Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι ζήτησε ο Μεντιλίμπαρ στο Ρέντη

Τι ζήτησε ο Μεντιλίμπαρ στο Ρέντη

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού εστίασε σε συγκεκριμένο σκέλος του παιχνιδιού στην τελευταία προπόνηση των «ερυθρόλευκων» στο Ρέντη

Ο Ολυμπιακός είναι στην Κωνσταντινούπολη εκεί που το βράδυ της Πέμπτης θα κοντραριστεί με τη Φενέρ, στη ρεβάνς του 3-2 στο Καραϊσκάκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παραταχθούν στην Πόλη θέλοντας να πάρουν το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Conference League, έχοντας ως πλεονέκτημα και τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει αποφασίσει για την εντεκάδα με την οποία θα παρατάξει την ομάδα του κι αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι, να σταθεί κάποιος στο στοιχείο που εστίασε ο Ισπανός τεχνικός στην τελευταία προπόνηση στο Ρέντη.

Κι είναι κάτι που αν μη τι άλλο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς δείχνει πολλά για το που θέλει να «χτυπήσει» την άμυνα της τουρκικής ομάδας ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Η χθεσινή λοιπόν προπόνηση των «ερυθρόλευκων» ήταν κατά κύριο λόγο αφιερωμένη στις στατικές φάσεις και στα τελειώματα των επιθετικών.

Κυρίως όμως στις στατικές φάσεις (σε άμυνα αλλά και επίθεση) με τον προπονητή της ομάδας του λιμανιού να επισημαίνει χαρακτηριστικά στους παίκτες του.

«Θέλω να είστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στις στατικές φάσεις, μπορούμε και πρέπει να βρούμε ένα γκολ μετά από κόρνερ ή φάουλ».

Κι αυτό το είπε πολλές φορές στους παίκτες του στη διάρκεια της προπόνησης, ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού και δεν το είπε φυσικά τυχαία.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν στο πρώτο ματς ότι είχαν τις φάσεις για να «πληγώσουν» τη Φενέρ μετά από εκτελέσεις κόρνερ ή φάουλ και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κάρμο πήρε τέσσερις κεφαλιές.

Ο υψηλόσωμος στόπερ του Ολυμπιακού έδειξε ότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην αμυντική γραμμή της τουρκικής ομάδας και αυτό θέλει να το εκμεταλλευτεί ο προπονητής των «ερυθρόλευκων».

Όχι μόνο με τον Κάρμο, αλλά και με τους άλλους παίκτες που θα πατήσουν την περιοχή της Φενέρ στα κόρνερ ή στα φάουλ που θα κερδίσει ο Ολυμπιακός.

Δεν είναι τυχαίο ότι και στο βίντεο που έδειξε στους παίκτες του ο Ισπανός τεχνικός, ζήτησε να δείξουν μεγάλη προσοχή στις «στημένες» μπάλες και η αλήθεια είναι πως θα μιλάμε για μεγάλο κέρδος, αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να βρει γκολ μετά από κόρνερ ή φάουλ.

Φάνηκε στο πρώτο παιχνίδι πως οι πειραιώτες μπορούν να «πληγώσουν» τη Φενέρ σ’ αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού και δεν είναι τυχαίο ότι ο Μεντιλίμπαρ ζητά από τους παίκτες του να δώσουν «μάχες» στον αέρα.

Κι επειδή αναφερθήκαμε στην εντεκάδα του Ολυμπιακού και τις αποφάσεις του Μεντιλίμπαρ, αυτό που είχε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι αν ο Ισπανός θα χρησιμοποιήσει στη βασική εντεκάδα τον Όρτα.

Αυτή τη στιγμή πάντως δεν δείχνει να είναι το πιο πιθανό «σενάριο», αλλά θα ξέρουμε περισσότερα μετά την προπόνηση στην Κωνσταντινούπολη.

Sports in

Αναποφάσιστος ο Λεμπρόν – Οι σκέψεις για το μέλλον του (vid)

Ο Λεμπρόν Τζέιμς μετά την ήττα-αποκλεισμό από τους Νάγκετς εμφανίστηκε αναποφάσιστος για το μέλλον του στους Λέικερς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024