Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το καθιερωμένο κέικ του Τομ Κρουζ που λατρεύει να στέλνει στους φίλους του 

Το καθιερωμένο κέικ του Τομ Κρουζ που λατρεύει να στέλνει στους φίλους του 

Η συνταγή για να φτιάξεις και εσύ το διάσημο κέικ του Χολιγουντιανού σταρ.

Ένα προσωπικό έθιμο έχει καθιερώσει ο Τομ Κρουζ για τις γιορτές: να στέλνει ένα αφράτο, λευκό κέικ πασπαλισμένο με καρύδα στους φίλους του από το Χόλυγουντ.

Η ιστορία του εθίμου ξεκινά από τότε που η Κέιτι Χολμς (πρώην σύζυγος του Τομ Κρουζ) έκανε διαγωνισμό με την Νταϊάν Κίτον για το ποια θα βρει το καλύτερο κέικ. Ο Κρουζ δοκίμασε την ανακάλυψη της Κίτον και τρελάθηκε.

Από το 1994 μέχρι σήμερα στέλνει το κέικ στην Κίρστεν Ντανστ

Η Κίρστεν Ντανστ ήταν μόλις 12 ετών όταν πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Τομ Κρουζ και του Μπραντ Πιτ στη διάσημη gothic ταινία τρόμου του 1994 «Συνέντευξη με έναν βρικόλακα».

Αν και έχουν περάσει 30 ολόκληρα χρόνια από τότε, η 41χρονη σήμερα ηθοποιός παραδέχτηκε ότι λαμβάνει ακόμη το ιδιαίτερο κέικ από τον συμπρωταγωνιστή της, Τομ Κρουζ, ως δώρο για τις γιορτές.

«Ακόμα παίρνω αυτό το κέικ» είπε η Ντανστ στο Entertainment Tonight την Πέμπτη, όπου εμφανίστηκε για να προωθήσει τη νέα της ταινία «Civil War». Αποκάλυψε επίσης ότι ο σύζυγός της, Τζέσε Πλέμονς, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Κρουζ στο «American Made», το 2017, λαμβάνει επίσης το χριστουγεννιάτικο κέικ κάθε χρόνο.

Για να φτιάξεις το κέικ καρύδας θα χρειαστείς:

3 κούπες αλεύρι

1 ½ κουταλιά του γλυκού μπέικιν

½ της κουταλιάς αλάτι

½ του κουταλιού μοσχοκάρυδο

½ κούπα ανάλατο βούτυρο μαλακό

1 ½ κούπα κρυσταλλική ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

2 κουτάλια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

½ κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου

1 κονσέρβα -400 ml- γάλα καρύδας ελαφριά χτυπημένο

1 ¼ της κούπας κρέμα γάλακτος

1 κούπα γλυκιά τριμμένη καρύδα

1 κούπα ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα

Για το γλάσσο

2 φλιτζάνια τριμμένη καρύδα
¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
1 (225 γραμμάρια) συσκευασία τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας παχύρρευστη κρέμα

Εκτέλεση

1. Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς, λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί ή φόρμα κέικ.

2. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
3. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Χτυπάμε τα αυγά -ασπράδι και κρόκο, 1 κάθε φορά. Προσθέτουμε τα ασπράδια και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά.

Ανακατεύουμε το εκχτύλισμα βανίλιας και αμυγδάλου, ανακατεύουμε με το γάλα καρύδας και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά. Προσθέτουμε το μισό μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε την κρέμα, ομογενοποιούμε και κατόπιν προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα αλευριού και τέλος προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα και τη λευκή σοκολάτα.

4. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και χτυπάμε απαλά τη φόρμα στον πάγκο της κουζίνας μερικές φορές για να αφαιρέσουμε τις φυσαλίδες αέρα.

5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα χωρίς υγρό υλικό για 60 με 70 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για 20 λεπτά πριν το βάλουμε σε σχάρα για να προσθέσουμε το γλάσσο.

6. Ρίχνουμε 2 φλιτζάνια νιφάδες καρύδας σε ένα μεγάλο, στεγνό τηγάνι και ζεστάνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι οι νιφάδες καρύδας να αποκτήσουν ξανθό χρώμα, για 3 έως 4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

7. Χτυπάμε το 1/4 του φλιτζανιού του βουτύρου σε ένα μεγάλο μπολ με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά. Ανακατεύουμε το εκχύλισμα βανίλιας και αλάτι και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, 1 φλιτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε φλιτζάνι. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά.

8. Τοποθετούμε το frosting πάνω από το κρύο κέικ και απλώνουμε πάνω στο κέικ και τα πλαϊνά του κέικ. Πασπαλίζουμε την ψυχρή φρυγανισμένη καρύδα σε όλη την κορυφή και τις πλευρές του κέικ. Για καλύτερα αποτελέσματα, κρυώνουμε το κέικ στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024