Conference League κόντρα στον Ολυμπιακό και τόνισε πως η ομάδα του πρέπει να αποφύγει τα λάθη του πρώτου ματς αν θέλει να προκριθεί.
Ο Σέρβος άσος πρόσθεσε επίσης πως η Φενέρ πρέπει να δείξει πως είναι καλύτερη από τους Πειραιώτες ενώ αναφέρθηκε και στη συνεργασία του με τον Έντιν Τζέκο.
Όσα είπε ο Τάντιτς:
Για το ματς: «Πιστεύω πως θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες έχουν πολλή ποιότητα. Στο πρώτο ματς κάναμε πολλά λάθη και τους δώσαμε πολλά δώρα. Ελπίζω αύριο να αποφύγουμε τα λάθη και να δείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι από όλες τις απόψεις. Πρέπει να το κάνουμε αυτό μπροστά στους φιλάθλους μας, για να προκριθούμε στην επόμενη φάση», σημείωσε ο Σέρβος μεσοεπιθετικός.
Για τα σημεία που θεωρεί πως η Φενέρ υπερέχει του Ολυμπιακού: «Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι, αθλητικά, τακτικά, ποιοτικά, από όλες απόψεις. Θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να οδηγήσουμε τη Φενέρ στα ημιτελικά, αυτή είναι η υποχρέωσή μας απέναντι σε όλους τους οπαδούς μας».
Για το αν θα υπάρχει πίεση προς την ομάδα από το κοινό της: «Έχουμε απίστευτους οπαδούς, από τους καλύτερους που έχω συναντήσει. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη που μας δίνουν και την έξτρα ώθηση. Είναι ο δωδέκατος παίκτης μας και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Όταν παίζεις σε μια μεγάλη ομάδα, υπάρχουν χαρές και λύπες, είναι λογικό να έχεις τέτοιες ευθύνες. Αλλά γι’ αυτό παίζεις σε μια μεγάλη ομάδα, γιατί μπορείς να αντεπεξέλθεις υπό πίεση. Θα πρέπει να τους αναγκάσουμε να είναι δίπλα μας και είμαι βέβαιος πως θα είναι φανταστικοί και θα έχουμε επιτυχία όλοι μαζί».
Για την άποψή του για τον Ολυμπιακό; «Στα πρώτα 10 λεπτά είχαμε αρχίσει καλά, είχαμε 1-2 ευκαιρίες, αλλά κάναμε κάποια λάθη και άλλαξε τελείως το παιχνίδι. Αυτή τη φορά θα πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη, γιατί όταν παίζεις με καλές ομάδες, κάθε λάθος τιμωρείται. Ελπίζω με το κυριαρχικό παιχνίδι και την ποιότητά μας θα δείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι, με όλο τον σεβασμό στον Ολυμπιακό, που επίσης είναι καλή ομάδα και έχει ποιότητα». Μάλιστα αναφέρθηκε στον Ντάρκο Κοβάτσεβιτς λέγοντας πως «… είναι ένας θρύλος για το σερβικό ποδόσφαιρο καταπληκτικό παιδί. Εύχομαι να κάνει καλή δουλειά για τον Ολυμπιακό».
Για το αν θα τηρήσει την υπόσχεσή του να βγάλει πρώτο σκόρερ τον Έντιν Τζέκο: «Περιμένω να του δώσω κι άλλες ασίστ. όταν παίζεις στη θέση μου, θέλεις οι σέντερ φορ να είναι οι πρώτοι σκόρερ. Αυτό είναι επιτυχία για όλη την ομάδα, θέλεις πάντα να… ταΐζεις τον επιθετικό, να τον κάνεις χαρούμενο. Το πιο σημαντικό όμως είναι να κερδίζει η ομάδα». Τέλος, για το γεγονός ότι την Πέμπτη συμπληρώνει 50 ματς με τη Φενέρ είπε: «Είναι μεγάλη τιμή, αλλά θέλω να τη συνδυάσω με μια νίκη και μια πρόκριση. Θέλω να κάνουμε τους φιλάθλους μας χαρούμενους και ελπίζω να τα καταφέρουμε».
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Στην κατάσταση των τραυματιών του Ολυμπιακού αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου μια μέρα πριν τον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.
Αυτός είναι ο Παναγιώτης Ρέτσος. Ο νεότερος αρχηγός στην ιστορία του Ολυμπιακού. Ο παίκτης που μέσα από την ομάδα της καρδιάς του ξεπέρασε τη σκοτεινή περίοδο της καριέρας του. Αφησε πίσω του τρομακτικές ατυχίες και με τα... επιφανειακά χτυπήματα, γελάει. Και συνεχίζει να παίζει. Ο ορισμός του πώς πρέπει να είναι ένας αρχηγός.
Αυτές είναι οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αποστολή του Ολυμπιακού στο σαββατιάτικο ματς της 22ης αγωνιστικής κόντρα στον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη.
Παρότι η περίοδος για τις μετακινήσεις παικτών στο NBA ολοκληρώθηκε για φέτος, παρότι ο ίδιος και το Μιλγουόκι δηλώνουν πως... μένουν μαζί, το τελευταίο ρεπορτάζ από τις ΗΠΑ κάνει λόγο για σχέδιο των Λος Άντζελες Λέικερς ώστε να μετακομίσει ο Greak Freak στην Καλιφόρνια το καλοκαίρι!