Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στο επίκεντρο το κυκλοφοριακό για τους Δήμους Αγίας Παρασκευής και Παιανίας

Στο επίκεντρο το κυκλοφοριακό για τους Δήμους Αγίας Παρασκευής και Παιανίας

«Καταφέραμε μετά και από σχετικές παρεμβάσεις της Τροχαίας να έχουμε ορατά αποτελέσματα κυρίως στην Λεωφόρο Μεσογείων» είπε στο in ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής.

Η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού απασχολεί έντονα τους δημάρχους. Όπως επίσης και το ζήτημα της στάθμευσης. Δυο λεωφόροι που διασχίζουν τους Δήμους Παιανίας και Αγίας Παρασκευής, η Λαυρίου και η Μεσογείων αποτέλεσαν το πεδίο του ρεπορτάζ.

Η Λ. Λαυρίου, στα όρια του Δήμου Παιανίας έχει μπει για τα καλά στο μικροσκόπιο της Τροχαίας και της διοίκησης του δήμου Παιανίας με στόχο να βελτιωθεί η κατάσταση για κατοίκους και διερχόμενους. Καθημερινά, ειδικά η Λεωφόρος Λαυρίου, δέχεται μεγάλο φόρτο ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιχειρούν να αποφύγουν την ταλαιπωρία προκαλώντας αυξημένη κίνηση στους στενούς δρόμους της πόλης της Παιανίας. Το πρόβλημα έχει συζητηθεί σε διευρυμένες συσκέψεις με τον Δήμαρχο Παιανίας και τους φορείς της Πολιτείας να καταθέτουν συγκεκριμένες προτάσεις.

Ήδη στην Λ. Λαυρίου παρατηρείται καθημερινή παρουσία περιπολικών της τροχαίας για την βεβαίωση παραβάσεων που αφορούν σταθμεύσεις σε πεζοδρόμια και διπλοπαρκαρισμένα οχήματα, ενώ η κυκλοφορία ρυθμίζεται με τροχονόμους όταν παρουσιάζεται κυκλοφοριακή συμφόρηση ιδιαίτερα πλησίον εκθεσιακού κέντρου. Ειδικά ο συνεχής έλεγχος των σταθμεύσεων στα πεζοδρόμια έχει διευκολύνει πολύ την μετακίνηση των πεζών, με ορατά πλέον τα θετικά στοιχεία των παρεμβάσεων της Τροχαίας. Η τροχαία έχει παρέμβει και σε περιπτώσεις που οχήματα προκαλούν αυξημένη ηχορύπανση και στερούνται σιγαστήρα στις εξατμίσεις τους, αλλά και σε περιπτώσεις υπερβολικών ταχυτήτων που αναπτύσσουν κάποιοι οδηγοί, κατά μήκος της Λαυρίου και εντός των πόλεων Παιανίας και Γλυκών Νερών.

Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής: «Το κυκλοφοριακό ζήτημα προτεραιότητας»

Στην Λ. Μεσογείων, ένας δρόμος που σηκώνει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, είναι ακόμη πιο εμφανείς οι παρεμβάσεις της Τροχαίας. Με την καθημερινή πλέον παρουσία ρυθμιστών τροχονόμων, έχει επιτευχθεί η διάνυση της απόστασης από τον Σταυρό της Αγίας Παρασκευής μέχρι την Λ. Κατεχάκη από 9 έως 15 λεπτά. Για όσους μέχρι και λίγο καιρό πριν ακολουθούσαν αυτή την διαδρομή, η απόσταση καλύπτονταν ούτε λίγο ούτε πολύ σε περίπου 35΄- 45΄. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ενίσχυση στο προσωπικό της Τροχαίας έφερε τα αποτελέσματα αυτά, καθώς την κυκλοφορία πλέον ρυθμίζουν 6 τροχονόμοι.

