Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα Mac αποκτούν τεχνητή νοημοσύνη - Τι αλλάζει με το τσιπ Μ4

Τα Mac αποκτούν τεχνητή νοημοσύνη – Τι αλλάζει με το τσιπ Μ4

Ποιος είναι ο σχεδιασμός της εταιρείας για την επόμενη μέρα.

Η Apple είναι κοντά στην παραγωγή επεξεργαστών υπολογιστών M4 που θα έχουν δυνατότητες επεξεργασίας τεχνητής νοημοσύνης και σχεδιάζει να αναβαθμίσει κάθε μοντέλο Mac με αυτό, ανέφερε την Πέμπτη το Bloomberg News, επικαλούμενο άτομα με γνώση του θέματος.

Η εταιρεία σκοπεύει να κυκλοφορήσει τους αναβαθμισμένους υπολογιστές στα τέλη του τρέχοντος έτους και στις αρχές του επόμενου έτους και θα περιλαμβάνουν νέους iMac, ένα low-end MacBook Pro 14 ιντσών, high-end MacBook Pro 14 και 16 ιντσών και Mac minis, αναφέρει το δημοσίευμα.

Κάμψη

Οι κατασκευαστές υπολογιστών βρίσκονται σε κάμψη από το τέλος της πανδημικής εποχής της έκρηξης των πωλήσεων λόγω της εργασίας και της εκπαίδευσης από το σπίτι. Η βιομηχανία έχει εναποθέσει τις ελπίδες της για ανάκαμψη σε μια νέα γενιά φορητών και επιτραπέζιων υπολογιστών με πιο ισχυρά τσιπ που μπορούν να χειριστούν εργασίες τεχνητής νοημοσύνης, όπως η σύνοψη εγγράφων χωρίς να χρειάζεται να στέλνουν δεδομένα στο cloud.

Η Intel ετοιμάζει τέτοια τσιπ, όπως και οι ανταγωνιστές της, συμπεριλαμβανομένης της Qualcomm.

Το Reuters ανέφερε ότι η Nvidia σχεδιάζει επίσης να χρησιμοποιήσει τη δυναμική της στα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης για να εισέλθει στην αγορά των PC με ένα νέο τσιπ ήδη από το 2025.

Νέες δυνατότητες

Η Apple σχεδιάζει να αναδείξει τις δυνατότητες επεξεργασίας AI των νέων τσιπ και τον τρόπο με τον οποίο θα ενσωματωθούν στην επόμενη έκδοση του macOS, σύμφωνα με την έκθεση του Bloomberg.

Η Apple δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Τα νέα έρχονται πριν από το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Apple τον Ιούνιο και οι πληροφορίες λένε ότι ο κατασκευαστής iPhone θα μπορούσε να ανακοινώσει νέες συνεργασίες AI και να παρουσιάσει σημαντικές αλλαγές στο iOS.

Οι πωλήσεις Mac μειώθηκαν κατά 27% μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η Apple παρουσίασε τον Οκτώβριο τα τσιπ της τρέχουσας γενιάς M3 και τους νέους υπολογιστές MacBook Pro και iMac που τα έπαιρναν.

Πηγή: OT.gr

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024