Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Με γαλλική βοήθεια αναχαιτίστηκαν τα drone

Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Με γαλλική βοήθεια αναχαιτίστηκαν τα drone

Δεν υπάρχουν ακριβείς λεπτομέρειες για το αν τα γαλλικά αεροσκάφη κατέρριψαν κάποιον από τους πυραύλους

Μεταξύ των χωρών που συμμετείχαν στην άμυνα κατά των επιθέσεων του Ιράν εναντίον του Ισραήλ, ήταν και η Γαλλία. Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, σύμφωνα με το BBC, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Ιορδανία συνέδραμαν, επίσης, στην προσπάθεια.

«Η Γαλλία διαθέτει πολύ καλή τεχνολογία, αεροσκάφη, ραντάρ και γνωρίζω ότι συνέβαλαν στην περιφρούρηση του εναέριου χώρου», είπε ο επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος του Ισραήλ. Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν έχει ακριβείς λεπτομέρειες για το αν τα γαλλικά αεροσκάφη κατέρριψαν κάποιον από τους πυραύλους του Ιράν.

Συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη της G7

H Ιταλία συγκάλεσε σήμερα μία συνάντηση των ηγετών της ομάδας χωρών G7 μέσω βιντεοκλήσης για να συζητήσουν την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ, σύμφωνα με δήλωση πηγών του πρωθυπουργικού γραφείου στην Ρώμη.

Από ότι φαίνεται η βιντεοκλήση αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις πρώτες απογευματινές ώρες (Ευρωπαϊκή ώρα). Σημειώνεται ότι η Ιταλία έχει κατά την τρέχουσα περίοδο την κυλιόμενη προεδρία της G7.

Πάνω από 300 drones και πυραύλους εκτόξευσε το Ιράν

Το Ιράν εξαπέλυσε πάνω από διακόσια τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα φορτωμένα εκρηκτικά, πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον στρατιωτικών στόχων στο Ισραήλ τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, σε αντίποινα για τον ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον του προξενείου του στη Δαμασκό την 1η Απριλίου, άνευ προηγουμένου απευθείας επίθεση της Ισλαμικής Δημοκρατίας εναντίον της ισραηλινής επικράτειας.

Ταυτόχρονα, σύμμαχοι του Ιράν, ιδίως οι Χούθι της Υεμένης και η λιβανική Χεζμπολά, εξαπέλυσαν επίσης επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, με τους πρώτους να απογειώνουν drones και τη δεύτερη να προχωρά στην εκτόξευση δυο ομοβροντιών εναντίον των κατεχόμενων υψιπέδων του Γκολάν.

Τέλος, προβλέπεται εντός της ημέρας να συνεδριάσει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Γενικός Γραμματέας του οποίου Αντόνιο Γκουτέρες προέβη σε ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει τη «σοβαρή κλιμάκωση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024