Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμος Παιανίας: Ευρεία συζήτηση για τη σχολική στέγη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δήμος Παιανίας: Ευρεία συζήτηση για τη σχολική στέγη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Οι σχολικές υποδομές του Δήμου Παιανίας στο επίκεντρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, την υποχρηματοδότηση και την μετακύλιση της ευθύνης για νέες σχολικές στέγες στην αυτοδιοίκηση ανέδειξε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου συζητήθηκε το θέμα μετά από αίτημα της Ένωσης Γονέων, όπως αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση.

«Είναι υποχρέωση της Πολιτείας και του Υπουργείου Παιδείας η δημιουργία σχολικών δομών» τόνισε. Ο Ισίδωρος Μάδης εξήγησε πως με την αύξηση του δημοτικού φόρου ενισχύθηκε η χρηματοδότηση προς τα σχολεία για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες αλλά ακόμα και αυτό δεν είναι αρκετό.

Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα το πρόγραμμα Ηλέκτρα για το οποίο απαιτείτο από τον δήμο να συμμετάσχει με κονδύλιο ύψους 1.000.000 ευρώ περίπου από ίδιους πόρους για χρηματοδότηση 600.000 περίπου ευρώ.

Νέες εντάξεις στο σχέδιο πόλεως

Ο Δήμαρχος Παιανίας εστίασε και σε ένα ακόμα πρόβλημα: «κατά το παρελθόν έγιναν εντάξεις στο σχέδιο πόλεως και ξαφνικά διαπιστώθηκε ότι δυστυχώς για τους κοινωφελείς χώρους η δόμηση ήταν η ίδια με τις οικίες.

Είχαν συντελεστή 0,4 που τα καθιστούσαν ακατάλληλα για να καλύψουν τις ανάγκες. Υποχρεωθήκαμε να κινήσουμε μια διαδικασία η οποία απαίτησε 2 χρόνια εργασιών για να λάβουμε την απαραίτητη εξαίρεση». Ανακοίνωσε ότι το σύνολο των εσόδων του δημοτικού φωτισμού έως και το τέλος του 2025 θα διατεθούν για τις σχολική στέγη ενώ προανήγγειλε πως μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες για να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός του δήμου.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024