
Ηράκλειο: Ξεβράστηκε ενάεριος στόχος και νόμιζαν ότι ήταν… drone από το Ιράν
Άδικα ανησύχησαν οι λουόμενοι, καθώς αποδείχθηκε ότι ήταν εναέριος στόχος που χρησιμοποιείται σε πεδία βολής για τη δοκιμή οπλικών συστημάτων
Η είδηση ότι το Ιράν επιτέθηκε με μη επανδρωμένα drones και πυραύλους στο Ισραήλ απασχολεί ολόκληρο τον κόσμο το τελευταίο 24ωρο. Αναμενόμενο είναι λοιπόν η ανησυχία να είναι εντονότερη στη χώρα μας που γεωγραφικά δεν απέχει πολύ από την Μέση Ανατολή που «βράζει» από χθες.
Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα Κυριακή (14/04) προκλήθηκε έντονη αναστάτωση σε παραλία του Ηρακλείου Κρήτης, όταν ξεβράστηκε από τη θάλασσα ένας εναέριος στόχος που χρησιμοποιείται σε πεδία βολής για τη δοκιμή οπλικών συστημάτων με τους λουόμενους, λόγω σύγχυσης, να νομίζουν ότι είναι… drone από το Ιράν.
Τρόμαξαν χωρίς λόγο τελικά – Τι ήταν και από πού ήρθε;
Όλοι απόρησαν και τρόμαξαν με τη σκέψη πως αντίκρισαν ένα… ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που είχε στόχο το Ισραήλ αλλά καταρρίφθηκε από τις δυνάμεις που προστάτευαν την επιτιθέμενη χώρα με αποτέλεσμα να καταλήξει στη θάλασσα και να ξεβραστεί σε παραλία του Ηρακλείου.
Ωστόσο, αποδείχθηκε πως άδικα ανησύχησαν καθώς ήταν ένας εναέριος στόχος που χρησιμοποιείται σε πεδία βολής για τη δοκιμή οπλικών συστημάτων.
Προτού όμως μάθουν τι ακριβώς ήταν, ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές για την περισυλλογή του, ενώ από μία πρώτη εξέταση εκτιμάται πως βρισκόταν για αρκετό καιρό στη θάλασσα, καθώς είχε έντονα τα σημάδια της σκουριάς στα μεταλλικά του μέρη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretaone.gr.
Για την ιστορία, πρόκειται για έναν στόχο που κατασκευάζεται από εταιρεία με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία και προορίζεται για την εκπαίδευση των πληρωμάτων που επανδρώνουν αντιαεροπορικά συστήματα.
- ΑΕΚ: «Έκλεισε» τον Καϊρίνεν από την Σπάρτα Πράγας – Έρχεται άμεσα στην Ελλάδα (vid)
- Pegasus: Στις Αρχές του Ισραήλ το θέμα της παρακολούθησης Κούλογλου, «απόπειρα σαμποτάζ του Ευρωκοινοβουλίου»
- ΠΑΣΟΚ για Ντόκο: Αντί να περιμένει να χτυπήσει το τηλέφωνο στις 3 τα ξημερώματα, ας πράξει τα δέοντα μέρα μεσημέρι ο Μητσοτάκης
- Το μεγαλύτερο καφέ του κόσμου ανήκει στη Hello Kitty
- Το ελληνικό FBI στις έρευνες για την 50χρονη Κινέζα μεταφράστρια – Τα δύο πιθανά σενάρια
- Sold out το παιχνίδι της Εθνικής ομάδας με την Πορτογαλία