Το in επικοινώνησε με τον νέο Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Μυλωνάκη ο οποίος είπε: «Η αντιμετώπιση και διαχείριση των κυκλοφοριακών προβλημάτων της πόλης ήταν ζήτημα προτεραιότητας για εμάς, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε το «τιμόνι» του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Σε αυτό το πλαίσιο από τις πρώτες κιόλας μέρες της θητείας μας, επικοινώνησα με τον Διοικητή του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Β/Α Αττικής Ανδρέα Παλαιολόγο, προκειμένου να βρούμε άμεσα τις ενδεδειγμένες λύσεις με στόχο αφενός την κυκλοφορική αποσυμφόρηση σε κεντρικά σημεία της πόλης και αφετέρου την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης στάθμευσης που δυσχεραίνει την καθημερινότητα των πολιτών.

Η ανταπόκριση της Τροχαίας ήταν πολύ θερμή και καταφέραμε μετά και από σχετικές παρεμβάσεις της να έχουμε ορατά αποτελέσματα κυρίως στην Λεωφόρο Μεσογείων η οποία έχει αποσυμφορηθεί αισθητά, μετά από την απόφαση να αυξηθεί η παρουσία των τροχονόμων στην περιοχή.

Παράλληλα ξεκίνησαν αυστηρές συστάσεις σε όσους σταθμεύουν παράνομα και είτε εμποδίζουν τη διέλευση οχημάτων σε κεντρικές οδούς, είτε καταλαμβάνουν τμήμα των πεζοδρομίων και θέσεων για ΑμεΑ, με έμφαση και πάλι σε όσους εμποδίζουν τη διέλευση από την λεωφορειολωρίδα επί της Μεσογείων, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Ωστόσο δεν μένουμε  μόνο σε αυτές τις παρεμβάσεις καθώς το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί ολιστικά και βάσει στοχευμένου σχεδιασμού. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης της βιώσιμης κινητικότητας στην πόλη αλλά και την εξισορρόπηση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου, θα υλοποιήσουμε τη δέσμευση για τη δημιουργία 3 γραμμών δημοτικής συγκοινωνίας.

Η ανάπτυξη  του δωρεάν δικτύου δημοτικής συγκοινωνίας με συχνά δρομολόγια, θα βελτιώσει την προσβασιμότητα, θα ενθαρρύνει τη χρήση των δημόσιων μέσων μεταφοράς και παράλληλα θα  ενώσει τις γειτονιές της πόλης, τους σταθμούς Μετρό και τις τοπικές αγορές.

Ήδη επικοινώνησα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ, ο οποίος με ενημέρωσε πως προετοιμάζεται στρατηγική μελέτη για την αναδιοργάνωση και βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών σε όλους τους Δήμους. Υπό αυτό το πρίσμα, συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε προκειμένου η δημοτική συγκοινωνία που θα φτιάξουμε να έχει το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για τους συμπολίτες μας και να τους εξυπηρετεί αποτελεσματικά».

Μάθημα οδικής ασφάλειας

Στην Τροχαία Αγίας Παρασκευής (Β’ Τ.Τ. Β/Α Αττικής) με επικεφαλή τον Αστυνόμο Β΄ Παλαιολόγο Ανδρέα έχει συσταθεί ομάδα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής όπου πραγματοποιεί εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – κατόπιν πρόσκλησης των διευθυντών των σχολείων – και παρουσιάζουν το πρόγραμμα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της διεύθυνσης της Τροχαίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το έτος 2023 παρακολούθησαν συνολικά 2881 μαθητές το μάθημα οδικής ασφάλειας μέσω τάπητα εικονικής πόλης και συμπληρωματικά με power point. Σκοπός της ενημερωτικής δράσης αποτελεί η ευαισθητοποίηση των νέων αλλά και όλων των κοινωνικών ομάδων με μοναδικό σκοπό την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Πληροφορούμαστε πως τόσο ο Δήμος Αγίας Παρασκευής όσο και ο Δήμος Παιανίας πρόκειται να διοργανώσουν ημερίδες οδικής ασφάλειας σε συνεργασία με την Τροχαία για μαθητές και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων τους.

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024