Ιράν: «Είμαστε σε θέση να εξαπολύσουμε μια επίθεση δέκα φορές ισχυρότερη»
Η επίθεση δεν είχε στόχο πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα, αντίθετα επικεντρώθηκε σε στρατιωτικά περιουσιακά στοιχεία
Το Ιράν προειδοποίησε το Ισραήλ για μία μεγαλύτερη επίθεση κατά της επικράτειας του, στην περίπτωση, που οι Ισραηλινοί απαντήσουν κατά της επίθεσης με drones και πυραύλους που εξαπέλυσε τη νύχτα, η Τεχεράνη.
Το Ιράν πρόσθεσε ότι έχει προειδοποιήσει την Ουάσινγκτον να μην υποστηρίξει οποιαδήποτε πολεμική ενέργεια του Ισραήλ.
«Εάν οι ΗΠΑ συμμετάσχουν σε περαιτέρω επιθετικές σιωνιστικές κινήσεις μέσω των βάσεων ή των στρατιωτικών τους μέσων σε όλη την περιοχή, και αυτό αποδειχθεί, οι βάσεις, τα μέσα και το προσωπικό τους στην περιοχή δεν θα έχουν καμία ασφάλεια» τόνισε ο στρατιωτικός διοικητής του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, Μοχάμαντ Μπαγκερί.
«Δεν σχεδιάζονται περαιτέρω επιχειρήσεις εάν το Ισραήλ δεν ανταποκριθεί»
«Η αντίδρασή μας θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την στρατιωτική ενέργεια της περασμένης νύχτας, αν το Ισραήλ απαντήσει με αντίποινα» πρόσθεσε ο ίδιος.
Επιπλέον ανέφερε πως η επιχείρηση «πέτυχε όλους τους στόχους της» και ότι δεν σχεδιάζονται περαιτέρω επιχειρήσεις εάν το Ισραήλ δεν ανταποκριθεί, σύμφωνα με σχόλια που μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.
Επισήμανε ότι η επίθεση δεν είχε στόχο πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα, αντίθετα επικεντρώθηκε σε στρατιωτικά περιουσιακά στοιχεία, ιδιαίτερα σε μια βάση πληροφοριών στο όρος Ερμόν που χρησιμοποιήθηκε για να διευκολύνει την επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Συρία, μαζί με την αεροπορική βάση Νεβατίμ στην έρημο Νεγκέβ, από όπου εκτοξεύτηκαν τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη που στόχευσαν το προξενείο.
Ο διοικητής των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης Χουσεΐν Σαλαμί προειδοποίησε με τη σειρά του, ότι η Τεχεράνη θα απαντήσει σε κάθε επίθεση αντιποίνων που θα κάνει το Ισραήλ, κατά συμφερόντων, αξιωματούχων ή πολιτών του Ιράν.
- Η Ζαχάροβα, τα καύσιμα, η Ευρώπη, τα πακέτα κυρώσεων και ο… ασβός
- Μπενίτεθ: «Το σημαντικότερο θα είναι το δεύτερο παιχνίδι»
- Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή διχάζει τις προβλέψεις για τα επιτόκια της Fed
- Mondo Classic: Μακριά από τον καλό του εαυτό ο Καραλής – Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ο Ντουπλάντις (vid)
- Συναγερμός μετά την επίθεση σε συναγωγή – Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στη Γερμανία
- Το 1-0 της ΑΕΚ επί της Τσέλιε με κεφαλιά του Βάργκα (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ έχουν εντάξει ενεργά τις κυβερνοεπιθέσεις στις πολεμικές τους επιχειρήσεις
- Η Νικόλ Κίντμαν αποκάλυψε το χειρότερο φιλί της στη μεγάλη οθόνη – Και δεν έχει καμία σχέση με τον Τομ Κρουζ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/maximilien-t-scharner-GExOn1lUED0-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442