Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Με γαλλική βοήθεια αναχαιτίστηκαν τα drone
Δεν υπάρχουν ακριβείς λεπτομέρειες για το αν τα γαλλικά αεροσκάφη κατέρριψαν κάποιον από τους πυραύλους
Μεταξύ των χωρών που συμμετείχαν στην άμυνα κατά των επιθέσεων του Ιράν εναντίον του Ισραήλ, ήταν και η Γαλλία. Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, σύμφωνα με το BBC, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Ιορδανία συνέδραμαν, επίσης, στην προσπάθεια.
«Η Γαλλία διαθέτει πολύ καλή τεχνολογία, αεροσκάφη, ραντάρ και γνωρίζω ότι συνέβαλαν στην περιφρούρηση του εναέριου χώρου», είπε ο επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος του Ισραήλ. Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν έχει ακριβείς λεπτομέρειες για το αν τα γαλλικά αεροσκάφη κατέρριψαν κάποιον από τους πυραύλους του Ιράν.
Συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη της G7
H Ιταλία συγκάλεσε σήμερα μία συνάντηση των ηγετών της ομάδας χωρών G7 μέσω βιντεοκλήσης για να συζητήσουν την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ, σύμφωνα με δήλωση πηγών του πρωθυπουργικού γραφείου στην Ρώμη.
Από ότι φαίνεται η βιντεοκλήση αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις πρώτες απογευματινές ώρες (Ευρωπαϊκή ώρα). Σημειώνεται ότι η Ιταλία έχει κατά την τρέχουσα περίοδο την κυλιόμενη προεδρία της G7.
Πάνω από 300 drones και πυραύλους εκτόξευσε το Ιράν
Το Ιράν εξαπέλυσε πάνω από διακόσια τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα φορτωμένα εκρηκτικά, πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον στρατιωτικών στόχων στο Ισραήλ τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, σε αντίποινα για τον ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον του προξενείου του στη Δαμασκό την 1η Απριλίου, άνευ προηγουμένου απευθείας επίθεση της Ισλαμικής Δημοκρατίας εναντίον της ισραηλινής επικράτειας.
Ταυτόχρονα, σύμμαχοι του Ιράν, ιδίως οι Χούθι της Υεμένης και η λιβανική Χεζμπολά, εξαπέλυσαν επίσης επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, με τους πρώτους να απογειώνουν drones και τη δεύτερη να προχωρά στην εκτόξευση δυο ομοβροντιών εναντίον των κατεχόμενων υψιπέδων του Γκολάν.
Τέλος, προβλέπεται εντός της ημέρας να συνεδριάσει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Γενικός Γραμματέας του οποίου Αντόνιο Γκουτέρες προέβη σε ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει τη «σοβαρή κλιμάκωση».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ
- Κρατικοδίαιτη αριστεία
- Τρομερές στιγμές στο φινάλε του Πορτογαλία – Κροατία: Η αφιέρωση στον Ζότα, η ατάκα του CR7 για το μέλλον και η τελευταία αγκαλιά Ρονάλντο – Μόντριτς (vids)
- Προπόνηση: Τα 10 λάθη που κάνουμε στο γυμναστήριο
- Ηλιοφάνεια και στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία – Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά από το απόγευμα
- Τομ Μορέλο: Είναι μια πολύ, πολύ επικίνδυνη εποχή για την Αμερική
- Σχέση: Εσύ κοιμάσαι και η ευτυχία σου δουλεύει
- Η «υπόθεση με το σαλάμι» ανοίγει μέτωπο μεταξύ Wall Street και Finra
- Δύσκολος ο εμπορικός πόλεμος ΕΕ – Κίνας εν μέσω καύσωνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-FxNbwRDvWnY-unsplash-1-315x220.jpg)










![Διαδηλωτής αυτοπυρπολήθηκε έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/tibet-315x220.jpg)





![ΗΠΑ: Μέρος της σκηνής κατέρρευσε κατά την διάρκεια προβών για την γιορτή της 4ης Ιουλίου [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/250-kai-simera-315x220.jpg)








![Διάσωση εγκλωβισμένου στη Βενεζουέλα μετά από περισσότερες από 190 ώρες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_5923790968672947697_w-315x220.jpg)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442