Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φρουροί της Επανάστασης: «Μην κάνετε αναρτήσεις υπέρ του Ισραήλ», προειδοποιούν τους Ιρανούς

Φρουροί της Επανάστασης: «Μην κάνετε αναρτήσεις υπέρ του Ισραήλ», προειδοποιούν τους Ιρανούς

Ορισμένοι Ιρανοί, εντός και εκτός της χώρας, εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο Ισραήλ αφότου η Τεχεράνη εξαπέλυσε επίθεση με drones και πυραύλους

Η μονάδα πληροφοριών του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν εξέδωσε σήμερα (14/4) ανακοίνωση, με την οποία προειδοποιεί να μην υπάρξουν τυχόν αναρτήσεις υπέρ του Ισραήλ από Ιρανούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ορισμένοι Ιρανοί, εντός και εκτός της χώρας, εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο Ισραήλ αφότου η Τεχεράνη εξαπέλυσε επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους τη χθεσινή νύχτα σε αντίποινα για τον φερόμενο βομβαρδισμό του Ισραήλ κατά του ιρανικού προξενείου στην πρωτεύουσα της Συρίας την 1η Απριλίου.

Ωστόσο, υπήρξαν και εκείνοι που βγήκαν στους δρόμους της ιρανικής πρωτεύουσας για να δείξουν την υποστήριξή τους στις επιθέσεις.

Πλάνα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν δεκάδες πολίτες με σημαίες στα χέρια να πανηγυρίζουν για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

«Υπήρχε θλίψη και θυμός στις καρδιές μας και πάντα περιμέναμε να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδίκηση»

«Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι με αυτή τη δράση των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης και μάλιστα αισθανόμαστε καλύτερα μετά από πολύ καιρό. Αυτή ήταν μια βοήθεια και αλληλεγγύη προς τον καταπιεσμένο λαό της Γάζας και της Δυτικής Όχθης», δήλωσε ο Αλί Ερφανιάν, 65 ετών, συνταξιούχος.

Για τον Μαχντί, 35 ετών, μελισσοκόμο, η απάντηση του Ιράν είχε καθυστερήσει από καιρό. «Υπήρχε θλίψη και θυμός στις καρδιές μας και πάντα περιμέναμε να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδίκηση και να τιμωρηθούν οι Ισραηλινοί για την κτηνωδία τους. Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε όταν ήρθαν τα νέα χθες το βράδυ» .

Προειδοποιήσεις σε ΗΠΑ και το Ισραήλ με «αναλογική και αμοιβαία» απάντηση 

Εν τω μεταξύ, οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι οποιαδήποτε απειλή προερχόμενη από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ θα λάβει «αμοιβαία απάντηση» από την Τεχεράνη, μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση λίγες ώρες μετά την εκδήλωση της ιρανικής επίθεσης κατά του Ισραήλ.

«Οποιαδήποτε απειλή από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το σιωνιστικό καθεστώς προερχόμενη από οποιαδήποτε χώρα θα έχει ως αποτέλεσμα αναλογική και αμοιβαία απάντηση του Ιράν προς την προέλευση της απειλής», προειδοποιούν οι Φρουροί της Επανάστασης.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024