Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζητούμενο η περαιτέρω χρηματοδότηση τοπικών και περιφερειακών αρχών

Ζητούμενο η περαιτέρω χρηματοδότηση τοπικών και περιφερειακών αρχών

Ανάγκη άμεσης χρηματοδότηση για τις τοπικές και περιφερειακές αρχές για τη βελτίωση της υλοποίησης έργων για τον μετριασμό και την προσαρμογή του κλίματος.

Οι πόλεις και οι περιφέρειες της ΕΕ προτρέπουν να επιταχύνουν τη δράση σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης για ένα πιο βιώσιμο μέλλον ευθυγραμμίζοντας τους κλιματικούς στόχους, τους στόχους βιοποικιλότητας και τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης (SDGs). Στο σχέδιο , η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ) υπογραμμίζει ότι αυτά τα παγκόσμια πλαίσια είναι ουσιαστικά αλληλένδετα και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε συνέργεια, από τοπικό έως παγκόσμιο επίπεδο.

Οι δύο συνεισηγητές – ο πρόεδρος ENVE, δήμαρχος της Βαρσοβίας  Rafa ł Trzaskowski (PL/EPP) και ο αντιπρόεδρος, Αντιδήμαρχος της Βουδαπέστης  Kata  Tüt tö (HU/PES) – επεσήμαναν ότι η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία μπορεί να χρησιμεύσει ως πρότυπο για παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά την πολυεπίπεδη δράση για την αειφόρο ανάπτυξη και την κλιματική αλλαγή, την απώλεια βιοποικιλότητας, τη ρύπανση και την υποβάθμιση της γης. Ωστόσο, υπάρχει ανάγκη να αυξηθεί περαιτέρω η υποστήριξη προς τις τοπικές και περιφερειακές αρχές, μεταξύ άλλων με την παροχή άμεσης χρηματοδότησης, να τονωθεί η συμμετοχή και η ένταξή τους και να βελτιωθούν οι ικανότητές τους για παρακολούθηση, υποβολή εκθέσεων και εφαρμογή.

Ανάγκη για ισχυρότερες συνέργειες

Ο πρόεδρος της ENVE κ. Trzaskowski είπε:  «Υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθούν ισχυρότερες συνέργειες μεταξύ των Συμβάσεων του Ρίο, της Ατζέντας 2030 και άλλων παγκόσμιων δεσμεύσεων που αντιμετωπίζουν τις τριπλές πλανητικές κρίσεις. Χαίρομαι που η UNFCCC COP28 αναγνώρισε τη σημασία της πολυεπίπεδης δράσης εγκαινιάζοντας τον Συνασπισμό για Πολυεπίπεδες Συνεργασίες Υψηλής Φιλοδοξίας (CHAMP) και διοργανώνοντας τη Σύνοδο Κορυφής για την Τοπική Δράση για το Κλίμα. Προτρέπω να δημιουργήσουμε περαιτέρω συμμαχίες μεταξύ του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, θέτοντας τις υποεθνικές αρχές στον πυρήνα μιας Παγκόσμιας Πράσινης Συμφωνίας. Ζητώ επίσης άμεση χρηματοδότηση για τις τοπικές και περιφερειακές αρχές για τη βελτίωση της υλοποίησης έργων για τον μετριασμό και την προσαρμογή του κλίματος,  τη βιοποικιλότητα  και τους ΣΒΑ».

*Πηγή φωτογραφίας, ΕτΠ

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024